Mit szólnátok ha a nagymama (anyósotok) nem akarná/engedné, hogy a gyereketek mamának (nagyinak, stb. ) szólítsa? Maradi vagyok?
Fiatalosnak akar látszani és a keresztnevén szólíttatná magát a gyereketekkel (nem úgy hogy keresztnév+mama, hanem csak a keresztnév)?
Nem tehetek róla, engem zavar, ha egyszer nagymama, akkor az unkája miért szólítsa Szilvinek? Úgyis mindenki tudja aki ismeri, hogy az unokája..
Hiába mondom neki, ragaszkodik hozzá.
A kisfiunk az első unoka.
A nagymama elvált még korábban, és nagyon fiatalosnak akar látszani (sokszor merészebb ruhákat vesz fel, mint én vagy a férjem húga). Ezzel semmi bajom, tegye ha így érzi jól magát, de a kisfiunknak akkor is a nagymamája.
Mit tennétek? Titeket nem zavarna? Velem van gond? Maradi vagyok?
Engem különösebben nem zavarna. Én csak abba szóltam bele, hogy engem hogy szólítson a gyerek (a férjem lemamázott, mondtam, hogy köszi, de azt meghagyom anyáinknak).
A gyerek szempontjából nincs jelentősége, hiszen tisztában van vele, hogy ő a nagymamája. Az én falusi nagymamámat apám és az egész rokonság Idesnek szólította, én is így nőttem fel. Egyfajta becenév volt, engem nem kevert meg, attól még tudtam, hogy a nagymamám. Tehát akár Idesként, akár mamaként beszéltek róla, tudtam, hogy kiről van szó.
Mehetett volna ölre a család ezen, de azon kívül, hogy mindenki jól összeveszett volna mindenkivel, nem sok értelme lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!