Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dohányzó anyukák. Hogy élitek...

Dohányzó anyukák. Hogy élitek meg azt, hogy gyereketek van, de mégis dohányoztok? Nincs szégyenérzetetek?

Figyelt kérdés

Nem érzitek, hogy mások ezért lenéznek? Nekem van egy 2éves gyermekem. Terhesség alatt nem dohányoztam, de sajnos visszaszoktam.

Nem fújom a gyermekem arcába a füstöt. Nem is dohányzom a jelenlétében, mégis lelkiismeret furdalásom van, és tudom, hogy mások ezért rossz szemmel néznek rám, mert egy anyukának "nem illik" cigizni. Ti hogyan élitek meg?

2015. jan. 27. 14:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%
Én abbahagytam. Nem csak a gyerekem , de magam miatt is. Kemény, erős cigit szívtam, füstszűrő nélkül is, napi 2dobozzal. Aztán annyi. 5 éve egy szálat se. Meg akarom érni és jó egészségben akarom megérni az unokáimat is. A döntés a te kezedben van. Nem mások lenézésén kell felháborodni, hanem a saját gyengeségeden, és össze kell szedned magad. Minden más csak önsajnálat!
2015. jan. 27. 14:18
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Nem érdekel más véleménye. Nem iszom, nem szerencsejátékozom, nem verem a gyerekem. Sokan meg ezeket csinálják, csak ezt esetleg más nem látja. Tudom, hogy egészségtelen, tudom, hogy nem jó, hogy dohányzom, de sajnálom, nekem ez az egy szenvedélyem van. Akinek nem tetszik, nem kell velem barátkoznia és kész.
2015. jan. 27. 14:22
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
2essel értek egyet! :)
2015. jan. 27. 14:30
 4/18 piroska és a farkas ***** válasza:
39%
Első! Gratulálok! Én soha nem dohányoztam, nem is fogok. Szerintem annak, aki már egyszer a rabjává vált, nagyságrendekkel nehezebb rola lemondania, mint annak, aki ki sem probálta. Tök jo, hogy megcsináltad. Annyi mindent nem tudunk befolyásolni, h közben elfelejtjük, h igenis van, amit mi megtehetünk azért, h lássuk felnőni a gyerekeinket. Az sem utolso szempont, hogy milyen példát mutatunk nekik. / nyilván ezt nemcsak a dohányzásra értem./. Én egyébként az az anyuka vagyok, aki felháborodik.... nemrég a városban sétálva arra lettem figyelmes, h egy anyuka kint hagyta egyedül " kirakatot nézegetni" a kb 2 éves kisgyerekét, míg ő bement a dohányboltba. És igen, felháborodtam, h inkább kockáztatta, h elkoborol a kicsi, de nem birta ki másnapig, vagy harmadnapig.
2015. jan. 27. 14:31
 5/18 A kérdező kommentje:

1.gratulálok, hogy le tudtad tenni. Le a kalappal.

Lényegében nem a kérdésemre válaszoltál, de gondolom el szeretted volna mondani, hogy neked sikerült. Nyilván ha a leszokás lenne a téma, abba a kategóriába írok.

Minden dohányos tudja, hogy rossz az amit csinál, de nem mondanám, hogy gyengeség kérdése lenne.

2015. jan. 27. 14:33
 6/18 anonim ***** válasza:
66%
2-es vagyok. Mint írtam, én dohányzom és ezen én is felháborodtam volna. Az említett anyuka nyilván másban is felelőtlen, nem a dohányzástól lett ilyen.
2015. jan. 27. 14:34
 7/18 piroska és a farkas ***** válasza:
58%
Természetesen nem gondolom, h minden dohányos anyuka olyan, mint az említett nő! Kérdező! valamit nem értek : ha nem gyengeség, akkor mi? Döntés? Úgy értem, nem arrol van szo, h tudod, h nem jo, le szeretnéd tenni, de nem sikerül, hanem arrol van szo, h tudod, h nem jo, de csakazértis? A kérdésemmel nem ítélkezni szeretnék, inkább csak megérteni.
2015. jan. 27. 14:52
 8/18 anonim ***** válasza:
37%
SZerintem meg igen, kizárólag emberi gyengeség. A kémiai függőség néhány hét alatt elmúlik. Minden más a fejben dől el. Az egy dolog, hogy nem szerencsejátékozik vagy iszik valaki, de ettől még káros, amit tesz és ha nem is fújja a gyereke arcába a füstöt, rossz példát mutat. Ha mással nem, azzal, hogy túl gyenge ahhoz, hogy ababhagyja. Lenézni nem azért nézik le az embert mert dohányzik, hanem azért, mert nyilvánvalóan káros szokása van, rá van írva a dobozra is, mégsem tesz ellene semmit. És ez nagy különbség. Úgy károsítja magát mindenki, ahogy akarja, de szerintem egy anyának több a felelőssége, mint az, hogy tüdőrákos lesz-e vagy sem. Azt tanítom a gyerekeimnek is, hogy van döntésük abban, hogyan alakul az életük, ők irányítanak, nem más, nem kémiai szerek és nem a szomszéd véleménye. Józan döntést pedig csak ésszel lehet hozni. Szerintem tudatosítsd magadban, hogy mit teszel, nem csak testileg, lelkileg is. Nem azt kell feldolgozni, hogy mások lenéznek, és nem "megélni" ezt, hanem letenni és elfelejteni!
2015. jan. 27. 15:07
 9/18 anonim ***** válasza:
Terhesseg alatt nem dohanyzoztam , elotte vagy 5 evig igen. Megszultem es kb 1 honap mulva mikor mar este elaludt kimentem ferjemmel az udvarra es egy fél szálat elszivtam feszultseg levezetes keppen, aztan mindennapossa valt es mar este 2-3 szor mentem ki hol fél hol 1 szalat de de napi 3 szálnál sose tobbet, es csak este 6 utan. En is ereztem h nem mernek masok elott, es szegyeltem magam, buntudatom volt, de ujra kismama vagyok es ujra tilos.
2015. jan. 27. 15:15
 10/18 anonim ***** válasza:
54%
Még jó, hogy egyébként mindenki más tökéletes, csak a dohányosokat kell lenézni. Mondjuk ez mostanában divat lett. Rossz példát mutatunk? Lehet. Sokan mutatnak sok mindennel rossz példát a gyerekeiknek (mértéktelen evés, csúnya beszéd és még sorolhatnám), de az, érdekes nem olyan nagy baj, szinte természetes. Hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy a dohányzás jó, mert nem az, na de azért ne essünk már túlzásokba. És egyébként igen, ebben van gyengeség. Én ezt bevallom és vállalom. Az vesse rám az első követ, akinek nincs gyengesége. Ja, persze a gyakorin senkinek nincs :) 2. voltam újra, de itt befejeztem. Legyen mindenkinek szép napja.
2015. jan. 27. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!