Férfitársaim! Láttatok ti valaha már boldog férjet? - aki tényleg boldog, akinek a biológiai programjában ugyanúgy segít a felesége, mint ahogyan a nők elvárják a segítséget a férfiaktól, a saját programjuk teljesítéséhez?
A malteroskanál témához: nemrég Malmöben sétálhattam, és az egyik utat épp aszfaltozták. A párommal együtt dörzsöltük a szemünk, mert egy - ugyan megtermett, de helyes - nő állt a gép mellett, munkásruhában, munkáskesztyűben, láthatóságiban.
Mondjuk ott a markológép vezető srác is olyan volt, hogy ha leszállítjuk, megfürösztjük és öltönyt-nyakkendőt adunk rá, inkább néz ki brókernek, mint gépkezelőnek, mert intelligencia sugárzott a szeméből, akárcsak az útkarbantartó hölgynek...
A legutóbbi hozzászólásodhoz pedig - most akkor hogy is van az a helyi specifitás? Miről beszélsz ma Magyarországon, amikor a lövészárkokat meg a malteroskanalat említed?
Fronton szolgáló nővérek, egri várvédő asszonyok, az 50-es, 60-as, 70-es évek gyári munkásasszonyai akkor kicsodák?
Mi a te biológiai programod pontosan, kérdező?
"Kevésbbé tanult körökben a küzdősportok és a gyorsulási versenyek...." Van neked arról fogalmad, kérdező, mennyi év gyakorlása szükséges, mennyi akaraterő és önuralom kell ahhoz, hogy elsajátísd, akár bármelyik nép harcművészetének alapjait? Vagy ahhoz milyen műszaki érzék kell, hogy megfelőlen beállítsd az autót, felszereld normálisan, tudd, hogy mikor mire kell lépni, mikor mit kell meghúzni, megnyomni ahhoz, hogy a legjobban vegyél be egy adott szakaszt, kanyart? Szerinted erre csak az képes, akinek nincs diplomája?
Mondok neked valamit: nekem még csak érettségim van, meg egy szakmám, de beszélek angolul, németül, és japánul, ezen felül foglalkozom az akupunktúrával, érdeklődöm a távol keleti kultúrák és művészetek iránt iránt. Továbbá kravmagáztam, és most aikidózom, és ismerkedem a szamurájkarddal való harccal.
Szóval, légy szíves, vegyél már vissza az arcodból. Ki vagy te, hogy bárkit is lenézzél?! Meg leszóljad a nőket is?! Neked v.mi komoly zavarod van, menjél inkább orvoshoz!
"beszélek angolul, németül, és japánul, ezen felül foglalkozom az akupunktúrával, érdeklődöm a távol keleti kultúrák és művészetek iránt iránt. Továbbá kravmagáztam, és most aikidózom, és ismerkedem a szamurájkarddal való harccal."
És nekem nagy az arcom? Amikor egy sort sem írtam magamról? Te beteg vagy haver.
15:24
Az általad említett kivételek statisztikailag kimutathatatlanul alacsony százalékot képviselnek. De ezt nyilván te is tudod.
14:12
Na jó, a fizikum, ok ha már erre hivatkoztál, legyen. Akkor marad a tudomány és művészetek, ott mire fogsz hivatkozni?
Nem lehet még manapság sem összehasonlítani nő és férfi lehetőségeit "önmegvalósításban", karrierépítésben.
Alapvetően két út adott egy nőnek (a férfival ellentétben!): szül, és akkor elkezd lavírozni család és hivatás között, tökéletesen egyik sem sikerül, egyszerűen azért mert képtelenség. Ezért vagy a kül. intézmények (bölcsőde, óvoda...) és/vagy bébiszitterek nevelik a gyereket, aminek gyakori következménye, amit nálad is érzek mentalitásban (csipet érzéketlenség, önző magatartás stb.) vagy a gyereknevelésre teszi a hangsúlyt, akkor pedig nem fog egyik tudományágban sem kiemelkedőt alkotni... ugye ez érthető. És akkor jön valaki, aki lesajnálja és pusztán praktikus lényeknek titulálja őket.
Szeretnél boldog, elégedett lenni? Változz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!