Mit gondoltok a "Childfree"-ről/tudatos gyermektelenségről? (folytatás lent)
Komolyan érdekel és ha akad valaki vagy akadnak valakik, akik kifejtik a véleményüket, akkor bekapcsolódnék én is...
"Hasonlóan gondolkodok az első válaszolóhoz, és ha valaki csak szül de pocsék szülő, akkor mért ne hívnám breeder-nek? Nem indítok mozgalmakat, nem támadom a gyerekes anyukákat, de ha valaki gyereket szül, akkor nevelje már fel tisztességesen."
Nekem is ez a véleményem. Ha valaki úgy érzi, nem lenne jó szülője a gyereknek, akkor ne vállaljon. Én azért érzem úgy, hogy rossz szülő leszek, mert nincs türelmem a gyerekekhez, verni és durváskodni meg nem akarok, mert ilyet SOSEM tennék a gyerekekkel, mert ez nem megoldás. Sokszor láttam az utcán vagy a járműben, hogy vannak, akik alkalmatlanok a gyerekvállalásra. Volt, hogy egy apa úgy veszekedett a kisgyerekével, hogy hozzávágta a plüssjátékát(!). Egy anyuka a plázában durváskodott a gyerekkel,mert az mindig nekiszaladt a többi vásárló bevásárlókocsijának -az enyémnek is.
Ami a "breeder"-t illeti: egyik rokonomnak két gyereke van (a harmadik úton van). Nagyon neveletlenek, mert az anyjuk nem foglalkozik velük. Mindent rájuk hagy. Gyereknevelés helyett a facebook-on lóg meg a különböző blogokat olvasgatja. Mindig kiírja a facebook-ra, hogy miket csináltak a gyerekek: egyik visítozik, másik meg az asztalt csapkodja... meg ilyenek.
A mi családunkban sokan fel vannak háborodva, hogy minek vállalt még egy gyereket, ha nem törődik velük???
ma 15:17
pedig tényleg érdekel .....
nekem nincs a környezetemben olyan nő aki tudatosan nem akarna gyereket ....
és nem szokásom ténylegezni :-)
de most tééényleeeg!
:-DDDD
24-es: én is gyűlölöm a babahordó kendőket. Amikor a fiam baba volt, kaptam ilyet egy hülye rokontól, mert szerinte ez jó. Amikor kipróbáltam, nem volt valami kényelmes. Fullasztó volt. Még a babóm sem szerette, nyűgösen viselkedett benne. A férjem is kipróbálta. Neki se tetszett. Ezért maradtunk a kengurunál. Ahhoz volt hozzászokva és kényelmes is volt.
És azért is utálom a babahordó kendőket, mert ebben úgy néznek ki a városi anyukák, mintha bennszülöttek lennének. Mivel ez bennszülött találmány.
Inkább ne vállaljon gyereket, minthogy vállal, de nem foglalkozik vele.
Nővérem 35 évesen akar szülni, fél év után beadni a gyereket bölcsibe, hogy építhesse tovább a karrierjét. Csak azt nem értem, hogy minek vállal a bölcseinek gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!