Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinapozás, ezt most hogy...

Szülinapozás, ezt most hogy reagáljam le?

Figyelt kérdés
Párom szülinapja lesz hétvégén. Eddig hétköznapokra esett, most megörültem, hogy hétvégén lesz és végre normálisan megünnepelhetjük együtt. Vettem színházjegyet, elvittem volna vacsorázni, esetleg mozi másnap és végre kettesben lehettünk volna, kipihenhettük volna magunkat mint régen, mert a gyerek felügyeletét is megoldottam. Szóval készültem egy jó hétvégére. De nem számoltam az anyjával. Mindketten egy vidéki kisvárosból származunk, a munkája miatt vagyunk Pesten. Én úgy gondoltam, meg tudja oldani, hogy majd jövő héten legyen otthon felköszönte. Láttam rajta, hogy úgy készül, hogy hazamegy, így elmondtam neki, hogy én mit terveztem. De láttam rajta, hogy fél, hogy emiatt az anyjával konfliktus lesz, így inkább hazamenne. Én mondtam neki, hogy menjen, úgy úgysincs értelme a szülinapozásnak, hogy ő nem szeretné ezt az egészet. Így viszont úgy néz ki, hogy ő hazamegy tortázni az anyjához, mi meg a gyerekkel fönt maradunk Pesten, én találok valakit, akivel elmegyek színházba a szülinapján, mert a jegyet már kifizettem. Most egyszerűen nem tudom, hogy kezeljem ezt az egészet.
2015. okt. 2. 10:03
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó, oké, hogy nem értesz egyet velem, de akkor miért nem érvelsz? Sértegetni bárki tud. Szerintem te lehetsz elég uintelligens tapló, ha degradáló jelzőként használod a falusi szót. (Amúgy budapesti vagyok, de mindegy.)
2015. okt. 3. 23:41
 52/56 anonim ***** válasza:
50%
Érveltek előttem negyvenen. Én pedig falusi vagyok, úgyhogy hidd el tudom, mit veszek a számra.
2015. okt. 3. 23:42
 53/56 anonim ***** válasza:

Bocs 49-es, de más 19 évesen a nagycsaladot előnyben részesíteni, mint csalados apaként. Szerintem vagy még nem érted vagy alapvetően. Azt meg végképp nem értem, hogy miért rugoznak olyan sokan azon, hogy egy pár a gyerek nélkül töltene a hetveget.

Egyszerűen mintha a vakfoltotokra esne az egesz. Na mindegy, engem most már legjobban a kérdező érdekelne, ill.hogy mi lett a hétvegebol.

2015. okt. 4. 09:43
 54/56 A kérdező kommentje:
Nyugodtan átbeszéltük, hogy engem mi bántott, hogy ő hogy gondolkodott az egészről és végül velem töltötte a hétvégét. Ha hazament volna mindenképp, elengedtem volna, de ő is mondta, hogy velem lenne, csak az anyja kiborulásától tartott. De végül elmondta neki, hogy mi a helyzet, persze azért érezhető volt a sértődés részéről, jövő héten megyünk oda, mondott olyat is, hogy nem lesz így torta, de majd meglátjuk milyen lesz. Nekünk mindenesetre nagyon jó hétvégénk volt. Amúgy nem tudom, miért akkor probléma, hogy a gyereket felügyeletre hagytuk. 9 hónapos, vele nem lehet még elmenni sehova, jó volt végre majdnem 1 év után kettesben kimozdulni, a babánk meg nagyon jól elvolt. Mindenesetre azért tanultam az esetből és nagyon köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 4. 20:17
 55/56 anonim ***** válasza:
57%

Gratulálok nektek, és örülök, hogy jó hétvége volt! 😊

53-as

2015. okt. 4. 20:33
 56/56 anonim ***** válasza:
74%

Hát ezt akkor tök ügyesen megoldottad, ill megoldottátok, mert kellett hozzá a párod is.

Két fontos dolgot írok még neked, hogy erőt adjon:

- épp Vekerdy Tamás gyermekpsz.nál olvastam h a magyar anyák és házaspárok közt azért van nagyon sok kimerült, kiégett, mert tabutéma másra hagyni a gyereket, pedig egy egészséges családhoz igenis szükség van arra h anya és apa ne csak anya és apa, hanem férfi és nő dimenzióban is létezzen! Itt úgyis a mértékekről van szó. Én már 5 napos újszülött kisbabára is vigyáztam babyszitterként és későbbiekben is sokszor elmentek a szülők egy-egy mozira, színházba, baráti vacsorára és sokat tanultam tőlük hogyan ne legyen az ember az a nyúzott, kiégett szülő

- az h nem lesz torta és más egyéb várható beszólások anyósod konf kezelési módjait tükrözik, neki csak ez a passzív-agresszív módszere van, és leginkább akkor fog hatni ha a párodat sziven üti. Gyakorolni kell h ez hogyan peregjen le, és tudatosítani hogy ő most minden módszerrel azon van h helyreálljon a régi rend: az hogy a gyerekénél ő van az első helyen. Ha nem kezdtek el játszmázni az ilyen kijelentésekre, nincs amibe bele kapaszkodjon

2015. okt. 5. 17:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!