Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az én dolgom az hogy 23...

Az én dolgom az hogy 23 évesen pelenkázom és 0-24-be ellássam a a járni nem tudó mamámat, meg hogy fözzek, takarítsak, mossak mindenkire?

Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
84%
40 - kérnék segítséget, igen. Lehet felettem pálcát törni, de egyedül nem áldoznám fel magam és nem mártírkodnék. Nem az otthon lenne az első-mint ahogy idősebb hozzátartozómnál sem-de kérnék segítséget igen. Vagy fizetnék egy teljes állású ápolónők, aki ért is ahhoz, mit kell tenni, vagy keresnék más megoldást. De keresnék megoldást mindenképpen.
2020. aug. 14. 09:24
 42/72 anonim ***** válasza:
0%
41-pont erre kérdeztem rá a 24. kommentemben, hogy ez nem-e egy lehetséges alternatíva.
2020. aug. 14. 09:27
 43/72 anonim ***** válasza:
26%
Egy teljes állású ápolónő többszázezer forint. Ezzel a gondolattal azt húztad át amit az előzőben írtál, hogy anyagilag nem lehet megoldani egy fizetésből. Ha ketten eljárnak dolgozni és az egyiknek a fizetését az ápolónőnek adják, az olyan mintha az egyik dolgozna, a másik ápolna.
2020. aug. 14. 09:30
 44/72 anonim ***** válasza:
77%
43-ás, azt írtam, hogy kérnèk segítséget. Ha nem járható út az ápolónő, akkor más út marad-ezt is beleírtam, nem kell ki forgatni a szavakat, nem húztam àt semmit. Szövegértés.
2020. aug. 14. 09:33
 45/72 anonim ***** válasza:
28%
Az a baj hogy végletekben gondolkoztok. Nyilván a 0-24-es felügyelet egy átlag családnál már szinte lehetetlen feladat és nem elvárható. De rengetegen csak azért teszik otthonba idős rokonukat mert az szimplán öreg és nyűg. Csak azt ne felejtse el senki hogy egyszer mi is öregek leszünk (jó esetben). Nem tudom jártatok e már ilyen intézményben és most a magán intézményt ne vegyük ide mert az valóban szinvonalas de valljuk be egy átlag család nem tud havi 2-300 ezer forintot kifizetni. Marad az állami vagy önkormányzati fenntartású. Nos én sok időt töltöttem ilyen helyen. Amikor a néni a saját ürülékében feküdt a földön majd jött az ápoló és előttem kapott dührohamot a látottaktól és rángatta meg a 30 kilós nénit, majd amikor rászóltam még rám is kezet emelt hogy takarodjak ki ha nem tetszik hát akkor elgondolkoztam hogy én ilyen helyre soha inkább a halál.... És sajnos ez nem egyedi eset az állami otthonokban borzalmas a helyzet. Van az a pont amikor egyedül kevés az ember és nem tudja már vállalni és nem ezzel van a probléma mert sajnos akkor nincs mit tenni marad az otthon/elfekvő. A baj azzal van ahol simán tudná a család otthon vagy a saját házában tartani a rokont csak úgy vannak vele hogy most mar nyűg, meg ciki, meg büdös, meg koszos, meg egyébként is mit szólnak az ismerősök ha átjönnek.... Mert sok ilyet ismerek aki ilyen indokkal szabadult meg az öregektől. Mi is leszünk öregek emberek és szerintem nem egy otthonba szabályok közt idegenek közt szeretnénk az utolsó 5-10 évünket elvegetálni ha lehetséges.
2020. aug. 14. 09:38
 46/72 anonim ***** válasza:
82%

Na nehogy már az legyen a szemét és lelkiismeretlen, aki nem arra vágyik, hogy akár egész életében a rokkant nagyszülőjét ápolja, feladva ezzel a saját életét!

Az embereknek nincs arra ráhatásuk, hogy megszülessenek-e, nincs "beleszólásuk", a szüleink döntöttek úgy, hogy életre hívnak minket. És itt az óriási különbség a nagyszülők és a saját gyerek között, a szülők ÖNKÉNT vállalták be ezt a fajta felelősséget, éppen ezért elég egyértelmű, hogy míg magatehetetlen kisgyerekekről van szó, addig az ő kötelességük nevelni, etetni, fürdetni, ellátni őket. Az ember nem azért szül gyereket (normális esetben), hogy aztán felnőtt korában elvárásokat támasszon vele szemben, mint pl elvárja, hogy beáldozza az egyetlen életét a nagyi ápolása miatt. Ez borzasztó önző dolog.

Nem kell mártírkodni meg feladni mindent az életünkben, csak mert az egyik nagyszülő ápolásra szorul. Igen is azért van az öregek otthona, hogy ott megfelelő ápolók ellássák őket. Én biztos nem dobnék el mindent emiatt az életemben. Ha teszem azt már van saját családom, férjem, gyerekem, akkor is kötelességem hátrahagyni őket, feladni mindent, amit elértem és fejvesztve rohanni haza, hogy aztán halála napjáig apolgassam? Naaa nem, kizárt. Azzal, hogy a világra jöttem a szüleim döntése miatt, nem jelenti azt, hogy elvárható tőlem, hogy mindig a szülők és főleg nem a nagyszülők kénye-kedve szerint pattogjak az egész életemben.

2020. aug. 14. 09:38
 47/72 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Érdeklődj a háziorvosnál ugyanis a legtöbb önkormányzatnál van kijáró ápoló. Ezt a háziorvosnak kell megigényelni. Település és leterheltség függő de akár heti 4-5 nap is kijárhat 1-2 órára. Segít a pelenka cserében stb....
2020. aug. 14. 09:42
 48/72 anonim ***** válasza:
76%
45- itt a kérdező egyáltalán nem az a kategória, aki csak azért adná be, mert büdös...stb. Azért tartom gáznál, hogy pont itt megy a bűntudatkeltés, miközben kérdezőnek láthatóan semmi segítsége nincs. Itt én is megfontolnám az otthont-jól körülnézve-ha semmi más járható út nincs (se ápolónő fizetèse, se más rokon bevonása...stb). Ez bőven nem az a kategória, hogy “na éljük az életünket akkor és dobjuk be a mamát az otthonba, hogy ne zavarjon”. Bőven nem ez. Nem kell tönkremennek senkinek “fölöslegesen”.
2020. aug. 14. 09:44
 49/72 anonim ***** válasza:
74%
45: de te is végletekben gondolkodsz könyörgöm, aki felelősén gondolkodik, megnézi az otthont mielőtt beteszi oda a családtagot és azt követően is látogatja minimum heti 1x. Azt ne mondd már, hogyha vkivel rosszul bánnak az nem látszik az öregen. Ha pedig ilyen van, akkor lehet intézkedni az ápoló ellen, ennyi. Nagyon sötéten látod és sarkítasz.
2020. aug. 14. 09:44
 50/72 anonim ***** válasza:
0%
45-ős (meg talán a többi hasonló hsz is az övé...) nagyon nem reális igen. Sajnálom, mert ennek biztos oka van, csak rossz, hogy ezzel a kérdező is nyomasztja....
2020. aug. 14. 09:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!