Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apákhoz lenne kérdésem....

Az apákhoz lenne kérdésem. Megbántad a gyerekedet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy botrányosan hangzik, de inkább lelkizősnek szánom. Sok olyan kérdés van, ahol anyáktól kérdezik meg, hogy megbánták-e a gyerekvállalást, de apáktól nem nagyon.

Nyilván van bennünk valami, amitől rossz dolognak gondoljuk, ha valaki megbánja a gyerekvállalást, hisz nem lehet visszacsinálni, és a gyerek sem tehet semmiről. Engem mégis érdekelne, hogy van-e olyan férfi, aki nyilván boldog, és mindennél jobban szereti a gyermekét, de mondjuk másmilyennek hitte, és ha újrakezdhetné, inkább nem szeretne gyereket.

(Kérem, hogy ne szólogassatok be a válaszolóknak!)

2014. nov. 24. 00:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
35%

Takaritas hetente 3 ora?

Te mirol beszelsz? Ha valamirol nincsen semmi fogalmad, inkabb maradj csondben, es vezesd le mashol a frusztraciod.

Nekem nincsen gyerekem, de a takaritas onmagaban nagyon kimerito tud lenni. Kapasbol a mosogatnivalo joval tobb, mint 3 ora heti szinten, es akkor nem beszeltunk a tobbi teendorol. Nalunk kutya van, aki miatt surun kell porszivozni, felmosni. Lehet, hogy ha a fozes nalad abbol all, hogy a mirelit pizzat bevagod a sutobe akkor nem faraszto, de ha ren desen nekiallsz, akkor bizony az is leszivja rendesen az energiat. Es akkor meg hozzatennem, hogy a wc-t, furdoszobat is ren dszeresen kell takaritani, a konyharol nem is beszelve, szoval akarhogy szamolok, egy napra joval tobb, mint 3 ora teendo jon ossze, nem egy hetre...

Es ha ott van a gyerek, akkor minden otszor annyi ideig tart.

2014. nov. 24. 11:41
 52/75 anonim ***** válasza:
18%

"Mikor a kismamàk itt izélnek, hogy huuuuu ök mekkora mäjerek, mert szültek egy gyereke,t mindig az jut eszembe, hogy akkor régen mi lett volna velük?mikor az 5-6-7-8 gyerek mellett ugyanugy dolgoztak a földeken, ellättäk a häzimunkät, és akkor még nem Volt se mosogép, se vasalo, se porszivo!"

Teny es valo, de azert hozzatennem azt is, hogy nem is nagyon volt tiszatasag akkoriban a hazakban. Meg azok kozott is sok a trehany, akik varosban elnek, de akarhanyszor voltam videken, a belem fordult ki, olyan retkes volt minden. Amikor a szo szoros ertelmeben minden ragad, amihez hozzaersz, nem tudom, hogy az eredmenyt nevezhetjuk-e tisztasaghnak. Szoval aki igenis EREDMENYESEN szeretne takaritani, az nem 2 perc alatt osszecsapott trehany munkat fog vegezni.

2014. nov. 24. 11:45
 53/75 anonim ***** válasza:
94%

Én csak néző lennék itt, mert érdekelnének a kérdésre a válaszok.

Térjetek már vissza az eredeti témához, mert a takarításról van fogalmam, de az apák érzéseiről nincs.

Köszi!

2014. nov. 24. 11:47
 54/75 anonim ***** válasza:
45%

Csekket fel kell adni - havonta egyszer

ebédet megfőzni- napi két ora

Óvodai beiratkozást elintézni- ez egyszer van a gyerek életében

akciós pelenkáért elszaladni- havi egyszer

eldönti, hogy reggel porszívózik vagy délután- jo, legyen mindennapos program a kisgyerek mellett, de féloränäl többet akkor Sem vesz igénybe naponta, és ezt is csak nagy joindulattal

porszívót javíttatni- ez nàlatok mindennapos program?

A kétorànként felébredés csak az elsö pàr honapban van.amugy meg napközben az egész napot ätalussza.

vitatkozhatnänk itt évekig, de ez ugyis csak arrol szol, hogy valaki milyen beàllitottsàgu.Ha valaki szeret otthon ülni, akkor persze szivesen ràfogja a gyerekre, ha meg nem akkor ugyse ül otthon.

55/75 anonim ***** válasza:
36%

Mondtam én, 60%-os, hogy nincs gyereked :D :D :D így legyen ötösöm a lottón!

Különben nem írtál volna akkora butaságot, amit részletesen megcáfoltam.

Majd amikor úgy kétéves a gyerek, olvasd vissza, és verd a fejed a falba, hogy valaha leírtál ilyen hülyeséget.

56/75 anonim ***** válasza:
98%

"46, és akkor ennek ellenére hogyhogy nincs idő egymásra? Hisz ezek szerint nincs a feleséged leterhelve"

Én tényleg nem bántásból és piszkálódásból kérdeztem az előbb sem, és kérdezem most is: Neked van gyereked?

Ha van, akkor tudod, hogy sok esetben ez nem idő kérdése. Mert tegyük fel, hogy este 9 és 10 között kettesben tudok lenni Vele, mert a gyerek végre elaludt, de elhiszed, hogy az egész napos gyerekezés - dolgozás közben elfárad Ő is, és sokszor zombiként dől be mellém az ágyba, és csak arra van megfelelő agyi kapacitásunk, hogy megsimogatjuk egymást és ennyi? Alszunk. Velem van, Vele vagyok, de hiányzik. Ahogy egyre nagyobb lett a kicsi (bár még csak 4 éves, így nagynak nem nevezném), úgy jutott egyre több MINŐSÉGI időnk egymásra, aminek nagyon örülök/örülünk, és ahogy írtam, az év 350 napján minden OK, a maradék 15-16 napban viszont visszasírom a régi időket. És ezt ő is tudja, hisz ismer, ráadásként pszichológus is: a vesémbe lát, még csak meg sem kell szólalnom. És tudod olyankor vagyok neki igazán hálás, mert nem bánt, nem támad, hanem segít, meg akarja oldani.

57/75 anonim ***** válasza:
73%
#52, érdekes, valaha ezt a nők megcsinálták 4-5 gyerekkel, mellette a konyhakerttel meg a háztájival is... vagy 6-8 hét után visszamenve napi főállásba, mint még az én csecsemőkoromban is általános volt - és akkor jön a kérdés, hogy a férfi felelős-e a nő maximalizmusáért, hogy az privátim heppből naponta 3x mos fel domestossal, vagy egy percre sem hajlandó magára hagyni a gyerekét a gyerekszobában, vagy akármi... mert ő az anyucikaaaaaaa - ja nem, csupa nagy betűvel...
2014. nov. 24. 11:49
 58/75 anonim ***** válasza:
93%

" de akarhanyszor voltam videken, a belem fordult ki, olyan retkes volt minden. Amikor a szo szoros ertelmeben minden ragad, amihez hozzaersz, nem tudom, hogy az eredmenyt nevezhetjuk-e tisztasaghnak."

Nem tudom, hogy te hol voltäl vidéken, de az én csaladom és az ismeröseim is nagyon tisztàk, semmi nem ragad.Az igénytelenségnek smemi köze ahhoz, h vàroson élsz vagy falun.és képzeld, régen Sem voltak koszosak az emberek, legalàbbis az én nagyszüleim, dédszüleim nem.

2014. nov. 24. 11:51
 59/75 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom, hogy te hol voltäl vidéken, de az én csaladom és az ismeröseim is nagyon tisztàk, semmi nem ragad.Az igénytelenségnek smemi köze ahhoz, h vàroson élsz vagy falun.és képzeld, régen Sem voltak koszosak az emberek, legalàbbis az én nagyszüleim, dédszüleim nem."

Nem serteskent, de hiszem, ha latom.

Kiindulva abbol, hogy hany igenytelen embernek nem mocsok a mocsok, nem hiszem egy szavadat sem.

2014. nov. 24. 11:52
 60/75 anonim ***** válasza:
42%

Azért szerintem nyugodtan összegezhetjük, hogy az egészséges lelkű férfiak/apák döntő többsége pontosan kiveszi a részét a gyereknevelésből, háztartás vezetéséből, és imádja a gyerekét, nem bánta meg azt, hogy már nem ő a námbörván, mert számára is természetes, hogy neki is a kicsi az első.

A lelki nyomoroncok, mint a szegény 63százalékos pedig beakadt tűjű lemezjátszóként ismétli: velemfoglalkozz, velemfoglalkozz!

2014. nov. 24. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!