Negyedrészt roma apa és magyar anya gyermeke mennyit örökölhet a roma származásból? Részletesebben lent.
A párom (Géza) nagyapja feltehetően roma származású. (Párom édesapja árvaházban nőtt fel, csupán egyszer látta az apukáját.) Géza apukája fél roma (az édesanyja magyar), így Géza negyedrészt roma (mert az ő anyukája is magyar). Testvérei közül a húgának elég barna a bőre és sötét barna a haja, de más nem utal a roma származásra. Az öccsének semmi roma vonása nincs, még a bőre sem kreol, sőt a szeme is kék. Gézának ugyan kreol bőre van, de nem sötét. Nem az a tipikus roma bőr. Barna szeme és barna haja van. Nekem zöld a szemem és világosbarna a hajam.
Tudom, hogy a felmenők tulajdonságai is dominálnak, de érdekelne, hogy szerintetek milyen lehet majd a mi közös kisbabánk? (Talán még annyit leírnék, hogy nálunk sok a kék szemű, és párom családjában is - édesanyja, öccse, az anyai nagyapja)
Igazából csak azért érdekelne, mert a párom (apai részről) unokatestvérén nem látszik a roma származás (sötét szőke haj, zöld szem), a fián viszont nagyon. (Az édesapa szintén magyar.)
Igazából nem számít milyen lesz külsőleg a gyermekem, nekem csak az lesz a fontos, hogy egészséges legyen. Csak úgy elgondolkodtatott, és kíváncsi lennék mások véleményére is.
Két eshetőség van.
Szerintem valószínű, hogy nem fog rajta látszani, ám a másik variációt is figyelembe kell venni.
Ha a te akár nagyon régi felmenőid közt volt akár csak egy roma származású, a gének találkozhatnak úgy, hogy a pici csak azokat a tulajdonságokat fogja örökölni.
Erre gondolok.
www.csaladhalo.hu/cikk/szinek/csoda-fekete-es-feher-ikerpar-szuletett
szóval sose lehet tudni.
Az egyetlen, ami nagyon valószínű, hogy a haja barna lesz.
Namost a zöld szem a kék gén módosulása, tehát neked két kék géned van<kék szem ugyanis csak két kék génből áll össze>, párodnak egy kék (anyai) és egy barna(apai). Ebből a kombóból pont 1/2 az esélye a kék illetve barna szemnek.
Bőrszínnél ugyanezt nem tudom, hogy megy. A zöld szem meg olyan, hogy néha megjelenik a két kék génű gyerekeken, néha nem. Nálunk például nagymamámnak és az ő anyukájának kék szeme volt, nagyapámnak is, anyunak zöld lett.
A kreol, vagy sötétebb bőrszín dominánsan öröklődik. Persze tőled is fog örökölni néhány gént, így "hígul" a kinézete.
Nálunk az első gyerek totál az apjára ütött. Barna bőr, barna szem barna haj. A kicsi fehér bőr szőkésbarna haj zöld szem. Én szőke fehér bőrű kék szemű vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!