Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyák! Mit szólnátok, ha a...

Anyák! Mit szólnátok, ha a fületekbe jutna, hogy a nagymama (ti anyutok) nem tartja szépnek az unokát?

Figyelt kérdés
Persze szemben kedves, nem mondaná meg, bár célozgat, hogy jobban illene egy másik frizura a kislánynak. Sajnos valóban nagyon vékonyszálú, ritka hajú a gyerek (apja hajminősége), de azért messze nem gondolnám csúnyának pusztán ezért. A nagynéni vagyok a sztoriban, múltkor együtt mentem tesómmal az oviba a gyerekért, és otthon anyu kérdezte, hogy na milyen a kislány a többi gyerek közt? Csúnyácska? Eszemben sincs visszamondani tesómnak, ne higgye azt senki, csak anyumból néha kitör a kíméletlenül őszinte, és valahol számolok vele, hogy egyszer megmondja majd tesómnak is. Korábban nem volt panasza nővérem férjére se, bár nem tartja egy esztétikus férfinek, lehet, hogy innen fúj a szél? Tény, hogy a gyerek kiköpött az apja.

2021. jún. 10. 13:38
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
85%
És akkor mivan? engem sem tart szépnek a nagymamám mert szerinte kövér vagyok (mondjuk ez tény :D ) mondtam, hogy akkor talán nem kéne ennyi sütit sütni és lezártuk ha más embernek problémája van veled az még mindig csak az ő problémája nem a tiéd
2021. jún. 10. 13:41
 2/51 A kérdező kommentje:
Oké, de azért csak szomorú valahol, nem? Főleg, hogy szóban anyu mindig elutasította a kirekesztés és a csúfolás bármilyen formáját is, és akkor a tesómék háta mögött meg csúnyácskának tartja a gyereket (meg az apját is). Nem kell áradoznia a szépségéről, ha úgy érzi, de szerintem ez is túlzás azért.
2021. jún. 10. 13:44
 3/51 anonim ***** válasza:
92%

Vannak kifejezetten szép és átlagos és kifejezetten csúnya kisgyerekek is. De pl sokszor a szép kisgyerekből csúnya felnőtt lesz, és fordítva.

Ilyenkor inkább az van, hogy a szüleinek ő mindig is szép lesz, mert a saját gyerekük, de attól még a világ csúnyának fogja látni.

2021. jún. 10. 13:44
 4/51 anonim ***** válasza:
78%
Vagyis a nagyinak hazudni kéne? Mert az hogy nem akarja megbántani az anyukát, egy dolog. A gyereket meg akkor is lehet szeretni, ha nem szép. Ami a frizurát illeti: én az anyuka helyében elgondolkodnék rajta: mert mi van ha a nagyi látja jól, és a másik előnyösebb lenne a gyereknek?
2021. jún. 10. 13:49
 5/51 A kérdező kommentje:
Nem kell hazudni, ezt leírtam fent is (2. hsz.) Frizuraügyben amúgy teljesen igaza van, a kislánynak meghökkentően kevés és vékonyszálú haja van, amit csak hanyak nőni, mondván egy lánynak legyen hosszú a haja. Ezt leszámítva amúgy nem csúnya gyerek, és nem is értem tesómat, amikor ő maga meg mindig adott magára, és számtalanszor csináltatott divatos hajat magának.
2021. jún. 10. 13:52
 6/51 A kérdező kommentje:
*hagynak
2021. jún. 10. 13:52
 7/51 anonim ***** válasza:
58%

Lehet a gyerkőc ragaszkodik a hosszú hajhoz, mert királylányos.

Nem tudom miért elvárás egy gyerektől amúgy a kinézete?!

Nagymama szégyellje magát... ezt szólnám, ha megtudnám.

2021. jún. 10. 14:00
 8/51 anonim ***** válasza:
59%
Most mi a gond azzal, hogy kimodja a véleményét? Legalább őszinte és nem hazudozik.
2021. jún. 10. 14:02
 9/51 A kérdező kommentje:

Nem mondja ki, és senki nem kérte, hogy hazudozzon. Többször le lett írva, hogy senki nem vár el hazugságot, úgyhogy aki nem tud ezen kívül mást kommentelni, csak ezt leírni hatodjára is, az inkább ne írjon semmit!

Amúgy nem a kislány ragaszkodik a hajhoz, a szülei traktálják azzal, hogy a lányoknak mindig legyen hosszú a hajuk, a fiúknak pedig mindig rövid. Ezt maga tesóm mesélte, ami szintén fura, mert sosem volt maradi ember és neki is volt többször rövid haja.

2021. jún. 10. 14:08
 10/51 anonim ***** válasza:
81%
Ez furcsa. Alapjaban felszines dolog a kulsot itelni es hasonlitgatni de egy szetetetet feltetelezo rokoni kapcsolatban meg plane meglepo. Remeljuk a gyerekre nem ragad majd ebbol.
2021. jún. 10. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!