Az apákhoz lenne kérdésem. Megbántad a gyerekedet?
Tudom, hogy botrányosan hangzik, de inkább lelkizősnek szánom. Sok olyan kérdés van, ahol anyáktól kérdezik meg, hogy megbánták-e a gyerekvállalást, de apáktól nem nagyon.
Nyilván van bennünk valami, amitől rossz dolognak gondoljuk, ha valaki megbánja a gyerekvállalást, hisz nem lehet visszacsinálni, és a gyerek sem tehet semmiről. Engem mégis érdekelne, hogy van-e olyan férfi, aki nyilván boldog, és mindennél jobban szereti a gyermekét, de mondjuk másmilyennek hitte, és ha újrakezdhetné, inkább nem szeretne gyereket.
(Kérem, hogy ne szólogassatok be a válaszolóknak!)
41: nem erről beszélek.
Az otthoni házimunka ugyanolyan munka, mint amikor a férj eljár az irodába dolgozni.
1 gyerekünk van, 4 éves.
3 évig nem dolgozott, most dolgozik. Én nem szerettem volna, ha visszamegy dolgozni, de Ő igen és elfogadtam az érvelését. Annyit kértem tőle, hogy lehetőleg otthon dolgozzon, és mivel a szakmája - pszichológus - ezt lehetővé teszi, így is lett.
A házimunkában segítek neki (hétvégente, hisz hétköznap este 7-kor már nem takarítani kezdünk...), a főzéssel meg mindig kész van addigra, mire este hazaérek. Egyedül a vasalásban nem segítek soha, minden másban viszont igen.
mert mi az a rettentö nagy dolog amit csinàlnak?Nézzük csak:
-nem kell hajnali ötkor kelni
-nincsen fönök, vagy kollégàk, akik b..szogatjàk
-nem szoritja semmilyen hatäridö
-az idejét sajàt maga osztja be
-senkinek nem kell megfelelnie
Häzimunka:
-mosäs (a gép csinàlja)
-vasalàs (ezt nem mindenki szokott, de ha igen, akkor is max hetente egyszer)
-takaritàs (hetente kb 3 ora)
-fözés( napi 2 ora kb)
-sétàlàs a kisbabàval (bär ez igzaàbol nem munka, hanem szorakozàs)
-bevàsàrlàs (hetente 2-3szor 1 ora - ezt akàr egybe lehet kötni a sétàlàssal)
Ha valamit kihagytam, nyugodtan egészitsétek ki.Csak mert eddig mindenütt azt lehetett olvasni, hogxy hüüüüüüde megeröltetö az otthonülö kismamäk élete, csak arra nem akartak soha kitérni, hogy mégis MIT csinälnak otthon egész nap?a leirtakon kivul?
"mert mi az a rettentö nagy dolog amit csinàlnak?Nézzük csak:
-nem kell hajnali ötkor kelni
-nincsen fönök, vagy kollégàk, akik b..szogatjàk
-nem szoritja semmilyen hatäridö
-az idejét sajàt maga osztja be
-senkinek nem kell megfelelnie
Häzimunka:
-mosäs (a gép csinàlja)
-vasalàs (ezt nem mindenki szokott, de ha igen, akkor is max hetente egyszer)
-takaritàs (hetente kb 3 ora)
-fözés( napi 2 ora kb)
-sétàlàs a kisbabàval (bär ez igzaàbol nem munka, hanem szorakozàs)
-bevàsàrlàs (hetente 2-3szor 1 ora - ezt akàr egybe lehet kötni a sétàlàssal)"
muhahaha. Nem kell reggel ötkor, mert akkor már rég ébren van, ugyanis nem tud visszaaludni. Nincs főnök? Ott az a kis pelusos, az ugyan kicsoda? Nincs határidő? Kettőkor védőnő, negyed ötre orvos. Csekket fel kell adni, porszívót javíttatni, ebédet megfőzni. Óvodai beiratkozást elintézni, akciós pelenkáért elszaladni.
Az idejét saját maga osztja be. Valóban, eldönti, hogy reggel porszívózik vagy délután.
Senkinek sem kell megfelelnie? Saját maga ugyan senki? A házastársa senki? A gyermek senki?
Egy kisbaba simán felébred kétóránként éjszaka. Már ettől hullafáradt az anyuka, hisz neki kell felkelni és megszoptatni.
Láttál már egy örökmozgó kisgyereket? Egy pillanatra nem nézel oda, és már a polc telején van. Kimennél vécére, és addig oda kéne kötni az asztal lábához.
Egy gyereket etetni, öltöztetni, pelenkázni is kell, játszani, foglalkozni vele. Orvoshoz vinni, védőnőt fogadni.
A takarítás egy kisgyerekes lakásban a napi három órát is elérheti!
Ja és próbálj meg egy kétéves gyerekkel vásárolni. Mivel nincs gyereked, próbáld meg a következőt: terelj be egy csapat kecskét egy zöldségeshez, és amíg megveszel mindent, érdd el, hogy egyetlen káposztát se zabáljanak fel. Vagy egy másik gyakorlat: végy egy hálós szatyrot és egy polipot. A polip összes csápja maradjon a szatyorban. Egy kidugott csáp mínuszpont.
Mivel láthatóan nincs gyereked, és nem tudod, hogyan élnek a kisgyerekesek, jobb, ha nem okoskodsz, mert így leégsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!