A magzat örökölhet?
Férjem meghalt balesetben, és előkerült egy nő, aki azt állítja a férjem gyerekèt várja, 26 hetes, ès azzal zaklat, hogy a gyerek örökségét követeli. Telefonálgat, idejár a nyakunkra, a gyerekeinknek is modja a magáét.
Az ügyvéd csütörtökön tud fogadni majd csak, addig megörülök!
Tud valaki segíteni? Ez a rüfke beleteheti a valagát az örökségbe mert felcsináltatta magát?
Elöször is a stílusod igen csak primitív - elvégre ha a gyerek a férjedé, akkor nemcsak a nöben kellene a hibát keresned, nemcsak ö "csonáltatta fel magát", hanem a férjed az, aki "felcsinálta", azaz semmivel sem különb, mint a nö.
Másorszor ha hivatalosan bejelenti az igényét az örkségre, akkor a gyerek megszületése után az apaság kivizsgálása alapján - amennyiben tényleg a férjed az apa - a gyerek az örökös.
Köszi...
Nyugi, ha tudnám a férjemen verném le, de nem lehet. Alig temettük el, van elég bajom a kritizálásodon kívül is...
Bocs ha nem fogom a zabigyerekét a keblemre ölelni a drága anyukájával együtt, akik épp pokollá teszik az életem, és a gyerekeimét is...
TUDOM, hogy a férjem hibája az egész, remélem egy nap majd elszámolhatunk.
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, ennyi erővel én is odaállok és azt mondom terhes vagyok az elhunyt férjedtől (Részvétem!), én is kérem a részem.
Előbb bizonyítania kellene, hogy a gyerek tényleg tőle van, és az esetben már jogosan örökös a gyerek is, nem a nő.
magzat csak akkor örökölhet ha élve születik. ennyi a feltétel. egyébként nincs joga egy magzatnak. a nő nem tudom, hogy örökölhet-e, mert nincs semmi jogi kapcsolat közte meg a férjed közt. attól, hogy ő a gyerek anyja még nem jelent semmit, addig csak ő a gondviselő aki eljár helyette a hivatalos ügyekben.
én csináltatnék egy DNS vizsgálatot, ha megszületik a baba, hogy tényleg igaz-e és nem csak hazudik a nő. ha annyira biztos benne, akkor készséggel fogja elvégeztetni a vizsgálatot, ha akadékoskodik, akkor viszont nagy valószínűséggel kamu.
még eszembe jutott, hogy a gyerek örökségét el lehetne tenni számlára(ha pénz) és megkapja 18 éves korában.
Igen eltemettük, hamvasztva lett.
Apasági nyilatkozatot nem tett, legalábbis még azt nem dörgölte az orrom alá...
Emailek, smsek, közös fotók vannak.
Kedves 1-es! Nem hiszem, h különb stílusod lenne egy ilyen tragédia után főleg úgy, h még a gyerekeidet is bevonják akik most veszítették el az édesapjukat. Tehetsz feljelentést, de ezeket nehéz bizonyítani.
Valóban örökölhet a születendő gyermek ha sikerül bizonyítani az apaságot. Mond meg a nőnek, h amíg nincs kezébe a DNS teszt eredménye addig ne is Jöjjön vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!