Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinapozás, ezt most hogy...

Szülinapozás, ezt most hogy reagáljam le?

Figyelt kérdés
Párom szülinapja lesz hétvégén. Eddig hétköznapokra esett, most megörültem, hogy hétvégén lesz és végre normálisan megünnepelhetjük együtt. Vettem színházjegyet, elvittem volna vacsorázni, esetleg mozi másnap és végre kettesben lehettünk volna, kipihenhettük volna magunkat mint régen, mert a gyerek felügyeletét is megoldottam. Szóval készültem egy jó hétvégére. De nem számoltam az anyjával. Mindketten egy vidéki kisvárosból származunk, a munkája miatt vagyunk Pesten. Én úgy gondoltam, meg tudja oldani, hogy majd jövő héten legyen otthon felköszönte. Láttam rajta, hogy úgy készül, hogy hazamegy, így elmondtam neki, hogy én mit terveztem. De láttam rajta, hogy fél, hogy emiatt az anyjával konfliktus lesz, így inkább hazamenne. Én mondtam neki, hogy menjen, úgy úgysincs értelme a szülinapozásnak, hogy ő nem szeretné ezt az egészet. Így viszont úgy néz ki, hogy ő hazamegy tortázni az anyjához, mi meg a gyerekkel fönt maradunk Pesten, én találok valakit, akivel elmegyek színházba a szülinapján, mert a jegyet már kifizettem. Most egyszerűen nem tudom, hogy kezeljem ezt az egészet.
2015. okt. 2. 10:03
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
85%

"de azért még reménykedek, hogy ő is észre veszi, hogy ez nem okés és mégis beszél az anyjával, megkockáztatva a balhét." - Alapjaraton egyetertek veled, es roppant gaznak tartom a szitut, de o sem gondolatolvaso, szerintem mondd meg neki, hogy keszultel, es rosszul esik, ha lefujja anyuci esetleges sertodese miatt.

Neki meg vallania kellene a konflitkust az anyjaval, ideje lenne elvagni a koldokzsinort es kijelolni a hatarokat. Egy hettel kesobb is meg tudja unnepelni, de most mar te es a gyermek vagytok az elsodleges csalad. Megis milyen felnott az ilyen, na :)

2015. okt. 2. 10:50
 22/56 anonim ***** válasza:
2%

De még mindig nem árultad el, te nő vagy férfi vagy? :D

Amúgy neked van igazad, teljes mértékben.

2015. okt. 2. 10:51
 23/56 anonim ***** válasza:
72%

A legegyszerűbb az lenne, hogy megy veled, te meg vele jövő héten.

Anyuka meg majd megnyugszik addig. Ha nem, az az ő baja.

2015. okt. 2. 10:51
 24/56 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem jól teszed, hogy akkor elmész a színházba nélküle.

Nagyon gáz, hogy már meg van a jegy, gyerekfelügyelet is elintézve, de ő inkább megy anyucihoz. Ezek szerint soha semmit se lehet tervezni? Fura.

Eddig nem volt ilyen? Én nem bírnám ezt. Egy felnőtt ember nem így viselkedik.

2015. okt. 2. 10:53
 25/56 anonim ***** válasza:
57%

Hát én olyan balhét csapnék, hogy az nem igaz.

Az anyósom nem lehet előrébb nálam!!!

Még nincsenek gyerekeink, de már így sem.

Ok, hogy az anyja, én nem is tiltom a párom az anyjától vagy ilyesmi, mert amúgy bírom az anyját, de akkor is, az első mostmár én, a felesége vagyok. Nálunk is így van.

A párom szülinapján Madridba szerveztem meglepi programot, az anyja meg felköszöntötte 2 héttel később. Sőt, úgy esett, hogy a párom következő szülinapján meg Londonban leszünk pont, hát megint majd felköszönti később. Már nem 8 éves gyerek, hogy zsúrt kell neki tartani.

Ha te ezt hagyod.......no comment.

2015. okt. 2. 11:04
 26/56 A kérdező kommentje:
Én vagyok a nő a történetben, nem tudom ez mennyire fontos.
2015. okt. 2. 11:08
 27/56 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem meg nem lőttek a hetvegenek. Ahogy mondtad, nincs, amiért el ne tehetnek anyosek, tegyek el!

Velük nem is kellett volna beszelned. A férjed sürgősen szedje össze magát, és csinálja vissza!

Bocs, de nagyon felháborító! Nem, nem oké, hogy elmenjen.

2015. okt. 2. 11:19
 28/56 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező! Nagyon kedves, hogy ilyen hétvégét szerveztél, de az előkészületekben hibáztál.

Ez a "szülinap a miénk, mindenki másnak kuss" duma egy kisajátítási forma, amit elég sok ember gyakorol a párja felett. Szép dolog másnak romantikus szülianapi hétvégét tervezni, csak azt okosan előre le kell egyeztetni. Ha valakinek szülinapja van, akkor a vidéken élő anyjának is megfordult a fejében, hogy azon a hétvégén jó volna megünnepelni. Ezek az anyák már csak ilyenek. Ilyenkor nem a mama a hibás, csak fel kellett volna emelni a telefont, és mindenkinek meglett volna az öröme, de legfőképp a szerencsétlen párodat nem kellett volna a konfliktushelyzet frontvonalára állítani.

Nekem is most lesz szülinapi hétvégém, csak a feleségem már jó előre lezsírozta, mikor lesz a családi születésnapozás. És így nincs konfliktus, kellemetlen meglepetések. Egy telefon volt az egész.

Szerintem ezt a mostani próbáld meg átszerveztetni a mamával, ha nem ezen a hétvégén lesz. Ha igen, akkor a férjedet választási helyzetbe kell hoznod. Ez nem szerencsés dolog (és most nagyon finoman fogalmaztam). Jövőre meg legyél körültekintőbb.

2015. okt. 2. 11:21
 29/56 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem ez nem olyan gáz, mint ahogy itt a legtöbben látják. Te programot szerveztél az ő szülinapjára, a megkérdezése nélkül. Pedig az ő szülinapja, nem a tied. Mikor mondja, hogy neki már tervei vannak, akkor meg besértődsz. Abban az esteben lenne tényleg az ő hibája, ha te meg a gyerek nem mehetnétek, és csak a szüleivel akarna ünnapelni. De nem erről van szó, az egész család meg volt hívva, és te durcizol mint egy rossz ovis, hogy nem úgy szervezte ezt a napot, ahogy te elképzelted neki. Sőt, a gyerek pont a te verziódban lenne leszarva, hiszen rábíztad valaki másra, ti meg kettesben csináltatok volna programot, ellenben anyósodhoz ő is mehetne. Természetes, hogy az ember mindenkit aki fontos maga körül akar tudni a szülinapján, kettesben romantikázni bármikor tudtok.
2015. okt. 2. 11:30
 30/56 anonim ***** válasza:
76%

Ha te vagy a nő a storyban, ajánlom Csernus Imre : A nő és A férfi c köteteit. Szépen leírja, milyen ügyesek az anyák abban, hogy még a felnőtt gyerekeiket is a szoknya mellett tartsák, általában az van, h élete egyetlen vmirevaló produktuma a gyereke, és mindegy h az a gyeregk, 5-25-45 éves, kizárólag az övé. És ebben elég jól manipulálják a gyereket is :már úgy várlak kisfiam, a kedvencedet főzöm" ha ellenkezne a párod: "még mit nem, méghogy a szülinapodon ne láthassalak?? Mikor én hoztalak a világra? ezt érdemlem, hogy felém se nézel? a család? hát nem én vagyok a családod? Pannika ilyen rövid pórázon tart? minden nap együtt vagytok és nincs anyádra pár órád a szülinapodon"...kb így néz ki. Aztán lehet ezt igen burkoltan h a külső szemlélő szinte észre sem veszi, meg lehet ilyen nyersebben is...

Hát szerintem is beszélgess el vele. A jelek szerint a párod egy 5-10 éves kisfiú.

2015. okt. 2. 11:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!