Mi a véleményetek azokról a nőkről akik nem dolgoznak?
" igen is nyámnyilának tartom az ilyet, meg mélyen lenézem ha azért nem akar dolgozni mert szegény kicsi ő depis lesz brühühühü.."
Drága,szerintem neked fogalmad sincs mit jelent a depresszió,maradjunk annyiban.
Depressziós embert hosszú távon nem is alkalmaznak,idővel kiesik a munkahelyről.
Számomra sokkal elfogadhatóbb az a nő,aki beismeri,hogy ő már pedig nem akar dolgozni,vagy megszakadni a munkában,és ezt vállalja,eltartja magát mondjuk egy pasival,akit cserében ezért tejben-vajban fürdet,a kifejezés minden értelmében,mint az a nő,aki csak azért szül 20 évesen egy gyereket vagy később többet,hogy ne mondja rá a társadalom,hogy nem akar dolgozni,ezért kell neki valami ürügy.
Amíg valaki a saját életével teszi,amit tesz nincs gond.
Viszont amikor valaki eszközzé válik a látszat felépítésében az sokkal gázabb.(pl gyerekek akik azért születtek,mert anyuci nem bírta felvállalni,hogy márpedig ő nem akar dolgozni).
Azért ez a "zsebpénz" elég durva kifejezés.
Ha egy nőt eltartanak,akkor általában ő csinál otthon mindent,a pasinak pedig nem kell semmit.
Tehát a pasi ki van szolgálva.
Ergó nem zsebpénzt kap a nő,hanem elvégzi a ráeső részt,amiben közös megegyezés alapján megállapodtak.
Amerikában még asszonytartás is van,ha a feleség azért áldozza fel a karrierét,hogy otthon minta feleség lehessen,még a férje ura önmegvalósít...
Nagyon helyesen,itthon is bevezetném válás esetén..
"Én mondjuk a karrierista szót nem használnám soha negatív értelemben, én sem értem miért karrierista az aki dolgozik."
Én viszont a másik oldalt sem tartom negatívnak,az önmegvalósító nőket sem nézem le,ha karrieristák,vagy még családot sem akarnak.
Az az ő életútjuk.
Az viszont nem a karrierizmus,önmegvalósítás,hogy az asszony azért menjen el valami ganéj munkát végezni minimálbérért,hogy ő "hasznosnak" érezze magát,ha nem szorul erre rá.
Aki ilyen munkát végez,azokat az embereket eleve mind kihasználják.És nem hiszem,hogy ezek a szerencsétlenek hasznosnak érzik magukat,inkább kiszolgáltatottnak.
"Nem ítélhetsz azért valakit, mert gyerek mellett dolgozik, főleg Magyarországon, hiszen te is tudod, mire elég egy fizetés. "
Látod itt van a kutya elásva.
Az,hogy mennyi pénzért kell gürizni nem elhanyagolható.
Aki eltart a párja,az viszont valószínűleg 1 fizetésből is fedezi a maguk vagy az egész család egzisztenciáját.
Amúgy meg sajnos birka a társadalom,hogy a 21.században 8-10 órában képesek elmenni dolgozni minimálbérért.
Nevetséges,hogy milyen fizetések és munkakörülmények vannak,és,hogy a dolgozók mekkora jogfosztottságban dolgoznak a nyugati országokhoz képest.
Ezután azon csodálkozni,hogy valaki nem szívesen megy el dolgozni,ha nem muszáj,szerintem röhejes.
A kérdés most azokra vonatkozik,akik nem dolgoznak.
És van egy olyan csoportja a nőknek,akiknek mivel más eszköz nincs a kezükben.(Se nem szépek,lusták,alázat teljes hiánya,nagyképű,büszke)ezt csak úgy tudja elérni,ha sorra szüli a gyerekeket.
Ha 4 gyereket szül,és a férje fizetéséből meg tud élni 6 fő,engem totál nem érdekel,az ő életük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!