Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők, akik nagyon fiatalon...

Nők, akik nagyon fiatalon vállaltatok gyereket! Hosszútávú tinikapcsolatba, vagy újabb, kevésbé hosszú kapcsolatba szültetek?

Figyelt kérdés

A fiatal alatt mondjuk 18-22-t értek. Csak mert elgondolkodtam, hogy ezen az oldalon pl. mind a tinikor óta tartó kapcsolatokban való gyermekvállalást, mind pedig a pl. 3 évnél rövidebb kapcsolatokban való gyermekvállalást tökre lenézik, viszont főként a válaszadóknál rengeteg helyen megfigyelhető a fiatal anyaság.

Meg érdekel is, hogy kinek mi a véleménye erről.

2014. máj. 11. 23:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

Én 32 évvel ezelőtt 2 hónap ismeretség után nősültem, feleségem 21, én 23 éves voltam.

Utána nem sokkal megszületett a kislányunk.

Most is együtt élünk, kivéve a lányomat, ő már a férjével.

2014. máj. 11. 23:43
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Én 21 évesen szültem a kisfiam. Akkor már 5 éve voltunk a jelenlegi férjemmel. Nem terveztük, igy alakult. Nagyon szeretjük egymást, és a kicsit is. Ha vissza lehetne forgatni az idöt, akkor lehet hogy várnák vele még pár évet, de igy is nagyon boldogok vagyunk, és örülök valamilyen szinten hogy igy alakult. viszont a kisfiam nem adnám vissza semmi pénzért. És azért van jo oldala is hogy fiatalon szültem. Mire felnö a kicsi, még én sem leszek olyan öreg, igy jobban részese tudok lenni az életének( pl. segiteni öt, látni fogom az unokáimat, stb. )mintha 40 éves fejjel szültem volna.
2014. máj. 11. 23:48
 3/15 anonim ***** válasza:
15%
A 18-22 mitöl NAGYON fiatal? Élettanilag ez a normál!!!!!!
2014. máj. 12. 00:09
 4/15 A kérdező kommentje:
társadalmilag meg nem.
2014. máj. 12. 00:12
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Volt osztálytársam, pár hónapos kapcsolat után lett terhes 17 évesen. Megtartották. Azt mondta a lány, ami röhejes, hogy nem tervezték....egyébként meg nem védekeztek.... Kérdeztük miért nem védekeztek...a csaj vérig volt sértve...annyit mondott, hogy megvolt rá az okuk...ja jó, biztos:P

Azóta is együtt vannak, házasok. A meglévő 3 gyerekükből csak egy volt tervezett. Az első és a harmadik "véletlen" volt...persze...

Nem tudom miért jó ez...nyomorognak, mesélte a csaj, hogy már 2 gyereknél is volt hogy 1 hétig zsíros kenyeret ettek....erre odapottyant még egy gyereket...nem tudom hol van az eszük egyeseknek ilyenkor.

2014. máj. 12. 00:14
 6/15 anonim ***** válasza:
44%
Élettani szempontból akár már 14 évesen is normális lenne gyereket szülni, sőt, rögtön az első menzesz után, 11-12 évesen is. De azért ha valaki a gyerekeken kívül mást is szeretne elérni az életben, az 18 évesen még nem fog szülni. Akinek meg csak ennyi kell, az miért ne, sajnálatos módon mindenkinek joga van bármennyi gyereket kipotyogtatni. Ettől függetlenül nem a kapcsolat időtartama vagy a felek életkora határozza meg, hogy képesek-e normálisan felnevelni egy gyereket (vagy többet), hanem a családi és anyagi háttér. A legfontosabb a magas erkölcsi és intelligencia szint, amivel ugyebár a többség nem rendelkezik, így lényegtelen, hogy 18 vagy 28 évesek. Egyébként 20-30-40 évvel ezelőtt még "normális" volt tizenévesen szülni, de a mai világban 8 általánossal vagy esetleg szakmunkás végzettséggel elég nehéz megfelelő körülmények között nevelni egy gyereket...
2014. máj. 12. 00:53
 7/15 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező melyik országban, milyen kultúrábn élsz, ahol azt várják el tőled hogy, minél később szülj?

Mert azt írod, hogy társadalmi elvárás, a mai magyar divatot ne keverd össze a társadalmi elvárással!

Már ha érted, hogy mi a külömbség a divat, meg a társadalmi elvárás között?

2014. máj. 12. 06:15
 8/15 anonim ***** válasza:
54%

6 élettanilag nagyon nem ideális 14 évesen szülni, még ha van menzesz akkor sem...

Élettanilag tény, hogy 20-28 között a legmegfelelőbb..

Sajnos társadalmi rendszerünk, oktatási rendszerünk miatt nagyon nehéz ezt betartani.

Én szerettem volna 25-26 évesen szülni..

De nem megy...nem merem bevállani, hogy nincs fix állásom(határozott idő vesznek fel..27 vagyok, férjezett..kerek perec megmondták, hogy nem..nem vesznek fel csak azért,h. Elmenjek szülni..annyit meg nem keresünk, hogy csqk úgy most bevállajuk..

Azért, mert gyereket szülök nem hiszem,nhogy a karrierembe kerülne.. Ha nincs gyerekem az a baj, ha van gyerekem az a baj..

Nem lenézem azt, aki tinikapolatba, vagy korán szül..de nem javasolnám szinte(!) senkinek..

Egyrészt a tinikapcsolatok a tapasztalatok alapján szétmennek.. 5-6-7 év után, amikor már ott a gyerek..

Plusz nagyon foatalon rotkán van egzisztenciája az embernek..

Nem elrugaszkodott dolgokra gondolok...de pl fel év tartaléka melyik 20 évesnek van?

Pedig ennyi kell gyerekkel, mert elveszítheti az apa is a munkáját tgyásból gyedből pedig nem élnek meg 3-an..

Ez a másik minimum, ugye amii miatt én nem merek 27 évesen házassságban saját lakással bevállalni egy gyereket, az hogy legyen tgyásom, gyedem...nem minden 20 évesnek van..

Plusz véggigondolom 22 évesen jöttem ki az egyetemről..

Egyébként, aki 18 évesen dolgozni kezdett, és van valamennyi fix állása, tartőspárkapcsolata, azzal nincs baj, sőt, ..ezért írtam az elején azt, hogy szinte senkinek nem javasolnám..

Friss kapcsolat...

Fiatalon 20-23 nem javasolnám...mert akkor nagyon sokat valtozik mg az ember, nem ismerik egymást úgy, kb magukat sem...később egészen más..28-30 évesen már az ember nagyjából kiforrott személyiség... Ha akkor talalkozik valakivel, mar másképp állnak egymáshoz, hamarabb tudnak objektív véleményt alkotni az aktuális kapcsolatukról...

Persze kivételek vannak..

A nagyszüleim 16-18,5 éves korukban házasodtak, abban az évben már gyerekük is volt...

55 éve házasok..

A szüleim 21-23 évesen házasodtak, 28 éve házasok... ( de pl anyukám ekkor már 9 évet dolgozott)

Tehát a tapasztalataink statisztikaja miatt nem szoktuk javasolni, vagy szkeptikusan nézni, hogy mi elsz belőle...attól a kivétel a szabaly próbaja, szoktám mondani;-)

2014. máj. 12. 08:28
 9/15 A kérdező kommentje:

7-es!

miért is kell rögtön támadóan reagálni egy kérdésre?

egyébként meg gondolj már bele, a "magyar divat", amire te gondolsz, lényegében az a szociális közeg, amit mi 10millióan határozunk meg. szóval igenis társadalmi szinten érvényesül ez a hozzáállás.

ha meg arra gondolsz, hogy itt gyk-n sok általános vélemény sokkal korcsosultabb vagy radikálisabb formában van jelen, mint a valóéletben, ebben egyetértünk, de ez pont nem az a téma. hidd el, tapasztalom 20 évesen az idősebbek tekinteteit, mikor ki merek mondani az utcán egy olyat, hogy de aranyos kisgyerek.

2014. máj. 12. 08:36
 10/15 A kérdező kommentje:
ja, a többieknek köszönöm a válaszokat :)
2014. máj. 12. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!