Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az én dolgom az hogy 23...

Az én dolgom az hogy 23 évesen pelenkázom és 0-24-be ellássam a a járni nem tudó mamámat, meg hogy fözzek, takarítsak, mossak mindenkire?

Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
22%

Az öregek otthona szerintem nem jó ötlet. Nem egy kettő olyat hallottam, hogy ott csak az számít hogy van e elég pénze a mamának.

Ha ez nincs meg elég rosszul bánnak az idősekkel. ( ezt ahol lakom egy kis városban hallottam. Lehet máshol nem így van)

2020. aug. 13. 23:19
 12/72 A kérdező kommentje:

Anyukám anyukája. Zavar hogy nem törődnek semmivel sem, apám azt mondja nem végez női munkát azaz nem takarít, tavaly mikor a mama hazakerűlt a korházból a mozgás nehetzére esett a mamának nem emlékszem mire de valamiért meg kelett mozditani a mamát én egyedűl nem tudtam pont indult el mikor szóltam neki, nagy nehezen jött csak be segíteni, akkor még felfekvése is volt, avval voltak gondok fájt neki, kapott antibiotikumot, láza volt, fázott, sírt mert fájt neki, apám felhívott hogy mennyek haza mert ő nem tud mit csinálni?! Voltak még gonok bőven tavaly, suliba jártam utolsó évem volt, nem tudtam a tanulásra koncentrálni mert folyamat azon járt az eszem hogy mi van otthon (fűtenek e, takaritnak, van otthon valaki, stb)Apám az mondja nincs ideje ilyesmire, ma ösz visz annyit csinált hogy hazjött anőjétől, elment ,,dolgozni" hazajött 11 körűl elmentek valahova az öcsémmel 5 körűl otthon voltak, ettek aztán ment horgászni, hazajött este 10 után evett és elment a nőjéhez holnapi napja is hasonló lesz.

Fáradt vagyok, nem tudok foglalkozni a saját dolgaimmal, mert takaritani mosogatni vagy épp pelenkázni kell.

2020. aug. 13. 23:29
 13/72 anonim ***** válasza:
16%
Öregek otthonába ellenségemet se tenném nemhogy családtagot! Ez a modernkor szomorú vívmánya hogyha valaki megöregszik megszabadulunk tőle. 5 évig ápoltam rákos nagypapámat mindenem ráment mégsem tettem otthonba, az utolsó percig mellette voltam és ápoltam pedig lett volna lehetőség de fel se merült. Abba gondoljunk bele mit érez a szerettünk amikor a családja lemond róla és egy otthonba adja kvázi meghalni. Vagy mit éreznénk mi amikor közölné a családunk hogy be kell költöznünk egy otthonba. Persze vannak luxus otthonok de azok havi több száz ezer forintnál indulnak és azok sem pótolják a család szeretetét.
2020. aug. 13. 23:32
 14/72 anonim ***** válasza:
96%
Ha azt mondja apukád nem végez női munkát akkor Te mond meg neki hogy Te viszont nem vagy sem a cselédje sem a nője és van saját életed is. Vegyen fel akkor takaritónőt ha akkora férfi hogy nehezére esik seprűt fogni a kezébe.
2020. aug. 13. 23:35
 15/72 A kérdező kommentje:
Nem szeretné otthonba adni, könnyebb lenne az egész hogyha nem egyedűl végezném a háztartást, ha az öcsém rendet tartana maga körűl, elmosogat maga után, elpakol ha valamt kipakolt, öszeszedi maga után a dolgokat. Ha apám mással is fogéalkozna ne csak a horgászással meg a nőjvel, ha rendet tartana maga körül, mert ezt a kupis dolgot az öcsém tőle tanulta el. Nővérem volt otthon 1 hónapig, ő nem olyan mint én van esze ugyhogy nem pakol senki után, nem takaritott igy apámék avval piszkálták h amikor otthon voltam akkor mindig rend volt.... soha egy öszönömöt nem kaptam csak ha nem találnak valamit akkor keresik rajtam mert én pakolok...
2020. aug. 13. 23:40
 16/72 anonim ***** válasza:
3%
Érdekes, hogy a megrázó családi drámák mindig este 11 órakor kerülnek ki. Valaki tudja a mai Családi titkokban mi volt a téma a tv2n? Hmm
2020. aug. 13. 23:45
 17/72 anonim ***** válasza:
92%
Öcséd hány éves? Nem tudsz legalább rá hatni valahogy és magad mellé állítani? Nem vagy egyszerű helyzetben sajnos nagyon sajnálom.
2020. aug. 13. 23:46
 18/72 A kérdező kommentje:
18 lesz pár hónap múlva, ha könyörgöm neki akkor talán,
2020. aug. 14. 00:01
 19/72 anonim ***** válasza:
84%

13-as!

Az öregekotthona nem "lepasszolás", hanem olyan hozzáértő szakemberekre bízás -ha a megfelelő helyre viszik-, akik 0-24-ben tudnak rá vigyázni, figyelni, felügyelni rá. Rendszeresen látogathatják a családtagok, a lelki támogatás ilyenkor többet számít. Egy idős szüleit ápoló gyerek sokszor ezt tudja megadni a legkevésbé, örül, ha saját magát össze tudja magát kaparni lelkileg, nem hogy még legyen ilyenre energiája. Az otthon ápolás nem olyan idilli és kivitelezhető, ahogy azt sokan elképzelik.

Mert ugye jobb esetben az ember lányának valamiből meg kell élnie, mennie kell dolgoznia, iskolába, gyerekeit nevelni, a saját családjával foglalkoznia, a saját életével és nem lehet ott mindig az idős szülővel, aki esetleg saját magára nézve is veszélyes dolgokat tehet, akár saját akaratán kívül is. És ezt akár több évig, évtizedig. Ne rójjunk már ilyen terhet a a nőkre, leányokra (mert sajnos szinte egyértelmű mindenki számára, hogy a legközelebbi nőnemű feladata ez...sok más egyéb mellett, mert "nődolog"), hogy ha eljön az idő, akkor márpedig igenis gondoznod kell a szüleid, nézni, ahogy agresszív rohamai lesznek a demenciától, hogy nem ismer meg, hogy szép lassan meghal, eltűnik az elméje, hogy nem tudsz teljeskörű és megfelelő mértékben rá vigyázni, tisztába tenni, stb., abban a tudatban élni, hogy akár egy 5 perces boltba elugrás után kitudja, mi vár a lakásban.

Kicsit nézzetek már mögé ennek a házi gondozásnak, mert rohadt egyszerű püfölni a mellkast, hogy "idősekotthonalepasszolás-azanormálishogy", aztán amikor odakerül az illető, csinálja pár hétig, hónapig, akkor kicsit kinyílik a csipája, hogy ez bizony nem fekete vagy fehér. Nem véletlenül tanulják ezt a szakmát is, ez azért rohadt nagy szakértelmet, gyakorlatot, tudást igényel, nem várhatjuk el pl. egy egész életében kozmetikus hölgytől, hogy innentől kezdve csapjon fel az anyukája ápolójának évekig, "tuti menni fog". Ez konkrétan egy hivatás. Biztos van, aki ezt bírja testileg-lelkileg, jól ráérez, helyén tudja kezelni a változást, de egy jól megválasztott szakember, hospice ápoló, esetleg aki megteheti, idősekotthona megadja az idősnek testileg azt, ami tényleg szükséges számára, ami tényleg őt szolgálja, a lelki részével pedig tud foglalkozni a családja, ott van mellette, amikor kell.

2020. aug. 14. 00:13
 20/72 anonim ***** válasza:
22%
19.-es Nekem ne meséld el. 15 éves koromtól ápoltam otthon nagypapám aki agyvérzést kapott. Részben ezmiatt a sulit is ott hagytam 28 évesen érettségiztem le. Mindezt megkoronázta mikor nagypapám 5 éve még rákos is lett ekkor mindenem el kellett adni amit addig össze szedtem hogy tényleg 0-24- ben mellette lehessek, az utolsó napig vele voltam mellettem halt meg. Megtanultam injekciót beadni stomat cserélni gyomor szondán táplálni.... Ha valaki akkor én megjártam a poklot ebben a témában és a fél életem ráment de sosem bántam meg mert nagyapám volt a mindenem. Szóval köszi de azt hiszem tudom mit jelent az otthon ápolás. Egy mini kórházat rendeztem be otthon gyakorlatilag.
2020. aug. 14. 00:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!