Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező az apaság...

Miért nem kötelező az apaság vizsgálata szülést követően? A bizonytalankodó férfiakat ez meggyőzné és megóvná őket a "kakukkfiókáktól".

Figyelt kérdés
Érthető hogy korábban nem volt ilyen törvény, hiszen biztosra vehető eredményű vizsgálat sem volt. De most már van és egyre olcsóbb. Én egy bűntető törvényt is hoznék az olyan nők ellen, akik ebben megtévesztik a férjüket.
2010. júl. 8. 23:42
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/355 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, áruld el, kérlek!

Ha a szomszédban a Mariska megcsalta a Pistát, és nem tőle van a gyerek, az téged miért érdekel/zavar?

Az érintettek elintézik egymás között.

2010. júl. 9. 12:38
 122/355 A kérdező kommentje:

Jó, akkor álljon itt tőlem származóan ennek a bűncselekménynek a törvény könyvbe kidolgozott, kiforrott tényállása. A szankciókat azonban kodifikálásra javaslom.

BTK. 173/J§

(1)Aki mástól fogant gyermeke apaságának vélelmét

idegen férfira ruházza, vétséget követ el és hat

hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel

büntethető.

(2)A büntetés, bűntett miatt három évig terjedő

szabadságvesztés, ha a cselekménnyel jelentős

értékű, másképpen be nem következő kár jár együtt a

apaként hamisan megnevezett hátrányára.

(3)A büntetés, bűntett miatt öt évig terjedő

szabadságvesztés, ha a cselekményt fondorlattal,

előre megtervezetten, a tényleges apával akarati

egységben követik el.

2010. júl. 9. 12:39
 123/355 A kérdező kommentje:

"Értem, azok a gyilkosok is mehetnek szabadon ugye, akik nem a te gyerekedet, anyukádat, stb gyilkolták meg, hanem a szomszédét? - mert mi közöd hozzá, nemde?

Azért egy gyilkosságot és egy megcsalást ne vegyünk egyenértékűnek"

OK, rendben, akkor az érvem hangozzék így:

Értem, azok a csalók is mehetnek szabadon ugye, akik nem a te gyerekedet, anyukádat, stb csapták be, hanem a szomszédét, 20-30 millióval? - mert mi közöd hozzá, nemde?

2010. júl. 9. 12:43
 124/355 anonim ***** válasza:
78%

Értem, azok a csalók is mehetnek szabadon ugye, akik nem a te gyerekedet, anyukádat, stb csapták be, hanem a szomszédét, 20-30 millióval? - mert mi közöd hozzá, nemde?

Azért ne hogy azt mond, hogy te 20-30 milliót költesz egy gyerekre... :D Ezt úgyse hiszem el...

De egyébként kiforgathatod a szavaimat, a kérdésed akkor is értelmetlen butaság marad!

2010. júl. 9. 12:44
 125/355 anonim ***** válasza:
92%

11:46-os vagyok

igenis röhejesnek tartom a börtönt ezesetben, mert igen a férjnek biztos szarul esik de egy kisgyereket biztos tönkretennének. a kisgyerek élete kevesebbet ér a férfi érzéseinél? ugyanmár!

és mindenkinek a magánügye h megbízik-e a párjában, vagy nem, az államnak semmi köze hozzá. és ne az én adómból kelljen fizetni a 15gyerekes pereputty összes vizsgálatát. egy nagyon költséges vizsgálatról van szó, rémlik? FELESLEGES pocsékolás lenne, főleg azoknak akik tisztességesek... akik kétkednek legyen ingyenes, ebben egyetértek.

jah és igen a félrek.ró pasi, aki csinál ide-oda kölyköt, a felesége meg mit sem tud, na őt is lecsukják? akkor nyissanak a puszta közepén egy jó nagy börtönt kb 1millió cellával, h mindenkit aki hazudik és tönkreteszi a párja/családja/aranyhala életét a szemétségével, azt bezárhassák. mert nem csak így lehet életeket tönkretenni, miért PONT ezért mért pont a női megcsalónak jár börtön?

2010. júl. 9. 12:44
 126/355 A kérdező kommentje:

12:44 és 12:44

A felvetéseitekre korábban már adtam választ.

2010. júl. 9. 12:47
 127/355 anonim ***** válasza:
93%
Az embereknek joguk van megismerni a vérszerinti gyermeküket és vérszerinti szüleiket. Ez azonban NEM KÖTELESSÉGÜK. Ezért értelmetlen a kötelezőség stb. kérdését veszegetni. Az alkotmány jogot biztosít rá, ami jogoddal élhetsz is, amikor csak szeretnél. Ha már annyira a joggal vagy elfoglalva.
2010. júl. 9. 12:47
 128/355 anonim ***** válasza:
93%
A kérdés azért is nagy butaság,mert így CSAK a nőket hurcolná meg a vizsgálat,azokat is,akik nem tettek semmit.Ez diszkrimináció,hisz a hűtlen férjek szankcionálása továbbra sincs terítéken.Persze megértem,hisz a kérdezőt egy nő bántotta meg,ezért börtönbe az összessel. :/
2010. júl. 9. 12:49
 129/355 anonim ***** válasza:
22%
A Kérdező normálisan válaszol mindenkinek.Aki ilyen ingerült,ne írjon inkább!
2010. júl. 9. 12:49
 130/355 anonim ***** válasza:
84%

12:49

Értettük főnök :P

2010. júl. 9. 12:51
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!