3000Ft elég kell legyen egy hónapra egy fiatal feleségnek?
Ha a feleség is dolgozik, de nem keres kiemelkedöen, csak minimálbért. Ruhái vannak, ételt közösen vesznek, csak a kozmetikumait kène belöle finanszíroznia.
Elèg ennyi pénz egy fiatal nönek az ápoltsághoz?
Nem olvastam el az összes választ.
Én inkább éves szintre bontom le ezeket, mivel bőven nem veszek mindenből havonta. Tehát évente lenne 12x3000Ft-om, azaz összesen 36000Ft.
Ápoltsághoz való termékek nekem:
- tusfürdő/szappan: inkább szappanos vagyok, natúr kecsketejes szappant szoktam venni, ami 1000Ft, és 5-6 hónapig tart ki. Évente 3db-bal számolva 3000Ft.
- sampon: 500Ft-ba kerül a samponom, 3 havonta kell új belőle, ami évi 4 flakont jelent, azaz 2000Ft.
- hajbalzsam: legtöbbször almaecettel öblítek, ami 300Ft, és kitart kb. fél évig, mivel másra nem használom. Egy évre 600Ft.
- fogkrém: 1000Ft, nagy kiszerelés. Kb. 2 tubust használok el egy évben, mert nem mindennap mosok fogat fogkrémmel, heti 2-3 alkalommal Dentomin fogport használok, ami 550Ft, és 1 tégely így bőven elég 1 évre. Összesen tehát fogkrémre 2550Ft.
- kézkrém: ekcémás a kezem, ezért muszáj rá vennem valamit, sajnos ez van. Bio shea vajat használok rá, ami 1200Ft, és bőven kitart egy évig.
Eddig elköltöttem 9350Ft-ot. Jöhet a dekorkozmetikum, ami szerintem már csak extra, egyáltalán nem szükséges.
Ezeket használom (mindet rendszeresen, 1-2 naponta):
- alapozó: 1500Ft, kitart egész évben.
- púder: szintén 1500Ft, kb. másfél évig is kitart.
- szemfesték: egy nagyobb palettám van, 2000Ft-ért vettem, már kb. 2 éve használom, és még rengeteg van benne. Ezt használom szemöldökfestéknek is, mármint pár színt belőle.
- szemhéjtus: 1000Ft volt, 1 éve megvan, félig van még.
- szempillaspirál: 1000Ft, nem fogy ki, de higiéniai okokból 6 havonta cserélem, tehát 2000Ft megy rá évente.
- pirosító: 900Ft volt, 1 éve használom, kb. félig van még.
- rúzs: 2db rúzsom van, darabja 1200Ft volt. Minden évben veszek 1 vagy 2 új rúzst/szájfényt, és a régieket kidobom, mert ez se fogy el, de a rúzs tudtommal elég romlandó, 1 évnél tovább nem tanácsos használni. Tehát 2200Ft megy el rúzsra.
- sminklemosó: kókuszolajat használok. 1200Ft-ba kerül, egy évig simán kitart. Vatta hozzá 200Ft, ez is egész évre kitart.
Most tartunk 21850Ft-nál. Ezen felül még van a parfümöm, ami 4000Ft, 2-3 évig kitart.
Ennyi. Összesen évi 25850Ft kozmetikumokra. Mondjuk én nem az a fajta vagyok, akinél 15 üveg parfüm, 30 rúzs meg 20 sminkpaletta kallódik otthon, ami soha az életben nem fogy el, de legalább van. Én csak azokat veszem meg, amiket tényleg használok is.
Nem, nem járok se fodrászhoz, se kozmetikushoz. 30 éves vagyok, utoljára a gimnáziumi ballagásom napján voltam fodrásznál, ami 18 éves koromban volt. Kozmetikusnál még soha. Miért járnék? A hajamat mosni és fésülni itthon is tudom ingyen, és természetes kozmetikumokat használok, amik nem teszik tönkre úgy a bőrömet, hogy csak kozmetikus tudná rendbe hozni.
Viszont a dezodort kifelejtettem a felsorolásból. Magamnak készítem, kb. 300Ft-ba kerül egy adag, és 4 hónapig elég, vagyis 1200Ft-ot rak még hozzá az összköltséghez.
"természetes kozmetikumokat használok, amik nem teszik tönkre úgy a bőrömet, hogy csak kozmetikus tudná rendbe hozni"
???
Senki nem tud úgy hozzászólni, hogy ne szóljon oda/nézzen le valakit?
"Senki nem tud úgy hozzászólni, hogy ne szóljon oda/nézzen le valakit?"
Ki szólt le kit? Nem tehetek róla, hogy a bolti kozmetikumok nagy részétől pattanásos és csalánkiütéses leszek. Ha olyanokat használnék, tényleg rendszeresen kéne pénzt költenem kozmetikusra.
"Ruhái vannak, ételt közösen vesznek, csak a kozmetikumait kène belöle finanszíroznia."
A ruhák is kopnak. Jó, hogy vannak, de nem tartanak örökké. Kell új zokni, új fehérnemű, és sajnos a mai cipők sem húzzák már annyi ideig, mint régen. Persze vannak jó márkák, de gondolom minimálbérből nem arra telik. Szóval ruhára igenis kell pénz.
Sokan leírták, hogy kell sampon, tusfürdő vagy szappan. Én ezt inkább a létszükségletek közé sorolnám, mert ugyebár mindenki fürdik minden nap, szóval ugyanúgy meg kell venni, mint a tejet vagy a kenyeret a boltban. Ez alap feltétel, nem annyira az ápoltság/ igényesség netovábbja.
Tegyük fel, hogy magának várja, festi a haját, maga gyantáz, maga manikűröz (de lehet, hogy csak levágja a körmét és kész). Akkor is meg kell vennie a festéket, gyantát, arckrémet, kézkrémet, testápolót, ha kényes a bőre, és ha esetleg szeretne sminkelni vagy körmöt festeni, az sincs ingyen. Ha ezt összeadom a ruházattal, mert az igenis kell, akkor nekem sehogy sem jön ki a havi 3000.
"Elèg ennyi pénz egy fiatal nönek az ápoltsághoz?"
Szerintem nem elég, nekem legalábbis nem, de más kérdés, hogy a szükség nagy úr. Ha nincs miből, akkor nincs miből, ezzel nem lehet vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!