Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező az apaság...

Miért nem kötelező az apaság vizsgálata szülést követően? A bizonytalankodó férfiakat ez meggyőzné és megóvná őket a "kakukkfiókáktól".

Figyelt kérdés
Érthető hogy korábban nem volt ilyen törvény, hiszen biztosra vehető eredményű vizsgálat sem volt. De most már van és egyre olcsóbb. Én egy bűntető törvényt is hoznék az olyan nők ellen, akik ebben megtévesztik a férjüket.
2010. júl. 8. 23:42
 301/355 A kérdező kommentje:
Hiába, van egy szint amit meg kell ugrani, látom. Szóval NEM a megcsalásért jár a büntetés továbbra sem. Az lelkiismereti kérdés. Az anyagi károkozásért, amit azzal okoz a nő, hogy a férfit apasága vélelme tekintetében tévedésbe ejti, vagy tévedésben tartja - és EZZEL kárt okoz.
2010. aug. 11. 21:59
 302/355 anonim ***** válasza:
100%

És ha a nő úgy tudja, hogy a férj az apa? :O

Mert mondjuk valaki megerőszakolja de eltitkolja mert szégyenli?

2010. aug. 12. 10:12
 303/355 anonim ***** válasza:
15%

Én a kakukkfiókákat is szeretem:))))

Elvégre ők is Isten gyermekei, nem?

2010. aug. 12. 10:13
 304/355 A kérdező kommentje:

"És ha a nő úgy tudja, hogy a férj az apa? :O

Mert mondjuk valaki megerőszakolja de eltitkolja mert szégyenli?"

Ez a két mondat csak ebben a formában lehet érthető:

És ha a nő úgy tudja, hogy a férj az apa?

Vagy mondjuk valaki megerőszakolja, de eltitkolja mert szégyenli?

Ha a nő mással is volt a kérdéses időszakban, akkor TUDJA, hogy van annak LEHETŐSÉGE, hogy nem a férj az apa. Ebben az esetben a megtévesztés fennáll.

Ha megerőszakolták a kérdéses időszakban, akkor szintén fennáll a lehetőség, csak ez most fokozottan veszélyes a társadalomra, mert esetleg egy erőszakos bűnöző génekkel terhelt gyermeket neveltet fel az apával sajátjaként.

2010. aug. 12. 10:41
 305/355 anonim ***** válasza:
73%
Te túl sok Discoveryt nézel.Bűnözői gének:DDDDDDDDDDD Amúgy meg egy hímsoviniszta disznó vagy,még akkor is a nőt hibáztatod,ha megerőszakolják?Kívánok neked is hasonló jókat.
2010. aug. 12. 15:45
 306/355 anonim ***** válasza:
Én azt bírom, Kérdező, hogy azzal kezdted h te egyáltalán nem vagy érintett ebben a témában, ahhoz képest, amit művelsz, az már röhej!
2010. aug. 12. 15:55
 307/355 anonim ***** válasza:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nekem ez bűzlik:)

Kérdező! Mondd meg nékem kéremszépen

Mennyi tattuttfijókád van néked?

2010. aug. 12. 21:13
 308/355 anonim ***** válasza:
85%

Én vagyok az a hozzászóló aki egyetért a kérdezővel, és egy laborban dolgozik. Sokat gondolkoztam ezen a témán, és érdekes dolog jutott eszembe. a tudomány eljutott arra a szintre, hogy elkészült a géntérkép, egyre többet tudunk a különféle betegségekre hajlamosító génváltozatokról. Gondolok a BRCA génre, ami a mellrákra halamosít, és elég sokat írnak róla a sajtóban, laikusok is ismerik. Már ma is van rá szűrés. Elképzelésem a következő. A megszületett gyereken elvégeznek egy genetikai vizsgálatot, amely során megvizsgálják, hogy milyen hajlama van a rák különféle fajtáira, keringési betegségekre, stroke, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, sclerosis multiplex stb. Mellékesen az is kiderülhet, ha nem az az apa akit eddig annak gondoltak. Mivel a vizsgálat során a gyerek egészségével, életkilátásaival kapcsolatos fontos információ is kiderül, ezt már fizethetné a társadalombiztosítás. Sőt a fő cél a gyerek egészségével kapcsolatos kérdések tisztázása, de mellékesen az apaságra is fény derülhet. Mivel a születés után néhány nappal kiderül, a gyereket nem éri trauma. Ha a férfi úgy dönt, hogy megbocsátja a felesége hűtlenségét és elfogadja a más gyerekét akkor az az ő dolga, de joga van tudni, hogy a gyerekben az ő génjei vannak-e.

Én magam is láttam már több olyan esetet is, hogy véletlenül kiderült a dolog. A vizsgálat eredeti célja betegség diagnosztizálása, de mivel genetikai vizsgálat, jellegéből adódóan az apaságra is fény derülhet, és derült is több alkalommal.

Azt meg különösen utálom ha valaki a gyerek mögé bújik ha valamiért felelősséget kell vállalni. Nem csak ebben az esetben, hanem minden bűncselekmény esetében. Senkit nem lehet úgy megbüntetni, hogy a gyerek meg ne érezze. A szülőnak kell arra gondolnia, hogyha én ezt most megteszem akkor azért börtönt lehet kapni. Ami pedig rossz lesz a gyereknek is. Nem pedig utólag siránkozni, hogy ne büntessenek meg, mert gyerekem van.

2010. aug. 13. 23:05
 309/355 anonim ***** válasza:

utolsó: egyrészt úgy készítesz tervezetet, mintha valaki ténylegesen törvénybe akarná hozni ennek a marhának az ötletét.

másrészt van h igenis a gyerekre való tekintettel enyhébb büntetést is lehetne szabni, ezt általánosságban mondom,elvégre ha lehet apa/anya csak egy piti dologért kerül be pár hónapra, de arra az időre nagyon jól ellehetetlenítik a gyereket az esetlegesen gondozó szülővel együtt. (nagyobb sz.pás ha nincs másik szülő). és kérdés h megéri h pl egy 3hónapos bünti miatt utcára kerüljön a család többi tagja, éhezzen, v intézetbe kerüljön a gyerek???? inkább 2év felfüggesztett... pillanatnyilag emiatt szenved a kis családunk (ugyan nem csináltunk félre gyereket), lenne mit írnom de a felháborodástól tele lenne indulattal.

2010. aug. 13. 23:20
 310/355 anonim ***** válasza:
100%
ma 23:05! Szívemből szóltál! Bár nő vagyok és gyerekem is van, egy ilyen vizsgálatot mindenképpen támogatnék. Már csak azért is, mivel ha tudom, hogy a gyermekemnek milyen betegségekre van hajlama, akkor némi odafigyeléssel meg lehetne előzni a kialakulásukat. Sajnos jelen helyzetben még a vércsoportját sem tudom a gyermekemnek (pedig már lassan két éves), mivel még beteg nem volt, születéskor meg nem nézték meg. Pedig nagyon fontos lenne, hiszen ha bármilyen komolyabb baleset éri és vért kell kapjon, még csak meg sem tudom mondani az orvosnak, hogy mi a vércsoportja. Az apja B-s, én A-s vagyok, szóval bármi lehet.
2010. aug. 13. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!