Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3000Ft elég kell legyen egy...

3000Ft elég kell legyen egy hónapra egy fiatal feleségnek?

Figyelt kérdés

Ha a feleség is dolgozik, de nem keres kiemelkedöen, csak minimálbért. Ruhái vannak, ételt közösen vesznek, csak a kozmetikumait kène belöle finanszíroznia.

Elèg ennyi pénz egy fiatal nönek az ápoltsághoz?

2015. nov. 18. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
28%

Szoliba nem járok és körmeim is magam csinálom. Szeretek edzeni járni, úszni, szaunába járni.

50 vagyok

2015. nov. 19. 09:28
 52/84 anonim ***** válasza:
50%
Nekem elég. De tény, hogy se kozmetikushoz, se szoliba, se fodrászhoz nem járok. Konkrétan el sem költök magamra magamra ennyit egy hónapban. Mármint kozmetikum tekintetében. A hajam popsimig ér, természetes hullámos, semmit nem kell vele tennem a heti 23x hajmosáson kívül. A karmaimat magamnak festem. A szőrtelenítést, szemöldökszedést magam is meg tudom oldani. Tehát akkor ezen kívül mi kell még egy hónapban? Tusfürdő, sampon. Kb ennyi. Nyilván nem vásárolok minden hónapban testápolót, arckrémet, és körömlakkot...
2015. nov. 19. 10:27
 53/84 anonim ***** válasza:
90%
23x = 2-3x hajmosás :D
2015. nov. 19. 10:28
 54/84 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó vagyok. Egyébként lenne pénzem 20 ezerért is mindenféle vackot venni, vagy műszempillát műkarmot meg mindenféle művackot az arcomra tenni, de minek??? Eszemben sincs ilyen felesleges dolgokra költeni...főleg úgy, hogy nem is jók és nem is szépek a műcuccok...
2015. nov. 19. 10:32
 55/84 anonim ***** válasza:
61%

Pusztán érdeklődés: a tampont miért sorolják többen is a kozmetikumokhoz? Nem kötekedésképpen kérdezem, csak ez most engem meglepett, nekem az inkább egészségügyi kiadás. Nyilván nem úgy értem, hogy a menstruáció az egészségügyi probléma, és több mint ápolatlanság lenne, ha nem használnák betétet és tampont, de attól még bőven nem kozmetikus. Szerintem ez egy elég drága, havi kötelező kiadás, ha valaki nőnek született. Na de ne kanyarodjak el a témától, tényleg nem ezen akarok vitatkozni, csak meglepődtem, hogy úgy merült fel, mint kozmetikai költség.

A kérdésre válaszolva: nem, nem kell, hogy elég legyen, de ha ennyi jut rá, akkor sajnos be kell érni ennyivel. Meg kell nézni, hogy ha önállóan élne a feleség, akkor a kiadásai mellett több jutna-e neki erre. Ha nem, akkor nem szép dolog a férj magasabb fizetése miatt hirtelen sokkal többet költeni. Ha egyedülállóként több jutott rá, akkor viszont azt kellene megnézni, hogy most vajon a férj esetleges többlet kiadásai miatt csökkent le ennyire az összeg, vagy azért, mert esetleg nagyobb dologra spórolnak közösen. Mert az sem elvárható, ha van egy nagyobb cél, hogy arra csak a férj spóroljon.

2015. nov. 19. 11:51
 56/84 anonim ***** válasza:
32%

Azt senki nem találja problémásnak, hogy a házassági VAGYONKÖZÖSSÉGBEN az anyagi hozzájárulásnak megfelelően szabja meg valaki, hogy mennyit költhet?

Nálunk jelenleg én keresek többet, de eszembe nem jutna, hogy azt mondjam, nesze 3000 ezer, te csak ennyit érsz, neked csak ennyi jut, mert alig adsz haza.

Persze más az, ha a családi büdzséből nem jut, mert mindketten olyan keveset keresnek, de máskülönben...

Na de hogy a konkrét kérdésre is.

Hogyha NEM ebből a 3000 ezerből kell finanszíroznia a fogkrémet, fogkefét, tusfürdőt, sampont.. mert ezek ALAP kellékek mindkét nemnek (mi nem is szoktuk különfélét vásárolni belőle. Na jó, samponom saját van, de csak azért mert a férjemnek alig van haja.)

Illetve betétre, tamponra se ebből kell áldoznia, mert ez pedig NEM választás kérdése, ha nem terhes, nem menopauzás, akkor elkerülhetetlen hogy használjon (na jó, intimkehely is van a világon, de az nem jellemző).

Nos ebben az esetben elég lehet.

Ha viszont a fentieket is ebből kell állnia, akkor cudar egy élete lehet "fiatal feleségként", mivel még csóró egyetemistaként is többet költöttem ennél havonta.

S akkor hol van még az arclemosó, arckrém, hidratáló, ajakír, ami leosztva havi szintre lehet hogy kevesebb, mint 3, de hozzácsapva a többihez már jóval meghaladja.

2015. nov. 19. 11:58
 57/84 anonim ***** válasza:
51%

*nesze 3000 ezer - na az nem is lenne rossz :)

Elírtam, 3 ezer akart lenni.

2015. nov. 19. 11:59
 58/84 anonim ***** válasza:
48%
Elvileg fiatal és csinos feleség vagyok. De kb. 20 éves korom óta őszülök, és nem takarja el akármilyen festék. Szóval ott indul az igényesség, hogy fodrász 4000 Ft. Enélkül kb. 40-nek néznének.
2015. nov. 19. 13:22
 59/84 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem is 30.000 akart az lenni... 3.000 ft-ból nem jön ki egy normális sampon, balzsam összesen!
2015. nov. 19. 18:19
 60/84 anonim ***** válasza:
40%

sampon: syoss: 2-3 havonta 1500 ft

Arckrém ( nivea) 2 havonta 1300ft

tusfurdo: 500 havonta

fogkrém 500 ft

Ha csak kozmetikum..... még 2E ft-t dobjanak rá és akkor csak csak valahogy... Pl smink? az hol marad? 1 jó fajta szempillaspirál 2000 ft.

2015. nov. 19. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!