Tényleg gáz, hogy 2 felnőtt nem jön ki havi 280 ezerből?
99: ja, hat ha ugy hasonlitod ossze a koltseget hogy egyreszt ennyi a jegy, masreszt benya csak ennyi, akkor regen rossz.
Szamold bele mennyibe kerul az auto, annak az amortizacioja, fenntartasa, biztositas, adok, szerviz, stb, es akkor majd jobban latod hogy mennyibe is kerul egy kilometer ut. Nem csak benzinkoltseg van.
Ezzel egyutt aki akar, es aki megteheti, tartson autot, akinek megeri a kenyelem, tartson. Akinek viszont nem fer bele, az ne sirjon hogy de neki "muszaj".
Ez egy dontes, nem egy kotelesseg.
Te jó ég, 101-es, egyszerűen nem látod át a helyzetet. Az autó muszáj, és kész. Nincs más alternatíva.
Én csak kiragadtam egy részletét az autó előnyeinek. Persze, hogy több költsége van, mint a benzin, ez tény, de ha egyszer nincs más választásunk!!! Egyszerűen nem vagy képes belátni, hogy MUSZÁJ! Autó nélkül se óvodába nem tudunk menni, se dolgozni! Felfogtad???
Elképesztő, milyen szűk látókörű vagy.
Egyébként az autónk egyéb költségei:
évente 20 ezer a kötelező biztosítás (baleseti adóval együtt)
teljesítményadó évente 9000
kétévente műszaki vizsga 20 ezer
egyéb javítások, egyebek kb. 70 ezer évente (idén legalábbis eddig ennyi volt)
Ha nagyon számszerűsíteni akarom, akkor havi lebontásban: 9000 Ft az autó egyéb költsége, és a benzinköltségünk kb. 25 ezer/hó .....
De te nyugodtan hajtogasd csak a magadét, és hirdesd, hogy aki autót tart fenn, luxusban él. Elképesztő.
Aki BP-en lakik könnyen beszél, hogy luxus az autó .
Pesten nekem sem feltétlenül kellene. Falun autó nélkül semmire nem mennénk. A legközelebbi kisváros 15 km, napi 10 buszjárat van és a megálló 1 km-re van a házunktól. Egy kisebb autó havonta 40000Ft-ba kerül benzin nélkül, ha számolunk az értékvesztéssel, javításokkal, adó, cascó és kötelező biztosítás költségeivel. A minap mesélte az egyik utcabelim, hogy 9 órát utazott összesen a kb. 100 km-re lakó haverjához...
103-as, nem mindegy hogy az ember hol él, miben él, és miből eszik.
Budapesten drágák piszkosul az albérletek, falun egy EGÉSZ KERTESHÁZAT annyiért bérelsz mint városon egy szobát. Nem mindegy hogy albérelt, vagy hitelmentes ház.
Nem mindegy hogy valaki magának főz, vagy gyorskajáldákba jár. Én ha nagybevásárolok abból annyi adag kaját főzök ami napokig elég, hát még ha 2 féle ételt főzök. És ez nem igénytelenség, egyszerűen csak veszem a fáradtságot, és megfőzöm.
Ha falun élsz rengeteg mindent meg tudsz termelni, zöldségek (boltban baromi drága), ha van valakinek türelme tyúkok amik tojnak tojást, boltban egy darabot nem kell venni....
És még sorolhatnám, de ez csak tipp, nem én írtam az előző hsz-eket.
Senki nem azt mondta hogy rózsadombi bérelt lakásban él meg 140 nettóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!