Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező az apaság...

Miért nem kötelező az apaság vizsgálata szülést követően? A bizonytalankodó férfiakat ez meggyőzné és megóvná őket a "kakukkfiókáktól".

Figyelt kérdés
Érthető hogy korábban nem volt ilyen törvény, hiszen biztosra vehető eredményű vizsgálat sem volt. De most már van és egyre olcsóbb. Én egy bűntető törvényt is hoznék az olyan nők ellen, akik ebben megtévesztik a férjüket.
2010. júl. 8. 23:42
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/355 anonim ***** válasza:
33%

Lebukás szerepel a videókon vagy jogtalan vád?

(Lassú a netem megnézni.)

2010. júl. 14. 20:27
 192/355 anonim ***** válasza:
81%
Jogtalan vád, nem a férfié volt a gyerek, de vonták tőle a gyerektartást. A férfi állítása szerint soha nem volt a nővel.
2010. júl. 14. 22:15
 193/355 anonim ***** válasza:
70%

Kicsit radikálisan gondolkozol, kedves kérdező. Én nőként valamilyen szinten igazat adok neked azzal kapcsolatban, hogy tényleg hátrányos a férfiak helyzete ebben a témában. Én mint nő, teljesen biztos lehetek abban, hogy ki a gyerekem apja, de a férfiaknak lehetnek kétségeik. De ez nem általános dolog szerintem, annyira legalábbis biztosan nem, hogy törvényt kéne rá hozni. Ami viszont fontos lenne az az, hogy megszűntessék azt a tézist, miszerint a házasságban fogant gyermek apja a férj, mert ez egyáltalán nem biztos. Én abban látnám a megoldást, hogy minden gyerek születése előtt a férfinek írásban nyilatkozni kellene, hogy ő-e az apa. Tehát a jog nem vélelmezné őt apának, hanem nyilatkoznia kellene. Nyilván ha nem biztos abban, hogy a gyerek tőle van, akkor lehetne kérni dns-tesztet, de azt se az adófizetők állják szerintem, maximum valamennyi kedvezményt adhatna az állam az árából, adott számú gyerekre. Tehát akit mondjuk már a 20. alkalommal kevernek apasági perbe, annak már nem adnék kedvezményt, az tanuljon meg védekezni. Számomra nem lenne sértő mondjuk az sem, ha születéskor minden gyermeken dns-tesztet végeznének, sok problémát ki lehetne küszöbölni ezzel (pl. a gyerekek összecserélése). Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem tudom a gyerekem vércsoportját sem, mivel manapság már nem nézik meg a születéskor ezt sem. Ha történne vele hirtelen valami nagyobb baleset, nem is tudom mi lenne. Még azt sem tudnám megmondani az orvosnak, hogy milyen vért kell kapjon. Ellenben iszonyú drága lenne. Egy ilyen szegény országban mint Magyarország, ez nem vállalható, a költségvetés nem bírná.

Viszont, az szerintem is úgy korrekt, hogy a jogtalanul felvett gyermektartás visszajár kamatostól és még egy kártérítés is jogos ezügyben. Sőt, én tovább mennék és a gyermektartás összegét nem kizárólag az apa fizetéséhez kötném. Ha anyuka teszem azt 100ezret keres egy hónapban és abból 20ezret költ a gyerekre, akkor az apa által fizetett gyermektartás se lehessen több mint 20ezer akkor sem, ha nettó 1 milliót keres, mivel a szülők 50-50%ban kötelesek állni a gyerek költségeit. Nyilván ha akar az apa, adhat többet, de ne lehessen erre kötelezni. Akkor talán nem kezelnék fegyverként a gyereket az elvált nők, nem zsarolhatnák ezzel az apát, mert ezt a gyerek sínyli meg a legjobban.

2010. júl. 15. 10:57
 194/355 A kérdező kommentje:

"Számomra nem lenne sértő mondjuk az sem, ha születéskor minden gyermeken dns-tesztet végeznének"

Én még nagyon sok ilyen nőt és anyát kívánok ennek az országnak, mint Te kedves válaszoló, mert az általuk nevelt fiuk és lányok is mások lesznek.

Igen, ezt gondolom én is, hogy egy tisztességes nőnek nincsen kifogása az ilyen teszt ellen, ahogyan régen se volt kifogás az ellen, hogy a nászéjszakán a nő szűzességének bizonyítására, körbevitték a véres lepedőt.

Az ellen a szokás ellen is azoknak volt okuk nagyon tiltakozni, akik találva árezték magukat és nincsen ez másképpen most sem, ebben az ügyben sem.

2010. júl. 15. 11:12
 195/355 anonim ***** válasza:
70%

Mondjuk ez a lepedő dolog azért hülyeség, mert a szüzesség elvesztése a legtöbb esetben nem jár vérrel. Ez a szűzhártya alakjától függ, egyénenként változó. De mindegy.

10:57-el egyetértek, kivéve ezzel a mondattal:

" Én abban látnám a megoldást, hogy minden gyerek születése előtt a férfinek írásban nyilatkozni kellene, hogy ő-e az apa. "

A legtöbb férfinek meg sem fordul a fejében (főleg elvileg jól működő házasságban), hogy esetleg anyuci félrement. Én spec. ismertem olyan lányt, aki csalta a férjét, és a férjének fogalma sem volt az afférról. A születendő gyereke is kétesélyes volt, végül annyira hasonlított a férjére, hogy csak ő lehetett az apa. De ez csak óriási szerencse volt!

2010. júl. 15. 13:31
 196/355 anonim ***** válasza:
87%

Kifogásom az nincs ellene, bár sok érdekes kérdést vet fel mindez. Ha minden dns-tesztet az állam fizetne, akkor nagyon sok boldogtalan gyermek lenne szerintem. Véleményem szerint nagyon sok olyan gyerek él az országban, aki nem vérszerinti gyereke az apának. Na most ha ez egy dns-teszttel kiderülne, akkor az egy érdekes helyzet. Az "apa" ugye összezavarodik, hiszen rájön, hogy valaki más gyerekét nevelte éveken keresztül. A gyerek szintén összezavarodik, mivel alapjaiban reng meg a saját kis világa, kvázi kihúzzák ezzel a talajt a lába alól. A kérdés az, hogy egy ilyen teszt eredménye semmissé tudja-e tenni az eltelt éveket (mert akarva-akaratlanul is megszeretik egymást)? Szerintem nem. Ha pedig a férfi továbbra is sajátjaként szereti a gyereket és az is őt, akkor úgyis gondoskodni fog róla. Az a szomorú ebben az egészben, hogy a nő tehet a kialakult helyzetről és noha ő is megszenvedi ha kiderül a hűtlenség - de a gyerek és az "apa" fognak a legjobban szenvedni. Ilyenformán egy ilyen családban a dns-teszt garantáltan lelki nyomorékká teszi a gyerek, aki pedig végképp nem hibáztatható a kialakult helyzetért.

Szóval: születéskor még látom értelmét a dns-tesztnek (meg amikor még pici a gyerek), de amikor már jó pár év eltelt és megszerették egymást, akkor szerintem többet árt mint használ. Sőt őszintén szólva nem is értem, hogy merül fel egy férfiben mondjuk a gyerek 10 éves korában, hogy lehet, hogy nem ő az apja?! Mitől gondolja egyszer csak úgy egy férfi, hogy ilyesmire szükség lehet, ha korábban biztos volt az apaságában?

2010. júl. 15. 13:32
 197/355 anonim ***** válasza:
36%

Szóval: születéskor még látom értelmét a dns-tesztnek (meg amikor még pici a gyerek), de amikor már jó pár év eltelt és megszerették egymást, akkor szerintem többet árt mint használ. Sőt őszintén szólva nem is értem, hogy merül fel egy férfiben mondjuk a gyerek 10 éves korában, hogy lehet, hogy nem ő az apja?! Mitől gondolja egyszer csak úgy egy férfi, hogy ilyesmire szükség lehet, ha korábban biztos volt az apaságában?

Például azért, mert tíz éves korára a gyerek egyáltalán nem hasonlít az apjára. Vagy akkor jut az apa fülébe egy pletyka arról, hogy a felesége megcsalta akkoriban. Én már hallottam ilyenről. Az is lehet, hogy mostanában csalta meg a felesége, de elgondolkozik azon, hogyha most megcsalt akkor lehet, hogy korábban is. akkor pedig lehet, hogy nem is az én gyerekem. Egyébként ma már sok olyan cég van ahol elvégzik a tesztet. Úgy is meg lehet csináltatni, hogy az anya észre sem veszi. Ha én lennék az apa akkor nem is szólnák róla. Ha viszont nem, akkor botrányt csinálnák. Én olyan szerencsés vagyok, hogy egy laborban dolgozom, ezért meg tudom csinálni magam. Meg is fogom ha majd lesz gyerekem.

2010. júl. 15. 22:50
 198/355 anonim ***** válasza:
37%

"Na most ha ez egy dns-teszttel kiderülne, akkor az egy érdekes helyzet. Az "apa" ugye összezavarodik, hiszen rájön, hogy valaki más gyerekét nevelte éveken keresztül. A gyerek szintén összezavarodik, mivel alapjaiban reng meg a saját kis világa, kvázi kihúzzák ezzel a talajt a lába alól. "

Ezeket előzné meg a születéskor elvégzett teszt.

2010. júl. 15. 23:12
 199/355 anonim ***** válasza:
81%

Sziasztok! Eddig még nem szóltam a témához, sokan képviselték az én véleményemet is, szóval feleslegesnek is tartom, de mérhetetlenül bosszant valami.

Mégis mi a fenéért van lepontozva az, aki azt írta gusztustalan más gyerekét felneveltetni a férjjel, mintha ő lenne az apa??? Azért mindennek van egy egészséges határa. Lehet, hogy ti biztosan találnátok szebbnél szebb magyarázatokat miért is és hogyan történhetett ez és hogy az anyuka biztos nem hibás, ő is áldozat a dologban, de könyörgöm, azért szálljatok már le a földre. Ilyen tettre mentség nincs.

2010. júl. 20. 23:48
 200/355 anonim ***** válasza:
80%

"Én olyan szerencsés vagyok, hogy egy laborban dolgozom, ezért meg tudom csinálni magam. Meg is fogom ha majd lesz gyerekem."

Undorito, hogy mar most nem bizol a jovendobelidben.

Bar teny es valo hogy az is szomoru, hogy a ferfiaknak ketelkedniuk kell par viszketo p.naju "no" miatt, aki azt gondolja, hogy helyes dolog felrekefelni hazassag alatt. En peldaul rettentoen megalazva ereznem magam, ha a ferjem dns tesztet akarna; persze hagynam, nem lenne felnivalom, keptelen lennek megcsalni a ferjemet, meg akkor is, ha a "lang" kialudna. Viszont komolyan szomoru lennek amiatt, hogy ennyire nem bizik bennem.

2010. júl. 21. 00:44
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!