Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3000Ft elég kell legyen egy...

3000Ft elég kell legyen egy hónapra egy fiatal feleségnek?

Figyelt kérdés

Ha a feleség is dolgozik, de nem keres kiemelkedöen, csak minimálbért. Ruhái vannak, ételt közösen vesznek, csak a kozmetikumait kène belöle finanszíroznia.

Elèg ennyi pénz egy fiatal nönek az ápoltsághoz?

2015. nov. 18. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
92%

Én egy olyan pasinál, aki 3000 Ft-tal akar kiosztani egy hónapra még kutya sem lennék, nemhogy asszony.

Pedig csak alapvető kozmetikumokat használok, abból sem a legdrágábbakat.De ha sok minden egyszerre fogy ki ezekből, már több mint 3000 Ft.

2015. nov. 18. 21:14
 42/84 anonim ***** válasza:
62%
Nekem szólt nyugi.:)És egyik példa sem rólam szólt,nekem semmi gondom nincs,gyönyörű porcelán a bőröm,szép egészséges a hajam,de nem is a "sampon+balzsam egy ezres" kombótól.:)
2015. nov. 18. 21:14
 43/84 anonim ***** válasza:
54%

Akkor mire fel a kiakadás? :D

Mindegy, felesleges ezen vitatkozni, a lényegben egyetértünk, 3000 pénz édeskevés kozmetikumokra, akár a legszükségesebbekről van szó, akár egy szekrényről.

A kérdező kifejthetné kicsit jobban a témát, mert így eléggé más nézőpontok vannak a válaszokban.

2015. nov. 18. 21:17
 44/84 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván arra fel a kiakadása,hogy idézgetitek a válaszokat.Ő ennyit költ.A kérdés az volt,hogy "elég ennyi pénz egy fiatal nőnek az ápoltsághoz?" A 71%os leírta,hogy neki mennyi kell az ápoltsághoz.Ez miért baj?Mellesleg egy testápoló is alap,főleg télen.nem tudom,de én nem ismerek olyan nőt,aki a téli,fűtési szezonban hú de nagyon ápolt,hidratált lenne.Én nem költök úgymond luxusra,de gyorsan zsírosodik a hajam,a vége meg száraz.Ezeket veszem havonta:

sampon:800

balzsam:800

arctonik:500

tampon:800

fogkrém:400

testápoló:1200

tusfürdő:800

És nem a legdrágább,mert Fructis,Pantene,garnier drogériás cuccok,néha DMes Balea.

Ezeket mindennap használom,és már túlmentünk a 3 ezren.És akkor,amit nem havonta veszek arckrém,sminkcuccok,stb.Ez nagyon karcsú.

2015. nov. 18. 21:28
 45/84 anonim ***** válasza:
26%

Akkor inkább vedd vissza a bocsánatodat, mert nekem is tele van a szekrényem drága cuccokkal.

Nem vagyok benne biztos, hogy érted, miről szól az arcápolás. Ugye tudod, hogy ha felkensz egy krémet, attól az arcberendezésed még ugyanaz marad, csak mondjuk nem szárad ki dörzsipapír módra a bőröd?

2015. nov. 18. 21:28
 46/84 anonim ***** válasza:
73%

Elolvastam a hozzászólásokat, tanulságos volt :)

Nos, talán meg kellene kérdezni, hogy mennyi elég annak az egyszem, egyedi fiatal nőnek az ápoltsághoz. Mert ez nagyon, nagyon emberfüggő... De ez ki is derült némely hozzászólásból. Simán van olyan, hogy egy kence valakinek totál felesleges, a másiknak pedig igen durván szükséges, nemcsak esztétikai okokból.

Nekem pl. nem jut semmire, de muszáj megvennem a drága fogkrémet, mert anélkül hideg vizet s meleg teát sem tudok inni kegyetlen fogfájás nélkül... A többi cuccom nem drága és csak a legalapabb dolgokat használom, dezodort pl. nem, ami egyesek szerint ápolatlanság, én viszont nem értem, minek kellene, nem vagyok büdös vagy izzadt vagy ilyesmi. A tusfürdő s a szappan a legegyszerűbb, mert többet kapok ajándékba, mint amennyi fogy... :D

A hajfesték is egyszerű, mivel remekül néz ki a hajam lenövés után is, mivel így jönnek ki a dolgok (kicsit, bár látványosan változtatja csak meg a hajam színét, viszont fokozatosan fakul s nem látszik a lenövés). Úgyhogy 1-2 évente veszek ezer forintért hajfestéket. Most nem telik, most nem.

Az sem mellékes, hogy ki adja neki a pénzt (adódik a férj, de láttunk már érdekesebb dolgokat is a világban) s milyen fizetésből...

2015. nov. 18. 23:51
 47/84 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem magam rosszul érezni, hogy én simán kijövök 3 ezerből egy hónapban, sőt kevesebből. Mondjuk látva tételesen leírva az árakat rájöttem miért. Általában kuponnal vásárolok és akkor nagy tételben, így pl a 800 forintos sampont és balzsamot 400-500 forintért veszem, illetve nekem legalább 2 hónapig kitart. Mondjuk lehet azért, mert csak heti 2-szer kell hajat mosnom télen, nyáron 3-szor. (nem zsírosodik annyira, hogy indokolt legyen hamarabb) Tusfürdőből mostanában a saját márkásakat veszem, kuponnal legutóbb 180 forint volt a 200 ml-s rossmannos, és finom az illata, tisztít, szóval a célnak megfelel. Az is 1-1,5 hónapig kitart egy flakon, pedig naponta fürdök van, hogy kétszer. Micellás vizet használok estére, 1200 volt kuponnal, a legutolsó 8 hónap alatt fogyott el, pedig mindennap használom, van hogy ezt is kétszer ha túl zsíros a bőröm napközben. Reggelente arctisztítót is használok, az 3-4 havonta 1000 forint, az arckrém utána szintén 3-4 hónapra 1200-1400 mikor milyen márkát emelek le. (most éppen avonos van) Fogkrémem mondjuk drága 1300-1400 forint, néha kuponnal 1000. Fogíny problémák így arra nem sajnálom, de kitart 2 hónapig, mert csak én használom, páromnak jó a 300-350 forintos. Dezodor szintén 2 hónapig elég szokott lenni, abból most szintén kuponnal bevásároltam félévre elegendőt darabját 380-ért. (Garnier mineral, tehát nem gagyi sajátmárkás vagy noname)

A tampon, betétet nem szoktam a szépségápolás témakörbe venni, ez egy olyan tétel, ami egyszerűen kell és kész, mint a mosószer például. De gyógyszert szedek így van, hogy több hónapra is elég ha egyszer bevásárolok, legutóbb márciusban vettem kuponokkal, akkor 500 forint volt darabja, így leosztva szerintem egy hónapban is olyan 500 forintba kerül. (Libresse és O.B. amúgy)

Kézkrémet és testápolót kb minden karácsonykor kapok valamelyik rokontól, parfümöt pedig 8-9 havonta veszek 2-2,5 ezerért. (B.U.)

Nem sminkelek, lusta vagyok hozzá. Fodrásznál pedig 3-4 éve nem jártam, mert legutóbb is csak pénzkidobás volt és még rondán is néztem ki hónapokig, amíg lenőtt. A végét itthon vágom néha. De jó is a hosszú haj.

Összeszámolva kb havi átlagra maximum 2500 ft-t költök, és mivel fiatal vagyok és még nem kellenek a ránctalanító termékek, hajfestékek így reális összeg. De én még a diákszínvonalra vagyok berendezkedve. :)

2015. nov. 19. 08:20
 48/84 anonim ***** válasza:
25%

Nem 30ezer inkább? Nem maradt le egy 0?

Mert az szerintem elég. 3000? Hát nem.

Én pl:

Adidas dezodor: 800

Tusfürdők kb: 1000

Sampon: 800

Kecsketej szappan: 700

Arctonik: 900

Borotva: 800

Aloe vera-s arcrkém: 1200

Hajfesték:1 500

Tampont, betét: 1000

Ez az alap amit minden hónapban veszek. Már így is jócskán meghaladtam a 3ezret, és még semmi luxust nem vettem.

Ezenkívül mindig van ami elfogy sminktermék: alapozó, korrektor, szemöldökceruza, spirál stb.

Régen jártam körmöshöz is, ami egy 5ös volt, mostmár magamnak csinálom, de az is ráfordításos, lakkok, lemosó, reszelők stb.

Parfümről ne is beszéljünk, mert azok is gyorsan fogynak, és az meg elég nagy tétel.

Szóval 3000 szerintem sehogy nem elég.

2015. nov. 19. 08:26
 49/84 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ezt a fiatal feleségnek kellene tudnia, nekem azzal lenne a legnagyobb gondom hirtelen, hogy a fiatal férjem ne mondja meg, hogy 3 vagy 30 ezret költhetek magamra....

Mi mindketten dolgozunk közösen fizetünk mindent, neveljük a gyerekünket és mindenféle korlátozás nélkül szerintem olyan 5-10 ezer körül költök kozmetikumokra, átlagos igényekkel.

Nem festem a hajam, nincs mükörmöm )volt mikor volt ugy nyilván többe került)

Van egy drágább arckrémem de a bőröm nem igényli hogy mindennap használjam, szintúgy arcpakolást is hetente teszek fel, szóval ezek akár 2-3 hónapig is kitartanak.

Samponom átlagos, azt viszonylag gyakran utántöltöm illetve a tusfürdőm is rohamosan fogy... parfüm szempillaspirál alapozó havonta-2 havonta kerülnek beszerzésre attól függ...

szerintem ez teljesen emberfüggő kinek mennyi elég, kinek milyen minőségű termékre van szüksége stb----

2015. nov. 19. 09:16
 50/84 anonim ***** válasza:
62%

Nekem nem lenne elég de leirom én mire költők:

- elmex fogkrém de ez legalább 2-3 hónapra elég

- tusfürdő ami 1000-1500 és egy hónapra elég

- sampon amit legutoljára 1500 vettem és kb egy hónapra volt elég

- testolaj 2000 2 hónapra

- shea vaj ami 3000 de elég 2-3 hónapra

- antibakterialis szappan 300

- arclemosom 700 volt saját márkás mullerbol

- ezen felül rendszeresen használok növényi olajokat test és hajápolásra

- fodrász 2-3 havonta ami 6-7000

- kozmetikus 2-3 havonta 5000

Sminktermékek amik drágák nálam mert high end-et vásárolok ( chanel, estee lauder, mac, clinique, clarins, bobbi brown) de ebből nem veszek minden hónapban. Parfümöt ritkán használok igy évekre elegendő egy nagy üveg, de ha veszek akkor 20-30000 egy üveg.

25n

2015. nov. 19. 09:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!