Mit gondoltok a "Childfree"-ről/tudatos gyermektelenségről? (folytatás lent)
Komolyan érdekel és ha akad valaki vagy akadnak valakik, akik kifejtik a véleményüket, akkor bekapcsolódnék én is...
Szerintem nagyrészt azoknak az embereknek van gyerekük,akiknek nincs hobbijuk vagy nem igazán fontos nekik a hobbijuk,képesek lemondani róla.
Vagy a másik kategória akik csak azért dolgoznak,mert muszáj,de rühellik a munkájukat,ezért a "gyerek és a család" lesz a hobbi,ők ettől lesznek boldogak.
Van,akinek meg más hobbija van,ennyi az egész.
63-as: Kalapot le a válaszod előtt, szívemből szóltál.
Csak a válaszok egy részét olvastam el. Nekem magamnak 2 lányom van, de úgy gondolom, mindenkinek saját döntése, hogy akar- e gyereket, vagy nem. Ennek a gyűlölködésnek semmi értelmét nem látom, mint ahogyan a mozgalomba szerveződésnek sem. Annak azért örülök, hogy manapság aki nem akar gyereket, az megteheti, hogy ne is vállaljon. Ha csak kényszerből, az elvárások miatt szülne, az nem jó sem neki, sem a kicsinek.
"Szerintem nagyrészt azoknak az embereknek van gyerekük,akiknek nincs hobbijuk vagy nem igazán fontos nekik a hobbijuk,képesek lemondani róla.
Vagy a másik kategória akik csak azért dolgoznak,mert muszáj,de rühellik a munkájukat,ezért a "gyerek és a család" lesz a hobbi,ők ettől lesznek boldogak.
Van,akinek meg más hobbija van,ennyi az egész.
"
Szerinted a gyerek egy hobbi?
Én értem, mire gondol. Hogy sokan csak ilyen időkitöltésnek használják a gyereket, amíg nem jön a halál.
Persze vannak, akik tényleg, komolyan gyereket akarnak, de nagyon sokan vannak, akik szerintem szívesen csinálnának mást, csak elbátortalanították őket kiskorukban, vagy nem gondoltak bele igazán, hogy mi az, amit szeretnének csinálni. Körülnéznek, a többség gyereket nevel, neveljünk mi is.
Azt h mindenkinek joga van azt kezdeni a saját életével amit ő akar.
Ha valakinek az a boldogság h gyereket nevel csinálja.
Ha valaki pedig a hobbijának él akkor éljen annak.
Én spec a gyermektelen csoportjába tartozom és nem is szeretnék ezen válltortani. Boldog szingliként élem napjaim megvannak a barátaim az elfoglaltságaim. Bőven van mit csinálnom.
Megint mások szerint pedig nem vagyok kedves és foggal körömmel ragaszkodom a dolgaimhoz.
Szóval ez a gyerekesedi nem nekem való, de legalább én tudom magamról és nem azt csinálom h belemászok egy kapcsba majd miután már van gyerek ráébredek h HOPPÁ ! Ez annyira nem volt jó ötlet.
Csak akkor már késő kiszállni.
Jó sok ilyet ismerek, és a gyereknevelés pedig az élet radikális megváltozásával jár.
Nekem pedig a jelenlegi tökéletes, köszönöm de nem fogom módosítani.
A majd szerelmes leszel dumát pedig kár elölteni, minden kapcsolatra való törekvést csirájában lezártam még mielőtt a lefeküdtünk és UUUUPPPPSSSSZZZZ ! Terhes vagyok és megtartom rész következett volna.
1X majdnem bele esetem ebbe de tanultam belőle.
Nem játszom a tűzzel v saját életem és nekem ennyi elég.
27 F
Igen,ha szigorúan veszed a gyerek egy hobbi.
Láthatsz itt rengeteg édesanyát az oldalon,akik áradoznak a gyereknevelés örömeiről.Kb úgy beszélnek róla,mint mások a sportolásról,utazásról,játékokról,stb.
Szerintem az embernek 24 órába nem fér bele,hogy dolgozzon,éljen egészségesen,éljen minőségi társasági életet,élvezze a hobbijait,gyereket neveljen,háztartásbeli dolgokat lássa el,tartsa a kapcsolatot a rokonaival és barátaival.
És lehet kihagytam mást is,nem tudom.
Sajnos nem én döntöttem azt,hogy 8 óra az átlagos munkaidő,a nap 1/3-a,ha az alvást is beszámítjuk.Ugye azt is muszáj.
Szóval ezek közül a legegyszerűbb ha a gyerekvállalást iktatod ki,mert a többi nélkül hamarabb lesz bajod.
Másrészt az már nem csak rólad szól,hanem egy másik ember életéről,aki csak úgy megszületik a világba,teljesen rád szorul.
Szóval,mint az előtted író is leírta!!!Neki nem üres az élete.Gyerek nélkül is bőven van mivel foglalkozni,az embernek még akkor sem jut ideje mindenre.
Akik gyereket nevelnek,azok meg idővel idegroncsok lesznek.Legalábbis 10ből 7-8 minimum.
Nekem nem menne,ezt be is ismerem,ezért soha nem is vállalnék.
A gond azzal van,ha valaki akar és nem jut rá ideje.
Mert ilyen tényleg létezik.
Majd talán ha a felsőbb hatalom belátja,hogy a 21.századi embert már nem lehet napi 8 órában dolgoztatni,mert többre van igénye,minthogy hazamenjen melóból,megmossa a p-csáját,zabáljon egyet és megnézze a 20 perces barátok köztöt és menjen aludni,ha tud.
Talán ha napi 4 óra munkával annyit lehetne keresni,mint most napi 8-cal akkor többen vállalnának gyereket,megsúgom én spec akkor sem,mert még akkor is lenne mivel foglalkoznom.
Mellesleg én is nagyon ragaszkodom a saját dolgaimhoz,vágyom a békére,nyugalomra.
Gyerek mellett ez lehetetlen.Én meg nem vagyok egy erőszakos ember,nem is tudnék az lenni,és nem is akarnék az lenni,főleg nem gyerekekkel szemben.
Én mondjuk tagja vagyok egy childfree csoportnak, de sosem gúnyolódom azokon, akik gyereket vállalnak. Gyökerek mindenhol vannak, sajnos a mi közösségünkben is megtalálhatóak.
Egyébként én nem vagyok meddő se, és mentális betegségem sincs. Gyerekkori traumám se volt és szép gyerekkorom volt. Makk egészséges vagyok minden szempontból és mégsem szeretnék gyereket. És egy csomó ismerősöm úgyszintén nem kattos. Csak azért mondom, mert olvastam még az elején, hogy a childfree emberekre ez "elvileg" jellemző. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!