Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az én dolgom az hogy 23...

Az én dolgom az hogy 23 évesen pelenkázom és 0-24-be ellássam a a járni nem tudó mamámat, meg hogy fözzek, takarítsak, mossak mindenkire?

Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
70%
Én sem arra gondoltam hogy addig ápolja otthon az ember a szerettét amég az esetleg már a szerettének is szenvedés vagy káros rá nézve. De van ismerős aki azért adta be a saját anyukáját mert szerinte büdös és koszos volt és nem illett a szép lakásukba. Van értelmes középút is. Ameddig az ember teheti igenis gondoskodjon a szeretteiről főleg ha azok tisztességesen felnevelték és életét adtak neki.
2020. aug. 14. 00:27
 22/72 anonim ***** válasza:
88%

20-as.

Értem. Akkor tehát mi a lényeg? Ez a kötelessége mindenkinek? Hogy hasonlómódon feladja az iskolát, eladjon mindent? Én elhiszem, hogy neked ez a végén jól csapódott le, de nem mindenki egyforma és nem is mindenki teheti ezt meg, ezt kellene megérteni.

2020. aug. 14. 00:27
 23/72 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem az a lényeg hogy nem kell végletekben gondolkozni. Valóban az én példám talán sokaknak már extrém. Viszont rengetegen teszik indokolatlanul otthonba szeretteiket szimplán azért mert nem illik bele a modern családi életükbe egy idős ember. Valahol középen van a megoldás.
2020. aug. 14. 00:30
 24/72 anonim ***** válasza:
93%
Esetleg egy ápolónő nem jöhet szóba, aki kijön a mamához? Mert ilyen háttérrel még ez is megoldás lehet, mert apádra meg öcsédre nem számíthatsz.
2020. aug. 14. 01:30
 25/72 anonim ***** válasza:
84%

Koltozz el onnan surgosen. Gondolom mar dolgozol. Akar szobat is berelhetsz masokkal egyutt. Barmi jobb,mint ez.

Ha elkoltozol,meglatod,majd apoljak a mamad.

2020. aug. 14. 03:12
 26/72 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, nézd meg a 20-as válaszolót... igazán szél dolog ez az egész, de megéri felad i az életed? Egyetértek azzal, hogy segítséget kell kérni, nem kell mártírkodni. Senkinek nem lesz atról jobb, hogy gyakorlatilag eltemeted magad már most, kiégsz, tönkremész. Nézz körbe, ki tudna segíteni, mert apád és öcséd biztosan nem. Biztos vagyok benne, hogy tudsz valahova fordulni, akár más rokonokhoz, akár valami segélyszervezethez. Én nem tudom elítélni a tesódat sem (aki lelépett). Az otthonápolás akkor kivitelezhető, ha többen is részt tudnak venni benne, egy emberre rányomni ezt nem lehet. Mert az lesz a vége, mint 20-asnál.. ne haragudj, tudom, hogy neked ez máshogy néz ki, neked valószínűleg hivatástudatod is volt (akár tudattalanul), mert ilyen szinten egy átlagember nem áldozza fel az életét és nem is elvárható! Vigyázzunk egymásra igen, de akkor segítsük is egymást. Szóval kérdező én megmozgatnék mindent annak érdekében, ahogy fentebb is írtam, hogy tehermentesítsem magam. Legvégső esetben elköltöznék én is. Tudom, hogy ez mások szemében “gyávaság”, de nem kell fiatalon neked ebbe tönkremenni és ezt ne is várja el senki. Ott vagytok még többen is. Ha itt bármi rosszra fordul, az egyértelműen apád és az öcséd mulasztása, és ha ebben maradsz, akkor -és ez most nagyon durván fog hangozni-a mamáddal együtt fogod magad eltemetni. Gondolkozz el ezen.
2020. aug. 14. 05:35
 27/72 anonim ***** válasza:
43%
Költözz el, vegyél ki egy lakást, dolgozz, utána nem parancsolgathatnak neked, csak míg apád tart el.
2020. aug. 14. 06:12
 28/72 anonim ***** válasza:
83%

Sztem is az otthon a megoldás, ne helyezkedj bele az áldozati szerepbe, mert egyrészt senki nem fogja meghálálni, illetve egy életre beleragadsz.

Sajnos az otthonba adás se olyan egyszerű, értelemszerűen a legjobbat szeretné megtalálni az ember, de ott vagy hosszú a varólista, vagy komoly pénzeket kell berakni a zsebekbe, hogy bevegyék. Utána sem biztos, hogy a nyugdíja elegendő az ellátása fedezéséhez. Itt jön képbe a család, apad és a tesód is fizessen bele ebbe, ne csak te vidd a hátadon ezt a problémát, mert nekik ez most nagyon kényelmes így.

2020. aug. 14. 07:30
 29/72 anonim ***** válasza:
9%

Rossz látni itt a válaszokat. Hogy ennyire önző a társadalom, konkrétan a beteg, idős rokont problémának nevezik. Meg valami nyűgnek fogják fel. De az élet úgyis visszaadja, mert ha ők ilyen kegyetlenek és önzők, akkor nyilván a gyerekeiket is ilyen szellemben fogják felnevelni, ergo ők is egy rideg otthonba kerülnek egyszer.

A 20-asnak minden tiszteletem, EMBER vagy. Így, nagybetűsen.

Ritka manapság.

2020. aug. 14. 07:44
 30/72 anonim ***** válasza:
30%

"Egyébként meg apu nőjét a hajánál fogva cibálnám oda hogy ne csak a pasi legyen jó.. Legyen jó az anyós is.. (persze csak ha apai nagymama)"

Aha... vagy ha velem csinálnád, pofán is b.sználak. Te mégis mit képzelsz, mennyi köze van a pasija anyjának/anyósának ápolásához ? Nulla! Akkor is, ha apai nagymama.

2020. aug. 14. 07:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!