Tényleg gáz, hogy 2 felnőtt nem jön ki havi 280 ezerből?
11-es vagyok.
Nem mellesleg nagyon szívesen cserélek veled pár hónapra, hogy lásd milyen amikor tényleg nincs pénz és nem jössz ki belőle, és hogy én is megtapasztalhassam milyen amikor havi 100 ezret magamra költhetek, mindenféle lelkifurdalás nélkül :)
Szerintem nem igazan vagy tisztaban azzal hogy mit jelent az hogy "nem jon ki" valaki a fizetesebol.
Ti kijottok, sot. Az mar mas kerdes hogy elegedetlenek vagytok vele.
Próbáljátok meg havi szinten előre tervezni a kiadásaitokat. Nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni. Mielőtt vásárolni mentek mindenképp nézzétek meg a neten vagy az akciós újságokban, hogy hol mi az olcsóbb stb. Mivel még életetek elején vagytok, ezért mindenképp fontos, hogy többet tegyetek félre, ezért kerülendőek a luxus szórakozások is.
Később vagy már most gondolkodjatok hosszútávú megtakarításról is. Ezügyben konzultáljatok biztosítási brókerrel.
Őszintén szólva ki kell, hogy jöjjetek ekkora összegből. Próbáljatok előre tervezni kiadások szempontjából. De azért néha keresgéljétek, azt, hogy hogyan lehetne még valamivel többet keresni, de ezt úgy tegyétek, hogy az eddigi biztosat ne rúgjátok fel. Meg kell vizsgálni, hogy nem túl drága-e a lakbér stb. Ha nincs kocsitok az nem baj. Nem javaslom, hogy most vegyetek. Nem kell kész kajákat venni, lehet főzni is. Olcsóbb kaják listáját összegyűjtheted a rokonok megkérdezése által. Paprikáskrumpli stb. Dohányoztok? Az sem olcsó, ha igen.
Hová jártok vásárolni? Melyik boltba? Ez sem mindegy. Piacra jártok-e? Zöldség leves, bableves, főzelék nem drága kaják. Közös főzések meghittebbé tehetik kapcsolatotokat.
Most akkor kijössz vagy nem jössz ki a fizetésből?
Amúgy igen, vannak azok az emberek, akiknek a világ összes pénze nem lenne elég elég a megélhetéshez és vannak akik a normál keresetet is bőven be tudják osztani...Ti gondolom akkor az elsőbe tartoztok.
nem értem a kérdést. a leírás alapján kijottok a pénzből, sőt az átlagos szinvonal felett éltek. raktok is félre, és elég sokat tudtok még így is magatokra költeni.
ha nem jönnétek ki a pénzből, akkor nem tudnátok félre rakni, sőt, hónap végére nem is maradna.
a 100ezer forintot havonta csak szórakozásra én is kicsit soknak érzem, főleg, hogyha lakasra gyűjtötok. de ti dolgotok
figyi, ilyen alapon az Isten penze nem eleg.
Mindig van az embernek otlete hogy mire kolthetne a penzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!