Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező az apaság...

Miért nem kötelező az apaság vizsgálata szülést követően? A bizonytalankodó férfiakat ez meggyőzné és megóvná őket a "kakukkfiókáktól".

Figyelt kérdés
Érthető hogy korábban nem volt ilyen törvény, hiszen biztosra vehető eredményű vizsgálat sem volt. De most már van és egyre olcsóbb. Én egy bűntető törvényt is hoznék az olyan nők ellen, akik ebben megtévesztik a férjüket.
2010. júl. 8. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/355 anonim ***** válasza:
96%
Én felháborodnék, ha valaki velem ilyen jót akarna tenni, és le akarná ellenőrizni, HATÓSÁGILAG, HIVATALBÓL, hogy a férjemtől van-e a gyerek? Ha a férjem kéri, az más tészta, joga van hozzá! De nehogy már az "állam" kérje ezt tőlem...
2010. júl. 8. 23:59
 22/355 A kérdező kommentje:

Kovács Józsika egyszer felnő és megcsináltatja azt a tesztet, vagy megcsináltatja a vélt apa igazi gyereke, az apa halála után, amikor az örökséget kell szétosztani. Józsika nyilván nem kaphat semmit, és az addig apukától születésnapra kapott ajándékok is visszajárnak jogtalan gazdagodás miatt.

Ezzel mit fognak kezdeni?

2010. júl. 8. 23:59
 23/355 anonim ***** válasza:
97%
És hogy jön ide az állam? Még mindig nem értem, pedig nem vagyok egy nagyon buta ember.
2010. júl. 9. 00:00
 24/355 anonim ***** válasza:
98%
Te rémeket látsz.
2010. júl. 9. 00:01
 25/355 anonim ***** válasza:
98%

Ezzel mit fognak kezdeni?

Ez egy hatalmas baromság.Józsikát szerette az apja.Nem azért,mert olyan kék volt a szeme,mint az övé,hanem,mert ő nevelte,őt tekintette fiának,attól függetlenül,hogy nem az ő vére volt!

2010. júl. 9. 00:02
 26/355 anonim ***** válasza:
35%
Gusztustalannak tartom, ha egy nő úgy szüli meg a gyerekét, hogy nem biztos, hogy a férjétől van, és ezt nem közli a férjjel. És egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy szinte tök mindegy, hogy kinek a gyerekét neveli a férfi. A nő mondja el az igazat, és majd a férj eldönti, hogy akarja-e nevelni más porontyát. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki 12 éve fizette már a gyerektartást, mikor kiderült, hogy nem is övé a gyerek. Aljas, szemét dolog egy nőtől az ilyesmi. Azt, hogy ezt hogyan lehetne megoldani nem tudom, bár, ha a DNS vizsgálatot törvényileg bevezetnék, akkor ezen nincs mit megsértődni. Mindenki hozzászokna.
2010. júl. 9. 00:02
 27/355 A kérdező kommentje:
Amikor az apasági teszt ára eléri a 2 Ft-ot, akkor tömegesen fogják megcsináltani, és az állam össze fog omlani a keresztbe kasul perelt, semmissé vált jogi események miatt. Pl Kovács János fia, abban a hiszemben, hogy ő az örökös, az autópálya nyomvonalába eső telkét eladta a kisajátítási eljárásban. Később amikor kiderül, hogy ő nem örökölhet, az egész jogi aktus semmissé válik.
2010. júl. 9. 00:04
 28/355 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem nem lenne etikus, ha az örökséget ilyen alapon osztanák szét. Hiszen Józsika az apját apaként szerette, és viszont. Arról egyikük sem tehet, hogy nincs vér szerinti apa-fia kapcsolat.

Magyarán te Józsikát az anyja félretoszásáért és 40 évnyi hazudozásáért büntetnéd azzal, hogy kizárod az apja örökségéből? Mert a nemzés csak egy dolog, az is lehet apja egy gyereknek aki nem vér szerinti.

2010. júl. 9. 00:04
 29/355 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező! Ha nem sértelek meg, elég egyszerű ember lehetsz. A hozzászólásaid, és az érveid alapján legalábbis biztosan.

Ezekkel a vizsgálatokkal időt és pénzt pazarolnának.

A legtöbb adófizető (köztük én is) jogosan háborodna fel, hogy az adóforintjait ilyesmire költik, aminek a lényege annyi, hogy a kedves apuka megnyugodjon. Mikor ugyanabból a pénzből lehetne fejleszteni az infrastruktúrát, az oktatást, és még sok minden mást.

Ha valaki pedig kételkedik, annak is van lehetősége erre (igaz,, nem ingyen és bérmenteve). Bár ha bemegy valamelyik színvonalas műsorba, és elég sokat kiabál hozzá (meg elég kevés foga van), ott még fizetnie sem kell érte....

2010. júl. 9. 00:05
 30/355 A kérdező kommentje:

00:04

Az örökség kizárólag vérségi alapon osztható szét a jelenlegi törvények alapján. Ettől eltérni morális, vagy szerződéses alapon nem lehet, ugyanúgy, mint ahogyan nem leht pérdául érvényes szerződés közöttünk arról, hogy a te gyerekeidnek én vagyok az apja, vagy fordítva.

2010. júl. 9. 00:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!