Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállaltatok gyereket?

Miért vállaltatok gyereket?

Figyelt kérdés
Mi volt a konkrét oka?
2015. okt. 31. 08:50
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
78%

Off azt én se értem, ha a kérdés gyermekvállalásrol szól, miért kapasbol első két ember az aki válaszol, akinek nincs gyereke, meg nem is akar. Bezzeg a "nem akarok szülni " típusú kerdeseknel elkuldik a halál fa.ára az olyat, aki gyerekes. Tudjuk már, h melyik kérdés nem nekünk szól! On

-benne vagyunk a korban 27-30 évesek vagyunk nincs mire várni.

- számunkra ez az élet rendje, és igen, egyfajta ösztönösség is jellemzi

-vágyunk egy de inkább több utodra.

Egyébként én a Gyerekvallalast inkább a madarak költözési ösztönéhez hasonlítanám, ami szintén hormonálisan szabalyozott, az egyed egyszerűen képtelen megfeledezni arról, hogy repülnie kell. Volt egy kísérlet, egy madarat kalitkaba zártak, mikor eljött az ősz, a kismadár folyton a kalitka keleti irányába repült, és ezt képes volt addig folytatni, amíg ki nem sebesedett a szárnya. És mindezt azért, mert belé van kódolva a költözési ösztön, még akkor is, ha ez a terv ütközik a racionalitassal.

Általában az ember is tud így viselkedni, az egyik legerosebb ösztön az utodnemzes, annak ellenére is, ha az épp nem ideális körülmények közt adatik meg.

2015. okt. 31. 10:38
 22/60 anonim ***** válasza:
78%

Ez ösztön, a fajfenntartás ösztöne.

A mai világban a fejlettebb kultúrákban sokan tudatosan legyőzik ezt az ösztönt. Emiatt a fejletlenebb civilizációk túlszaporodnak, a fejlettebbek pedig öregszenek, ami idővel éhínséghez, majd kihaláshoz vezet.

Én mindennél jobban vágytam arra, hogy életemnek folytatása legyen, attól a férfitól, akit mindennél jobban szeretek. Imádom a lányomat, mindent megteszek érte, de azért még nem az életem értelme. De hozzátartozik. Nélküle üres lenne.

2015. okt. 31. 10:45
 23/60 anonim ***** válasza:
97%
Nincs konkrét oka. Vágytunk rá és nem volt semmi akadálya.
2015. okt. 31. 10:54
 24/60 anonim ***** válasza:
50%
Na a gyerekteleneknek sikerült 3 perc alatt 0ra pontozni gratulálok. . Ne vallaljatok gyereket kész, kutyát nem érdekel. Kérdés pedig nem nektek szólt, akárhogy is fáj.
2015. okt. 31. 10:56
 25/60 anonim ***** válasza:
72%

21-es, én zöld kezet adtam, mert teljesen igazad van! :)

Amúgy tényleg sokan nem vállalnak gyereket, mert túl sok pénzbe kerül, szeretni kéne, foglalkozni kell vele, és sok gond van vele. És ők ezt inkább kihagyják, de azt már elfelejtették, hogy ha az ő szüleik is így vélekedtek volna annó, akkor most nem a gyakorin irkálnának.

Ahaa, szóval az "elavult" gondolkodás, akinek a gyereke az élete értelme. Okay, nyugodtan legyen a bélyeggyűjteményed az életed értelme, de nem kéne azt leszólni, akinek a génjei továbbadása, új élet formálgatása az életcélja.

És sokan el vagytok tévedve. Fogjátok már föl, hogy nem ti vagytok a világ közepe, és hogy ez a kérdés nem a gyerekteleneknek szól.

38n, 3 gyerekes anya

2015. okt. 31. 11:09
 26/60 anonim ***** válasza:
20%

három gyerekkel mi mást is mondhatnál...

minden akartam lenni életemben csak ennyire középszerű nem, soha.

Nézd van aki erre születik, itt a faluban látom a 30-40 közötti elhizott malacokról tudom, hogy 1-2-5-10 éve szültek, és tényleg ez volt életük legnagyobb sikere és teljesítménye, azon kívül, hogy bemennek a gyárba dolgozni, esznek és szzarnak. Hogy hány olyan embert hallottam , hogy jaaaj a gyerekeim, ők az életem, a mindenem... azt pont telibekulázták a kölyköket...

2015. okt. 31. 12:03
 27/60 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértem a "nem volt rá ok" indokot, szerintem ez a legtisztább. De érdekes módon, ha gyermektelenként mondom a "miért nem"-re, hogy nem vágyok rá, nincs okom, akkor tovább kérdezősködnek, hogy ez nem indok.
2015. okt. 31. 12:12
 28/60 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez nagyon jó és fontos kérdés, amit mindenkinek fel kellene tennie magának. Miért is vállalok gyereket? A fajfenntartás ösztöne nyilvánvaló, de emellett racionális okoknak is kell lennie, egyébként nem vagyunk különbek, mint az állatok. Nekem még nincs gyerekem, de tudom, hogy miért szeretnék majd később. Megmutatni a világot, átadni az élettapasztalatot, megosztani, ami nekünk van. És önzőségből is: a gyereknevelés is egyfajta jellemformálás, az ember képes megismerni személyiségének újabb oldalát. És a partnerét is egy újabb szerepben.
2015. okt. 31. 12:43
 29/60 anonim ***** válasza:
77%
25-ös vagyok. Ahaa, és még én vagyok középszerű?! Mert akinek a gyerekei a leges legfontosabbak, az csak gyári munkás lehet? Képzeld csak, orvosi egyetemet végeztem, 4 nyelvvizsgám van (2 felsőfokú, 2 középfokú), szóval ezzel a megnyilvánulással jócskán mellétrafáltál :D És túlsúlyos sem vagyok, de te nagyon felszínes vagy, hogy az embereket a testsúlyuk alapján skatulyázod be, és a túlsúlyos nő csak gyári munkás lehet, a modell alkatú nő meg csak tanult, értelmes ember. Pff, hát nagyon nem.
2015. okt. 31. 12:55
 30/60 anonim ***** válasza:
31%

29-es te vagy a fehérholló!

38 évesen Gratula! Mi mást is írhatnék... tanultál sokat, aztán még többet, és aztán jöttek a gyerekek. Most vagy a gyerekek mellett tanultál vagy dolgoztál...hmmm lehet karrierista vagy...vagy csak simán egy zseni, hogy mindezt egyedül oldottad meg.

2015. okt. 31. 13:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!