Nagyszülő halála után mennyi ideig szokás feketében járni?
Nem is kell.
Anyukád intézi a dolgokat, mert az az ő feladata.
Te csak állj mellette és nem kell feketében járnod. Én anya halála után sem viseltem feketét, mert gyűlölöm.
Csak a temetésre vettem fel feketét.
Nem a ruhával gyászolunk.
Januárban halt meg a drága nagymamám, aki rengeteget jelentett nekem, így felnőtt koromban, közel a 30-hoz is. Mindig ő állt közel hozzám, nem a szüleim. Óriási veszteség a halála, még mindig, nagyon hiányzik.
Mégsem jártam egy napig sem feketében, csak mert az a "szokás".
Nem szokásból gyászolok.
Én azt gondolom, hogy a gyász abszolút nem a ruhán múlik, illetve mindenki úgy öltözik, és addig hord fekete ruhát, ha hord egyáltalán, amíg ő úgy érzi.
Mikor az imádott nagyapám meghalt, a temetésre vettem fel csak feketét, azon kívül csak annyit változott az öltözködésem, hogy nem hordtam nagyon élénk színeket a temetésig. Úgy gondoltam, csak rám tartozik, aki közelebb állt hozzám, az úgyis tudta, vadidegeneknek meg semmi köze hozzá.
Részvétem a nagyapád miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!