Ti mit szólnátok ha gyermeketek nagymamája nem venne semmit az unokája 2 éves születésnapjára sőt el se mennének az ünnepeltet felköszönteni csak a facebookon dobnának egy üzenetet?
"Meghívtátok őket? Én speciel nem díjaznám, ha hívás nélkül beállítanának, pedig jóban vagyunk."
Szerintem ez egy olyan dolog, amihez nem kell meghívó. És mit csinálsz, ha netán a nagyszülők egyszer csak beállítanak egy ajándékkal? Morgolódsz egész nap, csak mert nem szóltak, hogy jönni akarnak? A gyerek a lényeg, az, hogy őt felköszöntsék, nem az, hogy te éppen készültél-e hétfogásos ebéddel vagy csak megkínálod őket valami aprósággal, ami éppen otthon van.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem is rosszul esne. Egy gyerek megérdemel annyit, hogy erre az időre bármilyen sérelmet az ember félretegyen. Nem kell jó pofizni, nem kell órákat ott lenni, sőt, még drága ajándékot sem kell venni, de szerintem annyi igazán jár a gyereknek, hogy legalább beugorjanak és valami aprósággal megajándékozzák és felköszöntsék. Bár nyilván annak is oka van, hogy hónapok óta nem járnak oda. De kedves kérdező! Ezt miért nem beszéli meg a párod a szüleivel?
2es, jajj, hány olyan kérdés van itt ami arról szól, hogy a szemét anyós képes volt hívatlanul beállítani.
igazából semmi nem jó ha anyós csinálja...
mondjuk ez nekem is rosszul esne, legalább telefonálnának, hogy mikor köszönthetik fel :(
mondjuk ha hónapos óta nem jöttek, akkor nem meglepő
"2-es, már miért is ne kéne, hogy hívjuk őket? Mi van akkor, ha épp indulnánk valahová?"
Írta a kérdező, hogy 5 percre laknak egymástól. Ha nincsenek otthon, hát visszamennek fél órával vagy 1 órával később. Ez csak duma! Meg aztán főleg mondom, azzal nem értek egyet, hogy csak úgy meg kell hívni valakit. Nem feltétlenül lehet csak akkor megköszönteni a gyereket, amikor konkrétan ebéd közben pl. tartva van. Hisz nálunk is, ha hétköznapra esik a fiunk szülinapja, aznap meg szokta kapni az ajándékot, míg tartani családi körben, ebéddel, tortával csak hétvégén szoktuk. Tehát szerintem azzal sincs semmi gond, ha beugrik egy ajándékkal a szülinapján, a szülő meg szól, hogy mikor tartják meg és az már oké, hogy arra meghívják. De egy ajándékot odaadni, vagy megköszönteni bárkit, aki 5 percre lakik a másiktól, nem gondolnám, hogy csak meghívóval lehetne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!