Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinapozás, ezt most hogy...

Szülinapozás, ezt most hogy reagáljam le?

Figyelt kérdés
Párom szülinapja lesz hétvégén. Eddig hétköznapokra esett, most megörültem, hogy hétvégén lesz és végre normálisan megünnepelhetjük együtt. Vettem színházjegyet, elvittem volna vacsorázni, esetleg mozi másnap és végre kettesben lehettünk volna, kipihenhettük volna magunkat mint régen, mert a gyerek felügyeletét is megoldottam. Szóval készültem egy jó hétvégére. De nem számoltam az anyjával. Mindketten egy vidéki kisvárosból származunk, a munkája miatt vagyunk Pesten. Én úgy gondoltam, meg tudja oldani, hogy majd jövő héten legyen otthon felköszönte. Láttam rajta, hogy úgy készül, hogy hazamegy, így elmondtam neki, hogy én mit terveztem. De láttam rajta, hogy fél, hogy emiatt az anyjával konfliktus lesz, így inkább hazamenne. Én mondtam neki, hogy menjen, úgy úgysincs értelme a szülinapozásnak, hogy ő nem szeretné ezt az egészet. Így viszont úgy néz ki, hogy ő hazamegy tortázni az anyjához, mi meg a gyerekkel fönt maradunk Pesten, én találok valakit, akivel elmegyek színházba a szülinapján, mert a jegyet már kifizettem. Most egyszerűen nem tudom, hogy kezeljem ezt az egészet.
2015. okt. 2. 10:03
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
85%

"Anyaaa, van már programom a hétvégére, lefoglalt, hozzád jövő héten megyek, oké? <3 Most már van családom, ők az elsők."

Így si elég cukiság tőle, hogy egyedül menne, mikor te meg a gyerekek nem is mentek....ezmi?titeket miért nem lehet vinni?? Egyik ismerősöm már ennél kevesebbért is lexarta szüleit egy hp miatt, akivel ygereke sincs.

2015. okt. 2. 10:32
 12/56 acelsziv ***** válasza:
88%
11 -nél vastagon ott a pont. Mi az, hogy csak ő megy a családja meg enyhén szólva telibe van kullantva?
2015. okt. 2. 10:34
 13/56 anonim ***** válasza:
93%
De miért megy haza? Otthon is készült a család valami meglepivel? Vagy miért muszáj pont akkor menni? Miért nem maradhattok otthon?
2015. okt. 2. 10:41
 14/56 A kérdező kommentje:
Mi is mehetnénk vele, nem csak ő menne alapesetben. De nekem már van színházjegyem, ami elég drága volt, hogy csak úgy kidobjam. Így is keresnem kell valakit, aki eljön velem, arra meg nem igen van esély, hogy a 2 jegyet eladjam valakinek, mert Pesten amúgy se ismerek sok embert. Meg bevallom, kicsit most megmakacsoltam magam, hogy én már csak azért is elmegyek, bár lehet ezt rosszul csinálom.
2015. okt. 2. 10:43
 15/56 anonim ***** válasza:
94%
Még mindig áll, hogy elmegyek veled :D
2015. okt. 2. 10:45
 16/56 A kérdező kommentje:
Különösebb meglepetéssel nem készülnek, csak gondolom csinálnak egy nagyobb ünnepi ebédet meg tortát, meg jön a mamája, de ennyi. Semmi olyan, amit ők nem tudnának 1 héttel odébb tenni. Csak az anyját ismerve megsértődne, hogy pont a születésnapján nem megy haza. Pedig amúgy gyakran járunk, 2-3 hetente, szóval nem az lenne, hogy már 1000 éve nem látták.
 17/56 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez egy klasszikus probléma: párod nem tanulta meg kijelölni a határait és valószínűleg az anyja ráadásul az a atíus aki bűntudatkeltéssel ebben elég jól "támogatja". Most mondanám h vedd meg neki a Határaink és a Mérgező szülők c önfejlesztő könyvet, de amíg ő maga nem érzi h ez így problémás, addig alszeg külön sértésnek fogja érezni. Én is úgy gondolom, h ő már egy új család tagja, amit ő alapított. Fontosak az ember szülei de semmi baj nem történik ha 1-2 hét múlva mennétek le. Egy kedves de őszinte beszélgetés jót tenne. Ennek a hétvégének már lőttek, de még itt az egész élet.
 18/56 A kérdező kommentje:
Köszi, lehet élek vele :D de azért még reménykedek, hogy ő is észre veszi, hogy ez nem okés és mégis beszél az anyjával, megkockáztatva a balhét.
2015. okt. 2. 10:46
 19/56 anonim ***** válasza:
85%
Itt először is a párod viselkedése, ami nagyon gáz. Utána, meg a tiéd. Még Te érzed rosszul magad, hogy megpróbáltad meglepni a születésnapján? A másik, hogy miért nem állsz ki magadért? Mondd meg neki, hogy neked ez fontos lett volna. értem én, hogy konfliktus kerülés meg minden, de azért vagytok egy pár és család, hogy az ilyen dolgokat meg lehessen és kellene is beszélni!
2015. okt. 2. 10:47
 20/56 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem el tudod adni. Pl. egyik válaszoló is vehetne kettőt, hogy elmenjen valakivel.

Vagy én nem tudom...átrakatni nem lehet az időpontot?

2015. okt. 2. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!