Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfitársaim! Láttatok ti...

Férfitársaim! Láttatok ti valaha már boldog férjet? - aki tényleg boldog, akinek a biológiai programjában ugyanúgy segít a felesége, mint ahogyan a nők elvárják a segítséget a férfiaktól, a saját programjuk teljesítéséhez?

Figyelt kérdés
2010. júl. 6. 18:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/121 anonim ***** válasza:
88%

Nyaralás közben beszélgetni kezdtünk egy férfivel. Nagyon értelmes, intelligens pasi volt, emellett keserű, indulatos, sütött belőle a gyűlölet, haragudott az egész világra. Naívan győzködtük, de persze aztán feladtuk...ő jutott a kérdésedről eszembe.

Szomorú, ha pusztán dominancia kérdésévé zsugorítod a férfi/nő kapcsolatot.

2010. júl. 6. 18:59
 32/121 anonim ***** válasza:
83%
Az a baj, hogy az araboknál a tisztelet visszafelé nem létezik! Tehát a nőnek fel kell adnia magát a férje miatt, de a férinek nem kell feladnia semmit a nő miatt. Ergo nem tiszteli. Szerintem egy normális férjnek fontos, hogy tisztelje a feleségét.
2010. júl. 6. 19:00
 33/121 anonim ***** válasza:
19%

"Példabeszédek 31.

Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal * felülhaladja az igazgyöngyöket.

31,11. Bízik ahhoz az õ férjének lelke, és annak marhája el nem fogy.

31,12. Jóval illeti õt és nem gonosszal, az õ életének minden napjaiban.

31,13. Keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel.

31,14. Hasonló a kereskedõ hajókhoz, nagy messzirõl behozza az õ eledelét.

31,15. Felkel még éjjel, eledelt ád az õ házának, és rendel ételt az õ szolgálóleányinak.

31,16. Gondolkodik mezõ felõl, és megveszi azt; az õ kezeinek munkájából szõlõt plántál.

31,17. Az õ derekát felövezi erõvel, és megerõsíti karjait.

31,18. Látja, hogy hasznos az õ munkálkodása; éjjel sem alszik el az õ világa.

31,19. Kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót.

31,20. Markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szûkölködõnek.

31,21. Nem félti az õ házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött.

31,22. Szõnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az õ öltözete.

31,23. Ismerik az õ férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel.

31,24. Gyolcsot szõ, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedõnek.

31,25. Erõ és ékesség az õ ruhája; és nevet a következõ * napnak.

* Jób. 5,22.

31,26. Az õ száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.

31,27. Vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek * étkét nem eszi.

* Péld. 21,25. Péld. 24,14. Péld. 24,15.

31,28. Felkelnek az õ fiai, és boldognak mondják õt; az õ férje, és dicséri õt:

31,29. Sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat!

31,30. Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!

31,31. Adjatok ennek az õ keze munkájának gyümölcsébõl, és dicsérjék õt a kapukban az õ * cselekedetei!"

Jézusom...remélem a férfiak is ilyen igazgyöngyök...elvárás az van a nők részéről, ahogy elnézem....

2010. júl. 6. 19:00
 34/121 anonim ***** válasza:
100%

Én 30 éves férfi vagyok..21 évesen ismertem meg a feleségemet akit 1 hónapos udvarlás után el is vettem feleségül.Voltak akik ellenezték nem csak azért mert 1 hónap után esküvő volt( csak 2 tanúval,de mi akartuk így) hanem azért is mert a feleségem akkor volt 28 éves és volt egy 8 éves fia..A 9 év alatt voltak viták( hazudnék ha azt írnám nem volt).De ettől függetlenül boldog férfi vagyok..Hogy miért? Mert most is csodálatosan szép a feleségem,még mindig jókat nevettünk.Van egy 18 éves fogadott fiam akit felneveltünk,és büszke vagyok rá.A feleségem minden ötletemet,tervemet 100%-ig támogatott még akkor is amikor én magam jöttem rá,hogy "hasztalan ötlet" volt..Volt idő amikor szinte semmit nem tudtam megadni a feleségemnek és a fogadott fiamnak.Szegény évekig nem tudott egy fodrászhoz elmenni,vagy egy szép ruhát venni,mert az én iskolám,vizsgáim komoly pénzbe kerültek.De egyik sem panaszkodott soha.MA külföldön élünk,és ma igyekszem mindent megadni nekik amire vágynak.Akár a csillagot is lehoznám nekik az égből..Örülök ,hogy végül is boldoggá tudom tenni..Még ma is szerelmes vagyok,és soha egy percig sem bántam meg,hogy olyan gyorsan elvettem..Ma már azok is elismerik,hogy tévedtek akik anno annak idején ellenezték..

30/F

2010. júl. 6. 19:02
 35/121 A kérdező kommentje:

Ennek a "hülye dominanciának" a következménye mindaz, amit a te konyhában, fürdőszobában, az utcán és egyáltalán bárhol használsz. A FÉRFIAK közötti verseny eredménye az összes haditechnikai és ennek következtében később a közéletbe beépülő ipari találmány, eszköz.

Elkezdve a mosógéptől egészen a mobiltelefonig. Sőt az évszázadokat átívelő művészeti értékek is a FÉRFIAK közötti dominancia harc eredményei a legtöbb esetben, legalábbis a Louvre-ban és az Ermitazs-ban elég csekély százalákban van nő alkotta műtárgy.

Ezzel nem a férfiak felsőbbrendűségét kívánom hangsúlyozni - mert nem is igaz - hanem a dominancival kapcsolatos álláspontom védelmére fejtettem ki.

2010. júl. 6. 19:03
 36/121 A kérdező kommentje:

19:02

Örülök, hogy mégis van példa, hogy mégis van olyan feleség, aki 100%-ban támogatja a férje céljait.

2010. júl. 6. 19:05
 37/121 anonim ***** válasza:
78%
Minden hozzászólásodban szerepel a "dominancia". Miért? Téged elnyomnak otthon? TE itt akarsz domináns lenni?
2010. júl. 6. 19:06
 38/121 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező... az arabok elég rossz példa volt...ott a nő állat...szép kis vallás. Az ördögtől van, az biztos!

Hiába tiszteli a nő a férfit, ha aférfi a nőt semmibe veszi...ez minden rossz kapcsolatban megvan. Általában az uralkodó fél a pszichopata (nők között is van).

Én nem vagyok vallásos, de ismerem a keresztény vallás tanításit nagyjából hiszek Istenben és a tízparancsolatot is betartom.

A Biblia nem írja sehol, hogy kötelező egy nőnek szülni...mint ahogy egy férfi is maradhat agglegény.

Sőt, van egy olyan bibliai rész, hogy "boldog a meddő aki nem szült" ezt az utolsó időkre írja.

2010. júl. 6. 19:08
 39/121 anonim ***** válasza:
67%
ez mar filozofiaba megy at, mi itt nem filozofusok vagyuk, hatha talasz egyszer magadnak egy olyan not aki dominans pasit keres, vagy, egyszeru, kikoltozol az arabokhoz, es ott megkapod amit akarsz, es igy boldog lesz, a nok nem robotok akik kiszolgaljak a ferfi minden vagyat, (az arab noket igy nevelik), hanem sajat munkajuk es tevekenyseguk van amellett hogy haztartast vezessenek, amit ugy nem feltetlenul kell egyedul csinalnia. ennyi. az lenne neked a legjobb ha kikoltoznel, ha ilyen boldogsara vagysz....es szinte az osszes elottem szolonak ez a velemenye ugy gondolom, legyen akar ferfi, akar no.
2010. júl. 6. 19:10
 40/121 A kérdező kommentje:
Szerény meglátásom szerint, az arab kultúráról is mások az ismereteim, a nők megbecsüléséről, és a kersztény vallást is másképpen ismerem mint te, ezért nem tudok érdemben válaszolni a felvetésedre.
2010. júl. 6. 19:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!