Miért vállaltatok gyereket?
tulajdonképpen fogalmam sincs
azt tudom, hogy imádom őket (kettő van)
ha úgy alakult volna, hogy egy sem születik, úgy is teljes lett volna az életem...ha nem lehetett volna, biztos nem járok kezelésekre vagy lobikra, hogy legyen
10 év van a kettő között...
Én őszinte leszek.
Azért vállaltam, mert azt hittem, hogy így elmenekülhetek az alkoholista anyám közeléből, és baromira utáltam a szakmámban dolgozni, gondoltam jól jön a 3 év otthoni élet. 20 évesen így gondolkodtam. Bár volt lakásunk, viszonylag mindenünk megvolt, de hamar rájöttem, hogy a gondolkodásom nagy butaság volt.
Soha többé nem szültem, pedig ma már bőven megengedhetném anyagilag, akár több gyereket is feltudnék nevelni. Viszont a fiamat sosem bántam meg. (csak azt, hogy 20 évesen szültem, inkább szültem volna 30 évesen) De másrészről ma nagyon élvezem, hogy a fiam 23 éves, éli a maga életét, és én is élem a magam életét.
Szerintem ezt nem lehet a szó szoros értelmében vett észérvekkel megmagyarázni. Az emberek többsége egyszerűen vágyni kezd a gyerekre egy idő után. A saját példám úgy néz ki, hogy a férjemmel összejöttünk, másfél év után összeköltöztünk 23, illetve 22 évesen, együtt éltünk 3 évet, majd összeházasodtunk, az esküvő után pedig eljött az a pont, amikor úgy éreztük, szeretnénk most már gyereket. Csak úgy vágyni kezdtünk rá, persze az anyagiak is rendben voltak hozzá, az azért nagyon fontos. Konkrét "célja" nincs a dolognak, szerintem az rég rossz, ha valaki valamilyen céllal vállal gyereket, pl. amit szoktak emlegetni, hogy ne legyen egyedül öreg korában stb.
N27
Én azért szeretnék, mert szeretem a gyerekeket úgy általánosságban, és szeretnék egy sajátot. Minden korosztálynak megvan a maga bája és nehézsége.
Kihívás az életben. És mert szeretek szeretni. És mert szeretem, ha szeretnek.
Persze ezekért tenni kell, meg kell dogozni, de én erre vágyom.
Hogy elmondhassam magamnak, hogy igen, ő az én gyerekem, én neveltem ilyenné, és lám, milyen boldog élete van.
Mert szeretem a páromat, és ő is engem, és teremtünk valami közöset, közösen.
Mert megtehetjük anyagilag, és felnőttek vagyunk, készen állunk rá.
Hirtelen ennyi. :) És te, kérdező?
Ne lehet tényleg szavakba önteni
Ugy ahogy azt sem miért akar az ember társat, párkapcsolatot, vagy házasságot akár.
Vagy miért akrok utazni, job kocsit, miért akarom meglátogatni a szüleimet..stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!