A magzat örökölhet?
Férjem meghalt balesetben, és előkerült egy nő, aki azt állítja a férjem gyerekèt várja, 26 hetes, ès azzal zaklat, hogy a gyerek örökségét követeli. Telefonálgat, idejár a nyakunkra, a gyerekeinknek is modja a magáét.
Az ügyvéd csütörtökön tud fogadni majd csak, addig megörülök!
Tud valaki segíteni? Ez a rüfke beleteheti a valagát az örökségbe mert felcsináltatta magát?
Ilyenkor a férj vér szerinti rokonai (gyermeke, szülei) kötelesek belemenni a dns-vizsgálatba?
Remélem, lesz egy jó ügyvéded, kérdező. Sajnálom, hogy ilyesmin kell keresztülmenned. :( Kitartás!
Ugy beszeltek a magzat oroksegerol, mintha az a Kerdezo vagyona lenne.
Az apa minden (!) gyermekenek jar az orokseg. A magzatnak is, ha elve szuletik.
Ennyi.
Nem a kozos vagyonbol orokol, hanem csak az apai reszbol.
Lehet kopkodni a szeretore, en is elitelem a megcsalast, de a ferj is benne volt. (Kb. egy arasznyi melyen a szeretojeben.)
A baba errol nem tehet.
Ha az apa nem halt volna meg, akkor hosszu evekig perkalta volna a gyerektartast, es azt viszont a kozos kasszabol. Hosszutavon talan ugy meg koltsegesebb lett volna.
Utolsó!
Az örökség is a közös vagyonbol megy, elvégre a házasság, mint tudjuk vagyonkozosseget jelent, így Pl a közösen vasarolt ingatlanbol is jár a házasságon kívül született gyereknek. A tartasdijrol meg annyit, hogy valószínű a kérdező elvalt volna apucitol és így az neki (is) fizetett volna a tartasdijat
" A tartasdijrol meg annyit, hogy valószínű a kérdező elvalt volna apucitol és így az neki (is) fizetett volna a tartasdijat"
Egyáltalán nem biztos, hogy elvált volna - mert nem valószínü, hogy "megérte" volna neki, ugyanis a gyeretartás sokkal kevesebb lett volna, mint a férj fizetése, illetve a közös vagyon is elfelezödött volna, és akkor úszik a ház is.
Szóval a kérdezö még így jár jobban, mert több marad neki.
"Egyáltalán nem biztos, hogy elvált volna - mert nem valószínü, hogy "megérte" volna neki,"
Ismered talán a kérdező anyagi helyzetét és lelkét?
Én egyedül is jól megélek, garantáltan váltam volna. nem maradok együtt egy gané emberrel pár 10 ezer Forintért.
Semmiképpen nem maradtam volna vele, ha tudok erről... És iszonyú, hogy annyira mérges vagyok a férjemre, hogy kb nem látok a pipától. Magamra maradtam millió kérdéssel, amikre soha nem lesz válaszom!
Ha úgy lesz, ahogy sejtem, és írtátok ti is, kifizetem a rèszét, ès az életbe nem akarom látni őket!
Jogilag jáhat neki bármi, de basszus! Az a mi életünk munkája! Én is megdolgoztam azért amink lett, és ezen most osztozhatok valakivel akit gyűlölök, és legszívesebben széttépnék :( Sajnálom, ha sz@r ember vagyok, de a dühöm igenis a nőre irányul most, ahogy viselkedett velünk, az undorító!!! És tudott rólunk, a képembe röhögött... hagyjuk is.
Nagyon sajnálom, kérdező, ez mindenképpen egy nagyon nehéz helyzet, neked is, meg a gyerekeidnek is! Mindenekelőtt sok erőt kívánok, arra lesz most talán a legnagyobb szükséged.
Mindenképpen írd majd meg, mit mondott az ügyvéd, szükség esetén kérdezz meg más ügyvédet is. Addig is próbáld meg rögzíteni, amiket a "nő" mond és ahogyan mondja, és nyugodtan jelentsd fel zaklatásért, ha nem hagy békén.
Akik azt írták, hogy a szegény ártatlan gyermek nem tehet semmiről: pont nem érdekel. Egyrészt. Másrészt meg a kérdező gyerekei lesznek így megrövidítve -- ők nem ártatlan gyermekek, akik nem tehetnek semmiről?
Ez, hogy házas féltől szeretői viszonyban született gyerek ne örökölhessen, nem volna hülyeség. Ugye a svéd cserediákokra szokták fogni, hogy ők csak a segélyért csinálnak gyereket. Na és hány fehér magyar nő csináltatja fel magát pénzes pasival a gyerektartásért?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!