Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinapozás, ezt most hogy...

Szülinapozás, ezt most hogy reagáljam le?

Figyelt kérdés
Párom szülinapja lesz hétvégén. Eddig hétköznapokra esett, most megörültem, hogy hétvégén lesz és végre normálisan megünnepelhetjük együtt. Vettem színházjegyet, elvittem volna vacsorázni, esetleg mozi másnap és végre kettesben lehettünk volna, kipihenhettük volna magunkat mint régen, mert a gyerek felügyeletét is megoldottam. Szóval készültem egy jó hétvégére. De nem számoltam az anyjával. Mindketten egy vidéki kisvárosból származunk, a munkája miatt vagyunk Pesten. Én úgy gondoltam, meg tudja oldani, hogy majd jövő héten legyen otthon felköszönte. Láttam rajta, hogy úgy készül, hogy hazamegy, így elmondtam neki, hogy én mit terveztem. De láttam rajta, hogy fél, hogy emiatt az anyjával konfliktus lesz, így inkább hazamenne. Én mondtam neki, hogy menjen, úgy úgysincs értelme a szülinapozásnak, hogy ő nem szeretné ezt az egészet. Így viszont úgy néz ki, hogy ő hazamegy tortázni az anyjához, mi meg a gyerekkel fönt maradunk Pesten, én találok valakit, akivel elmegyek színházba a szülinapján, mert a jegyet már kifizettem. Most egyszerűen nem tudom, hogy kezeljem ezt az egészet.
2015. okt. 2. 10:03
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
12%

"Láttam rajta, hogy úgy készül, hogy hazamegy, így elmondtam neki, hogy én mit terveztem."

Tehát az le van szarva, hogy a férj mit szeretne a saját szülinapján, rúgja fel a terveit, mert te meg akarod lepni. Ráadásul csupa olyasmivel (színház aztán vacsi) aminek általában inkább a nők örülnek... most pedig itt kérsz tanácsot, hogy milyen módon csesztesd szerencsétlent addig, amíg azt nem csinálja, amit te akarsz. Álomnő lehetsz.

2015. okt. 2. 13:16
 42/56 anonim ***** válasza:
91%

29-es masodszor. Teljesen normális, persze, hogy a férj hazamegy. Te is hazajarsz nyilván.

Tényleg hibázott asszony, mikor azt gondolta, hogy egy kettesben töltött program jo ötlet. Lehetett volna figyelmesebb, tudhatta volna, hogy anyós es a torta sokkal többet jelentenek a férjének.

2015. okt. 2. 13:37
 43/56 anonim ***** válasza:
85%
Ti vagytok a családja nem kisgyerek hogy az anyjával ünnepeljen.
2015. okt. 2. 13:47
 44/56 anonim ***** válasza:
20%

Nagyon ciki a történet a te részedről és a barátod részéről is.

Egyrészt a szülinapokat a legtöbb családban közösen ünneplik, szülőkkel, testvérekkel, párral ezért nem is értem, te miért nem mész vele ilyenkor? Vagy nem vagytok igazán pár, csak szexpartnerek, hogy nem visz haza? Fel sem foghatom.

Ebből adódóan logikus, hogy úgy gondolta, hogy a családjával ünnepel, és nem egyedül otthon.

Amit terveztél nagyon aranyos, de mivel ellentmond a hagyománynak/szokásnak (és tisztában voltál vele!), ezért logikus lett volna előre megbeszélni, nem 1 nappal előtte beköpni - amikor a családja valószínűleg már megvette a tortát, meghívta a rokonokat. Nyilván nem volt más választása - a színházjegy visszaváltható ill. áthelyezhető az előadás napjáig egyébként, így nem kell feltétlenül felhasználnod, ha nem akarod. A vásárlási feltételekkel érdemes lenne tisztában lenni azért...

2015. okt. 2. 14:01
 45/56 anonim ***** válasza:
74%

Én nem hagynám annyiban ezt a szülinap dolgot. És itt nem is elsősorban erről a konkrét szülinapról van szó, hanem úgy általában az életetekről.

Anyuka most a szülinapot teszi tönkre, legközelebb meg mást fog. Persze, biztos nem direkt csinálja, de ez hosszú távon szépen fel tudja őrölni a párkapcsolatot, családot.

1. Megbeszélném a párommal, hogy ez nekem ugyanolyan fontos, mint anyukájának (ergo döntéshelyzetbe hoznám)

2. Felhívnám a párommal együtt anyukát, és lemondanám a hétvégét

3. Keresnék neki egy jó pszichológust, aki egy kicsit segít helyreállítani a lelki világát (már ha hagyja), mert ez így nagyon nem egészséges, és a fia boldogságát teszi tönkre. Ha ész érvekkel meg lehet neki magyarázni, akkor talán belátja.

2015. okt. 2. 14:17
 46/56 anonim ***** válasza:
77%

Megbeszélném egy jókiállású férfi kollégámmal, hogy kísérjen el a színházba. Aztán elmondanám a férjemnek, hogy kivel megyek.

A férjemet ismerve, nálunk két dolog történhet:

1. Azonnal lemondja az anyját.

2. Vállat rándít, azt mondja "jó", mindenki megy a maga dolgára.

Második esetben viszont tuti, hogy a későbbiekben a figyelmes, törődő énje kerül előtérbe, még az sem kizárt, hogy hamarosan valami programot szervez kettesben.

2015. okt. 2. 14:45
 47/56 anonim ***** válasza:
34%
Add el a jegyet . Melyik előadásra szól es mennyiért vásároltad? Ha en Pesten lennék megvennem tőled, jó ideje nem voltam színházban es nem igazán szokott esze bejutni hogy vegyek jegyet előadásra. De ettől meg szívesen mennek. Aztán elmész ünnepelni velük aztán következő heten veszel újra jegyet és elmentek. Ennyi. Nem kell túldramatizálnli a kérdést, ennél sokkal súlyosabb gondok vannak.
2015. okt. 2. 17:05
 48/56 anonim ***** válasza:
38%

41-es,miből szűrted le, hogy a férj le van szarva? Nem olvastad el, amit a kérdező írt arról, hogy azt mondta neki: menjen?

Miért nem megy a szövegértelmezés ennyi embernek?

2015. okt. 2. 17:23
 49/56 anonim ***** válasza:
12%

29es vagyok. Nem vagyok sem anyós, sem kisfiú, 19 éves lány vagyok. Én csak abból indultam ki, hogy nálunk mindig családi ünnepség a szülinap. Pl. holnap van nagybátyám szülinapja, ott lesznek a szülei, a testvérei, én, a felesége, és a fia. Szerintem ez így szép. A szüleim engem sem pattintottak le a saját szülinapjaikon, hogy lelépjenek kettesben, hanem együtt ünnepeltünk, kisebb-nagyobb családi körben.

A másik ami zavart, hogy a saját szülinapján a kérdező párjának kéne idomulnia a kérdezőhöz? Miért? Miért más mondja meg az én szülinapomon, hogy mi legyen a program? Szép gesztus volt a színházjegy, de ha mások a párja preferenciái, akkor minek kell erőltetni, meg érzelmileg zsarolni a másikat?

Mindenki azt írja, hogy felnőtt embernek már a saját maga által alapított családja kell legyen az első. Oké, de a kérdező verziójában a gyerek pont le lett volna passzolva. Most akkor a gyerek nem a saját család része?

Mindegy, látom, hogy a legtöbben a kérdezővel értenek egyet, igazából valamilyen szinten én is megértem, de ettől függetlenül szerintem itt mégsem neki van igaza.

2015. okt. 3. 17:22
 50/56 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó, de egy borzasztó szűk látókörű, buta falusi kislány vagy, ajánloma "tini kapcsolatok"-kategóriát, talán ott tudsz releváns válasszal szolgálni.
2015. okt. 3. 18:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!