Ti mit tennétek ha a kedves nagymama, akinek most vigyáznia kell az unokájára, kitalálja, hogy a gyereketek tetves, meg hogy nem akarjátok levágni a haját miközben az könyörög nektek?
Kicsit most kiakadtam ezen és nagyon fáj, esküszöm szorongok. Nem bírom már ezt. Soha nem is foglalkozott igazán a gyerekemmel, azt sem tudta mikor beteg stb. Rosszba nem vagyok vele, de azért a három lépés távolságot tartom.
Mit csináljak, hova vigyem a gyerekem? Hogyan oldjam meg? Szívem szerint felmondanék a munkahelyemen és a gyerekemmel lennék. De sajnos nagy szükségünk van a pénzre és még így is nagy nehezen vagyunk meg. Én már nem bírom! Úgy érzem kikészülök! Mit tudnék tenni? Szívem szerint elköltöznék innen, de hova? Nem csak ezért természetesen!
Keresetek olcsó albérletest és költözzetek el.
Van munkahelyed akkor pedig a gyereket bölcsibe, oviban kell adni.
Nekem az anyósom ilyen sajnos. A barátnőm anyukája sosem volt jó viszonyban a barátnőmmel, elváltak már régen.
Az apósom az nagyon jófej meg rendes a barátnőm nála lakott amikor gimibe ment mert onnan közelebb volt és egyszerűbb is a bejárás. Néha az anyósom vigyáz a gyerekre mert azért mégis csak ő a nagymama, és van amikor jön azzal hogy a gyereket így neveljük, meg úgy és hogy hajvágás, meg kicsit koszos akkor egyből nagy fürdés kell neki, meg ne engedjük ki játszani az udvarra meg mi egymás.
Szerencsére csak 3 hetente kell elviselnünk, de tudom hogy ez milyen idegesítő tud lenni. Az én szüleim szerencsére nem ilyenek, rájuk simán merjük bízni a gyereket, meg az apósomra mert oké hogy kislányunk van de nagyon jól kijönnek egymással. Sokat játszanak, apósom mindig berakja neki a kedvenc meséit. Mivel nagy udvara van, és csendes az utca így gokartozni is kimegy vele.
A gyerekem haja nem tetves, nézem folyamatosan, és nem akar rövid hajat, nem könyörög érte. Ezért is esik ilyen rosszul! Miért kell ilyeneket kitalálni?
Oviba nem tudom vinni, mert megpróbáltam egy hétig az összevont csoportot, de nem bírta. Úgy sírt reggel, hogy a szívem belefájdult, én is sírtam a munkahelyig. Nem hisztizett!
Úgy gondoltam, hogy majd csak kibírja valahogy a nyarat a nagyanyjánál. Mivel ő életében nem dolgozott munkahelyen így megteheti hogy otthon van, akkor talán a gyerekkel is elbír. De úgy érzem ezek a találgatások, bántások azért vannak, mert már nem akar rá vigyázni. Csak így burkoltan bántja az embert.
Nekem ezért fáj ez az egész!
Megpróbálok beszélni egy anyukával és nem tudom még hogy hogyan de lehet rá fogom bízni, aztán valahogy fizetek majd neki. Bár emez meg fog sértődni attól félek és akkor mikor beteg lesz a gyerek akkor arra a pár napra majd nem tudom rábízni a gyereket. Persze ha nagyon beteg úgy is én leszek vele! Ehhez ragaszkodom, amíg lehet!
Meg hát lehet az anyuka nem is fogja vállalni! Nem tudom mi lenne a megoldás!
Amúgy más szülővel is beszéltem aki vitte összevont csoportba és azt mondta, hogy amikor arra ment be, hogy a kislány haját három oldalról tépi három fiú, akkor kiszaladt a száját egy szép mondat. Ami egyébként jogos volt. Hogy hol voltak az óvonők nem tudom. :(
Jó lenne ha lenne egy másik csoport, még ha nem is óvónővel, de dajkával, hogy akinek a szülője tényleg dolgozik az oda elvihesse. Bánom is én ha dajkával van, hiszen a gyerek ismeri, bízik benne. Nem csak az enyém. Így lehetne egy normális csoportka 5-6 gyerekkel. A dajkáknak szerintem nem úgy van a szabija mint az óvónőknek. A másik csoportba meg az aktuális óvónővel járnának azok a gyerekek, akik agyonverik egymást, anyuka meg otthon van a többi három, öt kistesóval. Tudom, hogy így biztosított az étkezés ezeknek a gyerekeknek, meg hogy itt még mindig jobb helyen vannak, de igazán otthon lehetnének, ha anyuka otthon van. Én meg, és még jó pár szülő nyugodtan tudná vinni a sajátját, aki tényleg dolgozik. :(
Amúgy a kaját is lehetőség van elvinni akinek ingyen jár, a nyár folyamán, tehát ez sem lehetne a részükről kifogás. De hát ilyen világ van.
Én ha a gyerekem bírná inkább vinném oviba, mint ide. Sajnos a tapasztalatok, és fájdalmak amiket kaptam tőle! De még azokat félretenném, de hogy kitalál dolgokat, mikor a gyerekem a legfontosabb és tisztán szépen tartom! :(
Nagyon el vagyok keseredve és alig várom, hogy véget érjen a nyár!
Olyan jó akinél olyan mama van, akire lehet számítani! ha legalább nekem lenne anyukám, de nincs.! :( Vagy ismerősöm, barátom bárki akiben bízok és szereti a gyerek.
Jó hogy azért van aki megért. Mert csak a saját bőrén érzi igazán az ember.
Nem vagyok én az az ember aki elkezd veszekedni, sőt inkább hallgatok, mert nem érdemli meg hogy veszekedjek, összevesszek vele, meg gondolok rá, hogyha mégsem lesz más megoldás akkor pár nap csak kibírja év közben a vigyázást. Szóval nagyon nehéz nekem most!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!