Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a "Childfree"-rő...

Mit gondoltok a "Childfree"-ről/tudatos gyermektelenségről? (folytatás lent)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Komolyan érdekel és ha akad valaki vagy akadnak valakik, akik kifejtik a véleményüket, akkor bekapcsolódnék én is...

2014. ápr. 20. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, de a gyerekesek legalább olyan agreszívak mint a gyerektelenek, ha nem jobban. Azért mert te szerencsés voltál és nem találkoztál ilyennel, még nem azt jelenti, hogy nem létezik a jelenség. Az anyáknak is van mindenféle blogja, cikkje, klubja, összejövetele, rendezvénye, ahol az ő témájukat nyomatják. Az oké, ez meg nem?
2014. ápr. 20. 16:15
 22/78 anonim ***** válasza:
97%
De igen, erre való, de egyes dolgokkal kapcsolatban nincs is értelme okokat keresni, mert neked pl. arra kell ok, ha valakinek nem kell gyerek, nekem meg arra, ha valakinek kell. Tényleg, neked miért is kellene gyerek? Magyarázd el légyszives!
2014. ápr. 20. 16:21
 23/78 anonim ***** válasza:
98%
Az előttem írónak igaza van, ezt is külföldi oldalon olvastam, hogy ugye vannak családbarát helyek, ahova lehet gyereket vinni - miért ne lehetne olyan, ahova nem lehet? Miért rossz ember az, aki mások gyerekei nélkül akar kikapcsolódni?
2014. ápr. 20. 16:28
 24/78 anonim ***** válasza:
88%
Engem például az zavar, amikor az egész helyi újság azzal van kiplakátozva, hogy már megint babahordozó klub volt, és hogy az milyen jó, és akkor 10 kismama egész nap a főtéren babát hordoz és milyen menő és ők most oltiári fontosak, mindezt évente többször. Engem ez zavar, idegesít, semmi értelmét nem látom, és sosem indítanék babahordozó klubot meg anyámkínját. Szóval az emberek sokfélék, és ha az anyáknak joga van, akkor legyen a gyerekteleneknek is joga mozgalmat indítani meg mindent.
2014. ápr. 20. 16:31
 25/78 anonim ***** válasza:
88%
Engem pl. a gyereksírással az őrületbe lehet kergetni SZÓ SZERINT, szóval nekem pont ilyen gyerekmentes helyek lennének jók. Így tényleg nem tudom, hogy lehetne sajátom.
2014. ápr. 20. 16:44
 26/78 anonim ***** válasza:
97%

"Hasonlóan gondolkodok az első válaszolóhoz, és ha valaki csak szül de pocsék szülő, akkor mért ne hívnám breeder-nek? Nem indítok mozgalmakat, nem támadom a gyerekes anyukákat, de ha valaki gyereket szül, akkor nevelje már fel tisztességesen."

Nekem is ez a véleményem. Ha valaki úgy érzi, nem lenne jó szülője a gyereknek, akkor ne vállaljon. Én azért érzem úgy, hogy rossz szülő leszek, mert nincs türelmem a gyerekekhez, verni és durváskodni meg nem akarok, mert ilyet SOSEM tennék a gyerekekkel, mert ez nem megoldás. Sokszor láttam az utcán vagy a járműben, hogy vannak, akik alkalmatlanok a gyerekvállalásra. Volt, hogy egy apa úgy veszekedett a kisgyerekével, hogy hozzávágta a plüssjátékát(!). Egy anyuka a plázában durváskodott a gyerekkel,mert az mindig nekiszaladt a többi vásárló bevásárlókocsijának -az enyémnek is.

Ami a "breeder"-t illeti: egyik rokonomnak két gyereke van (a harmadik úton van). Nagyon neveletlenek, mert az anyjuk nem foglalkozik velük. Mindent rájuk hagy. Gyereknevelés helyett a facebook-on lóg meg a különböző blogokat olvasgatja. Mindig kiírja a facebook-ra, hogy miket csináltak a gyerekek: egyik visítozik, másik meg az asztalt csapkodja... meg ilyenek.

A mi családunkban sokan fel vannak háborodva, hogy minek vállalt még egy gyereket, ha nem törődik velük???

2014. ápr. 20. 16:49
 27/78 anonim ***** válasza:
97%
Figyu, 10 éve vagyunk együtt a férjemmel...én 29, ő 31...bőven benne vagyunk a babázós korszakba, de mi nem akarunk gyereket. Lehetne, de mégsem kell. Nem tartom, tartjuk magunkat ettől önzőnek! E legkisebb mértékben sem. A döntésünk hátterében sok minden áll...egyrészt én rettegek a terhességtől, a szüléstől.. (ezzel szemben a világ legjobb szülei lennénk...ezzel tisztában vagyunk) aztán nincs se saját lakásunk, se pénzünk...se semmink...így nem akarunk egy gyerekért is felelősséget vállalni... Ennyi. Röviden és tömören. Mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar..s mit nem. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Az sem, akinek 5 gyereke van..és az sem, akinek egy sem........... Ettől még senki sem lesz tökéletes ember!
2014. ápr. 20. 16:54
 28/78 anonim ***** válasza:
30%

ma 15:17

pedig tényleg érdekel .....

nekem nincs a környezetemben olyan nő aki tudatosan nem akarna gyereket ....

és nem szokásom ténylegezni :-)

de most tééényleeeg!

:-DDDD

2014. ápr. 20. 16:56
 29/78 anonim ***** válasza:
6%

24-es: én is gyűlölöm a babahordó kendőket. Amikor a fiam baba volt, kaptam ilyet egy hülye rokontól, mert szerinte ez jó. Amikor kipróbáltam, nem volt valami kényelmes. Fullasztó volt. Még a babóm sem szerette, nyűgösen viselkedett benne. A férjem is kipróbálta. Neki se tetszett. Ezért maradtunk a kengurunál. Ahhoz volt hozzászokva és kényelmes is volt.

És azért is utálom a babahordó kendőket, mert ebben úgy néznek ki a városi anyukák, mintha bennszülöttek lennének. Mivel ez bennszülött találmány.

2014. ápr. 20. 16:57
 30/78 anonim ***** válasza:
25%

Inkább ne vállaljon gyereket, minthogy vállal, de nem foglalkozik vele.

Nővérem 35 évesen akar szülni, fél év után beadni a gyereket bölcsibe, hogy építhesse tovább a karrierjét. Csak azt nem értem, hogy minek vállal a bölcseinek gyereket...

2014. ápr. 20. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!