Dohányzó anyukák. Hogy élitek meg azt, hogy gyereketek van, de mégis dohányoztok? Nincs szégyenérzetetek?
Nem érzitek, hogy mások ezért lenéznek? Nekem van egy 2éves gyermekem. Terhesség alatt nem dohányoztam, de sajnos visszaszoktam.
Nem fújom a gyermekem arcába a füstöt. Nem is dohányzom a jelenlétében, mégis lelkiismeret furdalásom van, és tudom, hogy mások ezért rossz szemmel néznek rám, mert egy anyukának "nem illik" cigizni. Ti hogyan élitek meg?
szerintem ha gyenge lennék, terhesen is az lettem volna.
Nálam személy szerint azért "fontos" a cigi, mert amikor a gyerekem elalszik, úgy érzem tök egyedül vagyok, mivel a párom a tv-t bámulja naphosszat (de amugy ez nem lényeg) Nem gondolom, hogy gyenge vagyok, tényleg nem. Én ezzel kapcsolom ki az agyam egy fárasztó nap után)
Engem inkább az irritál, hogy rengetegen gondolják azt, hogy egy anyukának nincs joga cigizni, mert egyből azt látják maguk előtt, hogy ha anyuka cigizik, az egyenlő azzal, hogy a gyerek arcába fújja a füstöt.
9 év után szoktam le, jóval a gyerek előtt, magam miatt. már gyűlöltem az utolsó évek(!!)ben, mégis eltartott egy darabig a próbálkozás. undorító szokás, minden szempontból, és igenis gyengeség. a dohányosokat -mindegy van-e gyereke- nem lenézem, hanem őszintén sajnálom.
mellesleg: csak azért, mert egy csomó, a dohányzásnál rosszabb dolgot fel lehet sorolni, az kisebbíti azt hogy mennyire gáz cigizni? mert szerintem egyáltalán nem.
Nem igazán értem, ha szerinted ez így jól van, akkor minek tetted fel a kérdést. Nyilván nem fogsz leszokni.
Menj el egy felnőtt onkológia osztályra, és kérdezd meg mit éreznek az ott lévők gyerekei.
Anyukám tüdőrákban halt meg. Amikor látom anyósomat játszani a lányunkkal, állandóan rá gondolok. Hogy ez neki nem adatot meg. És még így is "szerencsés", mert 1 évvel a születése után halt meg. De a többi unokáját meg sem ismerte. Ahogy a húgom férjét és az öcsém menyasszonyát sem.
Tudom, hogy ezer másban is meg lehet halni.
Hogy mindenkinek van olyan ismerőse, aki 90 éves és 78 éve láncdohányos, mégsincs semmi baja. De nem vigasztal.
Bocs, ha megerősítésre vágytál.
Márpedig akaraterő kérdése. Döntésé, mely az agyban dől el. A férjem is 17 évesen szokott rá a dohányzásra. Évekig hol keveset, hol többet, de rendszeresen cigizett. Aztán már 3 gyerekes apaként döntötte el, hogy elég, és pár hét alatt letette teljesen. Ennek 3 éve.
Én társaságban soha nem gyújtok rá, mert a 3 munkatársam nem cigizik, szó szerint ciki lenne. Nem is tudják, hogy itthon havi 2-3 szálat elszívok a kazánházban.
Én se szégyenlem, nem is igazán izgat mások véleménye.
Gyengeség? Lehet, de nekem pl 2 káros szenvedély van az életemben amiről nem is akarok lemondani, az a kávé és a cigi. Jól esik ez van, és ami jól esik arról miért mondjak le? Azért mert egészségtelen? Na bumm, valamibe úgy is meghalok. Erre szoktam azt mondani hogy ha felmegyek a hegyekbe, friss levegőn élek, saját termesztésű bio növényeken élek és semmi de semmi károsat nem teszek, fogyasztok akkor is megfogok halni, és annyira abban sem vagyok biztos hogy idősebben mint így. Akkor meg miért ne tehetném azt ami jól esik. Millió káros dolog van, mű csokik, mű kaják, agyon kémiázott vegyszerezett ételek, italok. Az miért nem közellenség?
Vagy a sok kipufogó gáz. Persze azt szokás szidni hogy a sok büdös autó, de azok akik szidják ugyan úgy buszra, taxiba szálnak, nem gyalog közlekednek.
De mindegy is, mert a sok kényelmi dolog sok sok környezet-levegő szennyezéssel-károsítással jár, csak az nincs annyira szem előtt nem szidjuk. Ugyan már, képmutatás.
Az egész mai élet káros magunkra, a társadalomra a gyerekeinkre.
Az meg hogy milyen példát mutatunk ezzel, egy ember nem azért dohányzik vagy nem dohányzik mert a szülei dohányoztak vagy sem. Ismerek ilyet is olyat is, van olyan ismerősöm akinek a családjából senki nem dohányzik, ő mégis tini kora óta, de olyat is akinek anyja-apja szívja és mégse dohányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!