Nehogy már a gyufa gyűjtemény (példa) legyen az élet értelme, mert hüly@t kapok. Mindenki tudja, hogy az utód nemzés, gyerekvállalás az élet értelme, maximum van, aki nem él vele. Szépen lennénk, ha nem ez lenne. Kihalna az emberiség. Bár már elindultunk ezen az úton. Lehet látni, és számolni, hogy öregszenek a társadalmak.
2015. okt. 31. 09:37
12/60 anonim válasza:
mert a másik felem családot szeretett volna. mert csak úgy adom fel a szabadságom, ha van ami kitölti az életet míg feladtam. mert egészséges vagyok, az apjuk is az, és ki szaporodjon, ha mi nem tesszük? Mert igenis önző módon tovább akartuk adni a génjeink. mert felnőttünk. Mert nagymama szeretnék majd lenni, és ennek legalább az esélyét megadni. Mert így kerek a család (én örökbe is fogadtam volna akár ha nem sikerül saját).... ezer ok van.
mindezek ellenére mégse a gyerekeim az életem értelmei. Az életem értelme a saját életem. Ha nem találtam volna társra, akkor nem ennének, és akkor is jó lenne. Pont ugyanennyi dolgok fel bírok sorolni a miért nem kell gyerek mellett is. Egyszerűen ezt nem lehet így kell nemkell kimérlegelni.
jó is rossz is, van. végülis kalandvágyból vállaltuk őket. Azthiszem :)
2015. okt. 31. 09:40
13/60 anonim válasza:
11-es azért írtam ezt a hasonlatot, hogy megdöbbentő legyen, és lám elérte célját... de ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy ez egy általánosítás, hogy mindenkinek a gyerek lenne az élet értelme... Mert nem így van!
2015. okt. 31. 09:42
14/60 anonim válasza:
nem akartunk, de becsuszott. Eszunke sem jutott nem vallalni. Ennek 11 eve.
Ez volt a legjobb dolog ami eddig velunk tortent, sajna tesoja nem lett.
2015. okt. 31. 09:46
15/60 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy az utódnemzés alapvető ösztön, de ettől még nem az élet értelme. Roppant beszűkültnek gondolom azt, aki ezt tekinti a legfőbb értelemnek mindenki esetében. Mindenki másban találja meg az értelmet, az, hogy egyesek az utósnemzésben, az nem jogosítja fel őket, hogy mások életéről is ezt a megállapítást tegyék.
Amúgy meg a "kihal az emberiség" téma elég vicces, tekintve, hogy 7milliárdan vagyunk. :)
A kérdésre: azért vállaltunk gyereket, mert szerelmesek voltunk és ezt tekintettük a szerelmünk beteljesülésének. Az életem értelmének viszont nem ezt tekintem, bocsi.
2015. okt. 31. 10:02
16/60 Költőnő? válasza:
ösztön, de nem az élet értelme. Van, akinek igen, de ne tekintsük már kötelező elemnek mki életében.
2015. okt. 31. 10:07
17/60 anonim válasza:
Elég sekélyes élete lehet annak akiknek a gyereke az élete értelme. Mi lett volna ha pl nem lehet gyereke? Akkor öngyilkos lett volna mert az élete értelmetlen?
2015. okt. 31. 10:09
18/60 Titusztitusz válasza:
Azért, mert ez is hozzá tartozik az élet rendjéhez...Ha nem vállaltunk volna gyerekeket a nejemmel annó, akkor nagy valószínűséggel mára úgy éreznénk már, hogy "valami fontos dolog kimaradt az életünkböl"...
2015. okt. 31. 10:13
19/60 anonim válasza:
Hogy egy fontos dolog kimarad az életedből, az nem ugyanaz, mint hogy értelmetlen az életed. Én is úgy érezném a gyerekem nélkül (mai fejjel ugye), hogy valami fontos hiányzik, de ha véletlenül nem lehetett volna gyerekem, akkor sem érezném értelmetlennek a létezésem.
2015. okt. 31. 10:15
20/60 anonim válasza:
Mert milliárd éves népszokás,meg mert unatkoztunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!