Szülő ajándékozhat ingatlant a gyerekének és ha igen milyen anyagi vonzatai vannak?
Figyelt kérdés
2014. aug. 8. 12:19
1/4 anonim válasza:
Természetesen, ügyvédhez kell elmenni, ő tájékoztat az anyagi terhekről. Sok egyéb tényezőtől függ, borsos ára van magának az ajándékozási szerződésnek is.
DE! Óvatosan, alapos átgondolás után érdemes kiskorúnak adni, mert ha bármi történik, és el akarjátok adni az ingatlant, nagyon hosszú procedúra veheti kezdetét, ugyanis az ügylethez a gyámhatóság engedélye kell, aki akár meg is vétózhatja, ha mondjuk áron alul kelne el. Sőt, ugyanolyan, vagy nagyobb értékű ingatlant kell venni cserébe, ha mégsem vennétek semmit, akkor pedig az összeget letétbe kell helyezni a gyámhatóságnál. Ilyen esetekben a gyámhatóság képviseli a gyermek érdekeit.
2/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, illetékmentes a családon belüli ajándékozás.
3/4 anonim válasza:
Most változott a jogszabály, én is fél füllel hallottam, hogy egyeneságon (lefelé) adózás, illetékezés nélkül lehet örökölni. Hogy ajándékozni lehet-e így, ebben már bizonytalan vagyok. Talán a jogi kérdések közt kellene feltenni, hogy szükséges-e megmurgelni, vagy még életemben odaadhatom a gyereknek. Engem is érdekelne amúgy a tutti válasz...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek és a tippet is köszönöm megpróbálom hát ha. :)
2014. aug. 11. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!