Az én dolgom az hogy 23 évesen pelenkázom és 0-24-be ellássam a a járni nem tudó mamámat, meg hogy fözzek, takarítsak, mossak mindenkire?
Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 22:51
51/72 anonim válasza:
49 ebben igazad van csak sajnos a legtöbben onnantól hogy otthonba adták és letudták a nyügöt szép lassan letudják azt a problémát is hogy látogatni kelljen. Mint mondtam sok időt töltöttem ilyen helyeken. Az első néhány hónap után elkezdenek egyre kevesebbet jönni a rokonok egész addig még végül szinte teljesen megszűnik a látogatás. Ez 10ből 6 esetben jellemző. Pedig sokszor jómódú családokról beszélek akiknél nem az anyagi az akadály.
52/72 anonim válasza:
De maradjunk a tárgynál, a kérdező valószínűleg nem ez a kategória lenne, ezért nem szép dolog bűntudatot kelteni benne.
53/72 anonim válasza:
Ez a téma tökéletesen példázza hogy miért utálom az embereket általánosságban. Mert gonoszak. Ha ezt várhatja az ember a családjától, akkor mit várhat idegenektől. Ez így nem egy működő társadalom. Felelősséget kéne vállalni egymásért, nem csak mindig "én-én-én".
És nem a kérdezőről beszélek természetesen hanem egy-két itteni véleményről, meg arról ami a pontozáson is látszik. Aki fröcsög hogy az ő felmenői ne merészeljenek tőle semmi jót, meg gondoskodást várni az zöld, aki felelősségteljes és gondoskodik a családjáról az piros.
Igazán szomorú.
54/72 anonim válasza:
53 látom sikerült megragadni a lényeget...🤦♀️
Merem remélni, hogy nem egy 50 kilós nő vagy akinek pár év múlva esetleg emelgetnie kell a 90 kgs nagypapát, mert akkor igen nagy szarban leszel...
55/72 anonim válasza:
53 én sem a kérdezőnek szántam hanem néhány válaszolónak. Próbáltam tanácsot adni a kérdezőnek ugyanakkor. De a kijáró szociális ápolón kívül sajnos nincs más ötletem. Ez egy olyan helyzet ahol nincs jó megoldás és nem látunk bele 100%-osan az életébe a kérdezőnek ezért felelőtlenség is lenne komolyabb tanácsokba bonyolódni azzal kapcsolatban hogy mit kezdjen az életével. Nem tudjuk van e egyáltalán lehetősége elköltözni, van e munkája, párja, egyébb rokona és milyen állapotban van a nagymama. Egy sor kérdés ami nem mindegy de sokan itt már otthonba tették a mamát elköltöztették a lányt stb...
57/72 anonim válasza:
55 nem rakták otthonba, meg nem költöztették el, hanem alternatívákat mondtak, mivel, ahogy te is írtad, nem ismerjük a körülményeket, ezért csak alternatívák működnek, amiből a kérdező majd eldönti, melyiket tudja alkalmazni.
58/72 anonim válasza:
57. Az alternatíva több megközelítést jelentene de itt sorba szajkozza mindenki az otthont. Ok egyszer le lett írva látta a kérdező is nyugtázta hogy nem akarja otthonba tenni. Ennek ellenére utána még 22-szer leírják hogy tedd otthonba mintha ez lenne a világ rendje hogy aki öreg az menjen otthonba. Mint mondtam van az az indokolt eset de ezt majd a kérdező eldönti. Ugyanakkor nem látom a többi alternatívát csak az otthonon lovagoltok.
59/72 anonim válasza:
Volt itt háziorvos, házhoz járàs, ápolónő, más rokonok bevonása...stb. Kicsit jobban szét kéne nézni....
60/72 anonim válasza:
59 Háziorvost házhoz járást ápolonőt pont én írtam. Persze volt de 90% akkor is az otthonon lovagolt annak ellenére hogy a kérdező is leírta hogy ez nem alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!