Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a nőkről akik nem dolgoznak?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki életében nem dolgozott. Szült egy gyereket, aztán még egyet, aztán 15 évig otthon volt, aztán még kettővel megfejelte 10 év különbséggel. Addig férfiak tartották el, meg ilyen- olyan segélyek. De ez a nő mindenkit hülyének néz és kioktat. Miért ilyen? Semmihez nem ért, semmi tapasztalata semmiből.
2018. ápr. 25. 18:51
 81/120 anonim ***** válasza:
73%

Azt nem értem, miért nehéz egyes nőknek beismerni, hogy NEKIK nem menne a kettő együtt. Ismerek egy csomó erős nőt, akinek megy. Magamról tudom, hogy nekem nem menne a munka meg a kölykök együtt. Nem leszek ettől rossz ember, ebből csak kiderül, hogy jól ismerem magam.

Nekem az nem tetszik, hogy az a következtetés, hogy aki otthon marad, csak álomanyuka lehet, a többi meg szar. Akinek dolgoznia kell, mert nem vette el egy vállalkozó bácsi, az szar. És ezzel az én édesanyámat is támadva érzem, úgyhogy kapja be, aki ilyen ocsmány stílusban nyilatkozik.

2018. ápr. 26. 17:38
 82/120 anonim ***** válasza:
80%
Azt még hozzátenném, hogy valaki írta, hogy az egyén az első, utána a társadalom - szerintem ha bármi juttatás jár egy gyerekért az államtól, már nem így van. Ez persze nem a mi hibánk, hogy az állam fizet a jövőbeni kis adófizetők után.
2018. ápr. 26. 17:44
 83/120 anonim ***** válasza:
88%

Azért arra is érdemes kitérni, hogy mennyire fair, amikor az apa az, aki 10-12 órát dolgozik egy nap azért, hogy anya otthon lehessen. A nagyságosasszonyok olvassák vissza, miket írtak azokról, akik dolgoznak: rabszolgamunka és társai. Majd ezt azért a férjeteknek is vessétek fel, biztos értékelni fogja :D

És akkor a ti férjeitek nem is látják a gyereket felnőni? Vagy az nem baj, mert őt nem zavarja? Remek ember az ilyen igazán. Vagy szeretné, de neki nem osztottak ilyen téren lapot? Az se rossz... Na és mi van azzal, hogy mondjuk a gyereknek lenne igénye az apjára? Ja, hát azt neeeem, hiszen anyuci a minden, a világ közepe, az elsődleges szülő, apa meg csak hordja haza a pénzt, az a dolga.

Hát bocsi, akkor én karrierista vagyok, mert nem ilyen családot akarok a gyerekeimnek, és magunknak sem. Két gyereket nevelünk, egy 2 és egy 10 évest, és mindketten dolgozunk. Napközben nem vagyunk itthon, de munka után mindketten tudunk velük foglalkozni, és annak köszönhetően, hogy mindketten keresünk, egyikünknek sem kell 8 óránál többet dolgoznia. Szóval én nem verném magam arra, hogy otthon lébecolok (óvodás, iskolás gyerekek mellett pláne), miközben a férjem az ébren töltött idő nagy részét pénzkereséssel tölti. Nálunk viszont a gyerekeknek van egy teljesértékű apjuk is, aki nem kap agybajt, ha esetleg neki kell velük lenni, ha betegek, mert pontosan tudja, mire van szükségük, és ugyanúgy el tudja látni őket, mint én. Ezzel csak nyernek ők is, és mi is.

2018. ápr. 26. 18:15
 84/120 anonim ***** válasza:
83%
Tisztázzunk már valamit. A munka meg a karrier nem ugyanaz. Karrierje a jól menő ügyvédnek, vállalkozónak, tehetséges orvosnak, cégvezetőnek, hasonlóknak van. A többieknek munkája van. Na most olyat nem nagyon látsz, hogy valaki ténylegesen a karrierről mond le, hogy háztartásbeli lehessen. Akkor az vagy nem karrier volt, hanem valami tesco pénztárosi meló, vagy bele se kezdett, csak amolyan "lehettem volna sztárügyvéd is" jellegű elképzelt pálya. Minden tiszteletem azé, aki megvalósítja magát, akkor is, ha háztartásbeliként vagy főállású anyaként teszi, de amiről lemondtak, az 99%-ban nem karrier volt.
2018. ápr. 26. 22:40
 85/120 anonim ***** válasza:
22%

Elvileg munkaerőhiány van,mégse akarnak többet fizetni minimálbérért.

Mit várnak,hogy ennyiért ki fog elmenni dolgozni,8 órában,háztartás mellett?

Részmunkaidő fogalma sok helyen még ismeretlen.

Menjen ennyiért dolgozni a vállalkozó,az erről a véleményem!

2018. ápr. 26. 22:55
 86/120 anonim ***** válasza:
70%

"Karrierje a jól menő ügyvédnek, vállalkozónak, tehetséges orvosnak, cégvezetőnek, hasonlóknak van. A többieknek munkája van. ... amiről lemondtak, az 99%-ban nem karrier volt."

Ezt így nem mondanám, csak annyit, hogy nem lehet tudni. Hiszen időbe tellik, amíg kiderül, hogy az emberből menő ügyvéd lesz-e vagy csak valami közepes, vagy átlagon aluli, aki viszont jogot végzetten huszon-harmincévesen otthon marad gyerekeket nevelni, arról nem tud kiderülni, hogy miről mondott le: a menő ügyvédségről-e vagy csak valami kevesebbről, hiszen csak az egyik variációt élheti meg, mindkettőt nem: vagy a gyereknevelést, vagy a karrierépítést (ami vagy összejön, vagy nem).

2018. ápr. 26. 22:55
 87/120 anonim ***** válasza:
27%

"Azért arra is érdemes kitérni, hogy mennyire fair, amikor az apa az, aki 10-12 órát dolgozik egy nap azért, hogy anya otthon lehessen."

Léteznek munkamániás férfiak.

És vannak "munkakerülő" nők.

Jól kiegészítik egymást.

Amúgy megsúgom,ha a nő elmenne dolgozni,akkor sem dolgozna kevesebbet a férj.

Sok helyen elvárják a túlórázást.

Sajnos nem úgy működnek a dolgok,hogy 12 óra helyett 6 órát fog dolgozni mindkettő,ha mindketten dolgoznak.

A vállalkozónak az a célja,ha minél többet dolgozz,minél többet tudjon belőled kisajtolni.

Ismerek olyan házaspárt,ahol mindketten ennyit dolgoznak.

Aludni járnak haza,és olyan fasz-a életük van,mert van menő kocsijuk.

Hát hurrá.

Nem mindenkinek vágya azért robotolni egy életen keresztül,hogy felmutathassa ezeket a javakat.

Valakinek fontosabb a szabadság.Kiegyensúlyozottság,harmónia.

Egyszer mindenki meghal,és mit éltél?A pénzt nem viszed magaddal a sírba.

Ez a rohanó élet nem fekszik mindenkinek.

Néha azt gondolom sokkal jobb volt évszázadokkal ezelőtt élni,ha szerényebben is,de nem stresszeltek ennyit az emberek,és nem volt ekkora elvárás azért cserében,hogy éppenhogy megéljenek...

2018. ápr. 26. 23:03
 88/120 anonim ***** válasza:
18%

Na,igen a fordítottja is marhára igaz.

Aki karrierista,annak pedig hatalmas hátrány ha családos.

A versenyszférában a kutyát nem érdekli,hogy neked hány gyereked van,meg melyik családtagodnak milyen nyűge,baja van.

Lehet mutogatni ezeket a csodamamikat a tv-ben,hogy micsoda sikeres a munkájában és a magánéletében,csak hát ilyen 100-ból jó ha 1 van,ne adjuk már úgy elő,mintha ez tömegjelenség lehetne.

Ezek az ember az életükben egy perc szabadságot nem élveznek,ha nekik jó,egészségükre.

2018. ápr. 26. 23:08
 89/120 anonim ***** válasza:
67%

Elvileg munkaerőhiány van,mégse akarnak többet fizetni minimálbérért.

Mit várnak,hogy ennyiért ki fog elmenni dolgozni,8 órában,háztartás mellett?

Részmunkaidő fogalma sok helyen még ismeretlen.

Menjen ennyiért dolgozni a vállalkozó,az erről a véleményem!

Normális végzettséget kell szerezni és akkor nem minimálbért fogsz kapni. Nekem meg ez a véleményem. Bár tudom kényelmesebb eltartatni magad. A férjed is mondja ezt? Hogy ő ennyiért nem dolgozik? Vagy akkor ő lenne a szemét a szemedben?

2018. ápr. 27. 06:45
 90/120 anonim ***** válasza:
85%
60%os ez szép és jó hogy így gondolod de a férfi miért nem gondolhatja ezt? Mert azt csodásan levezetted hogy te miért nem dolgozol és az mekkora szívás kevés pénz szenvedés. De akkor a pasid meg csak viselje mi? Ezzel az okfejtéssel egy baj van: önző. Sok jól kereső férfi borítaná az asztalt olykor a nem jól keresők pláne. Ők mért nem tehetik meg? Ha te párod állna ezzel eléd akkor miért is nem tartanád el te őt? Ja mert te vagy a nő....kb ez a szint. Be kéne látni hogy akinek csak munkája van nem karrierje annak sokszor idegölő és nem jó kedvéből megy be dolgozni. Innentöl meg nettó hiszti hogy te nem mész és kész.
2018. ápr. 27. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!