Ha nincs sem ingó ingatlan örökölni való adósságot örökölhet a szülő után a gyermek?
Olyan személyeket szeretnék még kérdezni akik már át estek ezen vagy épp jelenleg hasonló cipőben járnak mint ami engem erdekel
Szóval ha a szüleim meghalnak örökölhettem utánuk az adósságot? . Sem ingó sem ingatlan vagyonuk nincs
Én úgy vagyok informálva h negatív öröklés nincs de ha esetleg valaki jobban fel vilagositana meg koszonnem
Ha csak adósságot örökölnél, akkor vissza kell utasítani az egész örökségedet (még ha az csak egy fületlen gomb is), és megy vele az adósság is. Amikor megvan a közjegyzői hagyatéki végzés, akkor van X napod arra, hogy nyilatkozz (a régi szabály szerint 15 nap volt). Szépen fogsz egy papíruszt, és lemondasz benne mindenről, fénymásolod, vagy készítesz róla egy fotót, majd a elballagsz a postára és ajánlva (csakis!) feladod azonnal a közjegyzőnek.
Nem fogsz örökölni semmit, az adósságot pedig kénytelen a másik örökös vagy végső soron az állam átvállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!