Anyák! Mit szólnátok, ha a fületekbe jutna, hogy a nagymama (ti anyutok) nem tartja szépnek az unokát?
Nem érdekelne. Ez a véleménye, az enyém meg vagy ez, vagy más. Nem hiszek abban, hogy az ilyesmiről csak virágnyelven szabad beszélni meg utalgatni, nyugodtan megmondhatja, hogy szerinte előnytelen ez a frizura.
Amit írsz, így ebben a formában egy kicsit fura, de nem olyan fontos téma az életemben. Egy ovisnál nem olyan fontos, hogy hogyan néz ki (nyilván amíg a többiek nem csúfolják, bár ott is elsősorban az óvónőknek kéne közbelépni). De ha például azt mondja, hogy szerinte ilyen meg olyan hajviselet jobban állna a kislánynak, azzal semmi baj sincs.
Szerintem 2 dolog lehet a háttérben: 1. Gyűlöli a vejét, aminek egyszerűen nem tud/akar hangot adni, ezért a frusztrációját az unokájának kinézetével vezeti le. 2. Anyádnak a lányával van problémája, pl: anyád levágatta volna a kislány haját, de heves ellenkezés és "ne szólj bele/nem a te gyereked" stb. miatt neheztel rá anyád.
Kizártnak tartom, hogy a valódi "probléma" egy óvodás kislány külseje legyen. Hozzátenném, hogy az én lányom haja is kevés és vékonyszálú, a csoporttársainak már derékig ér, az enyémnek örülünk, ha a válláig ér. Ennek ellenére soha nem láttam őt csúnyábbnak, max ha szóba jött, megemlítettem, hogy remélem majd iskolás koráig dúsul/megnő stb... Egyébként évről évre jobb a haja, ezt egy nagyinak is tudnia kell. Ez nem a hajról szól...
Nem tudom, hogyha valaki szülővé, vagy nagyszülővé válik, miért kötelező ízlésficamban szenvednie?
Ha egy gyerek ronda, akkor ronda, de ezt nem kell a szülők, vagy a gyerek képébe kennie senkinek.
Normális esetben a felmenők nem a külseje miatt szeretik a kölküket, hanem azért, mert az övék és nekik úgy tökéletes, ahogy van.
Aztán a gyerekek alakulnak.
Ma már csak az a ronda, aki ápolatlan, mert öltözködéssel, frizurával, sminkkel csodákat lehet tenni.
Sőt, ha mondjuk valakinek van egy hatalmas, állig érő tülök orra (különösen ha lány) feltalálták a plasztikát, hajbeültetést, stb. amik indokolt esetben nem ördögtől valók és különösen 20 év múlva nem lesznek azok.
Kérdező!
Esetetekben csak akkor jut a szülők tudomására, ha valaki elmondja nekik és az ugye nem te leszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!