Anyu azt mondta, csak abból a körből szabad párt választani ahonnan jöttünk. Igaz lehet?
Én egy jó módú, értelmiségi családból származó fiatal lány vagyok. Boldog gyermekkorom volt, mindent megkaptam, mindenki szeretett a családban, vallásos neveltetést kaptam.
Van egy srác, aki szimpi, ő nagyon teper rám. Nem tudom, hogy ő-e az igazi. A srác árva, apja valami ismeretlen piás, anyukája korán beadta a javítóba, évekig volt a fiatalkorúak intézetében, börtönben rablás miatt. Most új életet kezdett és a saját lábán áll. Anyu azt mondta, csak abból a körből szabad párt választani ahonnan jöttünk. Igaz lehet? milyen életigazság állhat-e mögött?
Az ilyet hívják úgy hogy súlyos rasszizmus, bigottság stb.
Az ilyen vezet a vérfertőzéshez, genetikai defektusokhoz.
Megértem én hogy "aggódik" a szülő a gyerekéért, hiszen ki ne akarna stabil hátteret, biztos megélhetést, de ez már messze túl van azon a ponton ami még egészséges.
PS: sajnálom hogy vallásos nevelést kaptál. Remélem le tudod küzdeni ezt a hátrányt!
igaza van anyudnak - ilyen fiatalon persze még nem biztos hogy okoz gondot, de gondolj bele hogy pl te el aakrnál menni moziba vagy kirándulni vagy szórakozni buliba, és azt a választ kapnád hogy nincs rá pénze a srácnak (nem arra hogy téged is vigyen hanem hogy a saját részét kifizesse) és lehet hogy te állandóan meghívnád, de ebből két probléma adódna: 1. kellemetlenül érezné magát, és ez miatt a folytonos negatív érzés miatt véget vetne a kapcsolatnak. 2. élvezné a helyzetet és kihasználna pénzügyileg.
de pl nálunk történt olyan eset hogy a srác több társával betört az ékszerüzletbe és az egyik lopott aranyórát a barátnőjének adta szülinapi ajándéknak. (képzeld el hogy a csajnak milyen rosszul esett mikor kiderült, mert ő nem is sejtette a dolgot)
hidd el én próbáltam két olyan sráccal is akik egyáltalán nem jó családból származott és hosszú távon mérgezte csak a kapcsolatot
Nem az a kör számít, ahova tartozik valaki. De az igen, hogy azonos-e a műveltségük, érdeklődési körük, nézeteik. Az viszont jelentős hátrány, amit a fiúról írsz. Nagyon ritka az ilyen múlttal rendelkező ember, aki tud változtatni.
Az nem hátrány, inkább előny, hogy vallásosan neveltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!