Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3000Ft elég kell legyen egy...

3000Ft elég kell legyen egy hónapra egy fiatal feleségnek?

Figyelt kérdés

Ha a feleség is dolgozik, de nem keres kiemelkedöen, csak minimálbért. Ruhái vannak, ételt közösen vesznek, csak a kozmetikumait kène belöle finanszíroznia.

Elèg ennyi pénz egy fiatal nönek az ápoltsághoz?

2015. nov. 18. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
56%

Attól függ. Nyilván annak, aki nem jár fodrászhoz vagy kozmetikushoz, és csak egy samponja meg egy tusfürdője van, annak elég, bár igazából szerintem ennél több kell az ápoltsághoz, de ez ízlés dolga. Nekem biztosan nem lenne elég, sajnos az egész családom meg van áldva mindenféle bőr- és fogínyproblémákkal, így én is speciális fogkrémet használok (már ez 1000 forint felett van), és mivel a szappan is ki tudja hozni az ekcémámat, naponta kell használnom gyógyszertári testápolót (ez is kb 1500), és a tusfürdőm se lehet egy "sima" Baba. És ez még csak az alap, ami a véresre repedezéshez kell, már közelítem a 3000-t és még nincs fogkefém, samponom, dezodorom, parfümöm vagy arckrémem, pedig ezek is teljesen alap dolgok.

Aztán van olyan nő is, akinek az arca csupa pattanás és egyenetlenség, neki valószínűleg az alap dolgok listájára felkerül az alapozó is, vagy mondjuk a haja van tönkre, és muszáj kéthetente fodrászhoz járnia. Inkább írjátok össze, mire költ egy hónapban, és nézzétek meg, miből tud olcsóbbat vagy ritkábban venni, így kijön a minimum összeg, amire mindenképp szüksége van.

2015. nov. 18. 19:37
 22/84 anonim ***** válasza:
29%

Juj, most nézem, mit írtam...

*A véresre repedezés elkerüléséhez kell.*

2015. nov. 18. 19:39
 23/84 anonim ***** válasza:
42%
Akár elég, akár nem, minimálbérből nem tudnék sokkal többet erre szánni. Csak az ápoltsághoz akár elég is lehet. Ahhoz nem kell műköröm, szoli, hajfestés, stb.
2015. nov. 18. 19:41
 24/84 anonim ***** válasza:
60%
Attól függ miket használ. Nekem 3300 Ft csak a samponom.
2015. nov. 18. 19:54
 25/84 anonim ***** válasza:
34%

nem.

és én rendesen kikelnék magamból,hogyha be akarná más osztani a pénzemet,esetleg zsebpénzt akarna adni nekem felnőttként.

nyilván ha egyik fél se keres jól akkor meg kell húzni a nadrágszíjat,de azért nem kéne ennyire kicentzizni.. és valóban 3000 ezerből nem sok minden telik ki.

nyilván ha nem sminkel akkor olcsóbban ki lehet jönni, de ha mondjuk festi a haját,még ha otthon is,akkor az már van 2-3 ezer.. emellé sampon+balzsam+tusfürdő+tampon/betét+3 havonta fogkefe+télen valami testápoló vagy ajakápoló.

ez szerintem nem jön ki,akkor se ha a legolcsóbb márkát veszi.

és azért mert minimálbért keres,még ugyanúgy megérdemelne egy-egy körömlakkot vagy valamit amire vágyik... 3 ezer kevés szerintem, de nyilván ha nincs más mód ki lehet belőle jönni

2015. nov. 18. 20:21
 26/84 anonim ***** válasza:
10%

Én már nem vagyok fiatal feleség,37 éves vagyok,de azért válaszolok.Nagyon kevés fiatalnak,idősebbnek is.Én 4-6 hetente járok fodrászhoz,kozmetikushoz.Ez összesen 10.000.Festés,vágás,gyantázás.A parfümöm egy évig kitart,bár rendszeresen használom,de minőségit veszek,így kevés kell.Tavaly decemberben vettem,10.000 volt,még egy hónapig kitart.Tehát ha ezt lebontom havi szintre,akkor 1.000 FT.Sampon,balzsam nekem elég két hónapra úgy,hogy heti kétszer mosok hajat,ez olyan 1400 ft,tehát havi bontásban 700.Fogkrémből Himalaya herbált használunk a férjemmel együtt,ez egy hónapig elég,800 ft,tehát a fele 400.Izzadásgátló elég kb. három hónapig úgy,hogy reggel,este zuhanyzom,de este nem szoktam használni,ez 800 ft,tehát havi bontásban 260 ft.Arckrémet csak télen használok,akkor is csak este,elég egy évben egy,ezt ha havi bontásban nézem 200 Ft.Tusfürdő havi 600.Sminkcuccok,körömlakk évi 6000 Ft, kb,mert csak a szemem festem,így az havi 500.Ez összesen 13.800 Ft. havonta.Pont tíz ezerel több,mint amire te gondoltál.Úgy,hogy nem viszem túlzásba a dolgokat,nem vagyok plázacica,csak normál szinten vagyok ápolt.És akkor még nem számoltam a tampont,tisztasági betétet,nedves törlőkendőt,ez is elég sok,mert csak ob tampont tudok használni,olcsóbbat nem.

Persze ha csak tusfürdőt, izzadásgátlót, sampont,balzsamot használ,semmi mást,akkor elég.

2015. nov. 18. 20:23
 27/84 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értünk szépítkezés, szépségápolás alatt. Nyilván ha a fodrászt, fogorvost is ebből kell fizetni, akkor nem.

Én azt mondanám, az ápoltsághoz nekem elég lenne ennyi. Már kitapasztaltam, hogy mely olcsó termékek jók, figyelem, miből mikor van akció, és megéri-e, nézem Krémmánián a véleményeket. És én samponon, tusfürdőn, fogkrémen, szappanon kívül semmit nem használok el egy hónap alatt, azok meg nálam bőven kijönnek egy olyan 1500 Ft-ból. És szép a bőröm, tiszta, ápolt vagyok.

Akkor lehet, egy kicsit kevés, ha sminkel is az illető, mert alapozóból, púderből, korrektorból azért a legolcsóbbak nem jók. Plusz ugye ha szolizni, műkörmöt rakatni, hajat festetni is akar - de mindez sztem nem tartozik bele az ápoltságba.

2015. nov. 18. 20:31
 28/84 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem itt el vannak tévedve páran. Az alap higiéniába nem tartozik a havi hajfestés, köröm, szempilla, stb. Nyilván lehet költekezni, ha van miből. De a kérdezőnek jelenleg nincs rá lehetősége.

Itt egy példa:

Nivea tusfürdő 500ft

Colgate fogkrém 350ft

Ob tampon 500ft

Nivea stift 500ft

Garnier testápoló 900ft

Ez így 2750 és több dolog is kitart belőle 2-3 hónapig. Ráadásul több dologra is rászámoltam és nem is a csóró dolgokat írtam össze. Az otthoni hajfestésben egyébként mi kerül egyeseknél 3-4ezer forintba? Syoss 1000 ft, pantene 800 ft.

2015. nov. 18. 20:31
 29/84 anonim ***** válasza:
44%
nem tudom, hogy ki pontozza le az összes választ, de üzenem neki, hogy húzza ki a fejét a seg*éből. szerinted egy nőt kenyéren és vízen kellene tartani, vagy mi? nekünk nem lehetnek normális igényeink? nekem már az sem tetszene, ha valaki be akarná osztani azt a pénzt, amiért én dolgoztam meg, ezért van nálunk külön kassza. azért érdekelne az is, hogy a kérdező a férj-e, vagy a feleség?
2015. nov. 18. 20:35
 30/84 anonim ***** válasza:
51%

29, kérdés, hogy mit értesz normális igény alatt.

Csinos nőnek tartanak, mégsincsenek olyan szükségleteim mint ahogy az egyik válaszoló írta a "körmös 4ezer,szempilla 5ezer,hajápolási cuccok,sampon,balzsam,pakolás,lakk,hab,ez min.5ezer arcápolási cuccok,lemosó,tonik,szérum,szemkörnyékápoló,testápolás,tusfürdő" stb. dolgokat.

Körmös? Szempilla? Szérumok, pakolások, mindenféle kencék? Van rajta valami eredeti is? Enyhén túlzás, és nem ő az egyetlen aki ilyet írt.

8-as voltam.

2015. nov. 18. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!