Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a nőkről akik nem dolgoznak?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki életében nem dolgozott. Szült egy gyereket, aztán még egyet, aztán 15 évig otthon volt, aztán még kettővel megfejelte 10 év különbséggel. Addig férfiak tartották el, meg ilyen- olyan segélyek. De ez a nő mindenkit hülyének néz és kioktat. Miért ilyen? Semmihez nem ért, semmi tapasztalata semmiből.
2018. ápr. 25. 18:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 anonim ***** válasza:
68%
Figyelj én keményen dolgoztam , hogy saját házunk legyen. Most van 2 gyerekem és teljes munkaidőben nem fogok dolgozni , ameddig nem lesznek 14 évesek, nekem rossz volt , hogy volt nem láttam anyukámat mert annyit dolgozott. Nem gondolom magam ingyenélőnek. Lesz még időm dolgozni.
2018. ápr. 25. 20:53
 22/120 anonim ***** válasza:
60%

"Jobb azt mondani hó végén, hogy megkerestem 300.000 forintot, minthogy csak elköltöttem valamennyit."

Van, ami sokkal de sokkal többet ér, mint havi 300 ezer. Pl. közelről látni felnőni a gyerekeidet, segíteni nekik egy csomó mindenben, amiben nem segíthetnél nekik, ha eljárnál dolgozni, alakítani a világképüket, egyáltalán: saját magadat adni nekik, nem a pénzedet.

2018. ápr. 25. 20:58
 23/120 anonim ***** válasza:
43%

Nem mindegy, hogy az illető hogyan "nem dolgozik". Aki csak annyit csinál, hogy otthon van, eltartják, pedig egészséges, munkaképes, és maximum a háztartást látja el (nem azokra gondolok, akik otthon gazdálkodnak, állatokat tartanak, stb.), hozza-viszi a gyerekeket, vagy csak lődörög, barátnőzik, vásárolgat, stb., azt sajnos nem tudom sokra tartani. Persze van, hogy a kényszer szüli az ilyen helyzetet, de sokan tudatosan erre az életvitelre rendezkednek be, és én róluk beszélek. Idejük, módjuk lenne rá, hogy valami hasznosat kezdjenek magukkal, de nem teszik. A közösbe nem tesznek bele, és olyan feladatok ellátására verik magukat, amit mások munka mellett is elvégeznek.

Számomra ez nem egy kielégítő életvitel, és nem tartom sokra azt, akinek ennyiből áll az élete.

Viszont van az a fajta "háztartásbeli" nő is, aki ugyan nem jár munkahelyre dolgozni, de a lakás ganyézásán kívül más dolgokra is nyitott. Fejleszti, képzi magát, ismereteket szerez, esetleg önkéntes munkát is végez, vagy egy eredetileg hobbinak indult tevékenységet végül sikeres vállalkozássá fejleszt (de ugye ő máris nem háztartásbeli, maximum a munkaideje rugalmas, vagy otthonról dolgozik), például valamilyen terméket állít elő, ír, fordít, vagy a megszerzett tudását adja át másoknak, tehát oktat. Egyik barátnőm anyukája például sok évig volt háztartásbeli, de ez idő alatt több szakmát is szerzett, olyan területeken, amik érdekelték, ma már a város egyik legjobb gyógypedikűröse, mert ez lett az, amibe beleszeretett úgy igazán. Ő nem azért dolgozik, mert annyira kell nekik a pénz, hanem mert egyrészt szereti azt, amit csinál, másrészt mert elismerik a tudását.

Az utóbbi típust tisztelem, és kicsit talán irigylem is, mert rohadt szerencsés helyzetben vannak, hiszen ők aztán tényleg azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek, mindenféle kényszerítő körülmény nélkül. De akit egész életére kielégít a vécépucolás, ebédfőzés, bevásárlás, az khm... számomra csak egy eltartott, aki cserébe megcsinálja az otthoni kulimunkát.

2018. ápr. 25. 21:12
 24/120 anonim ***** válasza:
60%
Tekintve, hogy a munkaviszony csak egy a sok közül azokból a módszerekből, amivel bevételt lehet csinálni, így semmi véleményem nincs.
2018. ápr. 25. 21:18
 25/120 anonim ***** válasza:
41%

A nok tobsege hivatas mellett is ellatja a haztartas es gyerekeket.

Nem egesznapos feladat

A gyerekeim azt latjak tanultam es orommel dolgozom a hivatasomban sajat beosztasom szerint.

2018. ápr. 25. 21:20
 26/120 anonim ***** válasza:
62%

"segíteni nekik egy csomó mindenben, amiben nem segíthetnél nekik, ha eljárnál dolgozni, alakítani a világképüket, egyáltalán: saját magadat adni nekik, nem a pénzedet."

Jó, csak figyelj, hogy ne vidd túlzásba, de a gyereked legyen életed értelme, mert akkor olyanná válsz, mint az itt szidott anyósok. Vagy tutimutyi otthon lakó harmincast nevelsz a fiadból.

Szóval csak óvatosan, hagyj nekik szabadságot, ne telepedj rájuk nagyon!

2018. ápr. 25. 21:25
 27/120 anonim ***** válasza:
84%

Ha ellátja a gyerekeit, a háztartást, és egyébként nem hiányzik a kasszába meg egy fizetés,akkor semmi, legyen boldog. Ha segélyen tengődnek, vagy a másik fél a békét kidolgozza 16oraban/nap,hogy legyen mit enni a kolykoknek,az asszony még csak a fenekét msreszti,azt elítélem.

Én nem tudnék így élni, utálom,ha fuggok valakitől anyagilag. Az a célom,hogy ha kell, akkor egyedül is korrekt módon el tudjam látni magamat és a gyermekeimet.

2018. ápr. 25. 21:46
 28/120 anonim ***** válasza:
63%
Nekem is van pár ilyen nő a környezetemben. A férj a belét kidolgozza, asszonypajtás meg úgy érzi, hogy teljesen rendben van, hogy ő otthon lopja a napot. Három gyermekem van, vezetem a háztartást és természetesen dolgozom. Egyébként azt tapasztalom, hogy ezek a nők nem boldogok, csak minden egyes otthon eltöltött nap után egyre távolodik az esély a munkavállalásra és kialakul bennük egy szorongás v.depresszió.
2018. ápr. 25. 21:54
 29/120 anonim ***** válasza:
70%

Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.

Nem érdekel, ha a családnak ez így jó.

Anyósom nem dolgozik a 10 éves gyerekére hivatkozva, mondván, hogy hova teszi, emiatt a párom kénytelen minden hónapban az apja fizetését kiegészíteni, hogy az anyjáék megéljenek. Nem, nem él velük.

Ezzel szemben ez a nő magyaráz nekem, hogy takarodjak el dolgozni, holott nekem van munkám. Vicces...

2018. ápr. 25. 22:27
 30/120 anonim ***** válasza:
75%
Azért munkanélkülinek lenni nem annyira jó, hogy erre irigykedni kelljen. :D Még ha a tévében mutogatott luxusfeleségek életét irigyli valaki, azt elhiszem, de azt már nem, hogy bárki is arra vágyna, hogy szakma, iskola, megtakarítás, minden nélkül éljen egyik napról a másikra segélyekből, közben meg szülje a gyerekeket sorban, mindet más apától, akik mind tojnak rá...
2018. ápr. 25. 23:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!