Mit gondoltok a "Childfree"-ről/tudatos gyermektelenségről? (folytatás lent)
Komolyan érdekel és ha akad valaki vagy akadnak valakik, akik kifejtik a véleményüket, akkor bekapcsolódnék én is...
Természeti szempontból elképzelhető az egész akár úgy is, hogy az is egy természetes szelekció, ha olyan egyedek is születnek, akik saját akaratukból nem akarnak szaporodni. Talán így is védekezik a természet a túlszaporulat ellen.
Viszont nagyon szomorú ez az egyed szempontjából, mert azt jelenti, hogy a természet nem akar az ő génjeire alapozni a jövőben.
Személyesen két embert ismerek, aki nem akar gyereket, és mindketten, bár ránézésre meg felületesen ismerve normális embereknek tűnnek, mégis lelkileg nagyon nagy zűrzavarban élnek. Az egyikük valami gyógyszereket is szed, és én kerülöm is, mert nehéz eset. Mindkettőjüknek úgy összességében nagyobb gondjaik vannak a társas kapcsolatok terén, de ez csak a kívülállók számára világos, ők nem veszik észre magukon. Idővel elmarnak minden embert maguk mellől, mert annyira szélsőséges nézeteket képviselnek dolgokban, és hajthatatlanok minden téren, hogy kevesen tudnak megmaradni a környezetükben hosszú távon. Érdekes, mert két elég különböző személyiség, de mégis ezek a dolgok mindkettejükre jellemzőek.
Nos, én csak ezt a két embert ismerem, aki nem akar gyereket. Normális, kiegyensúlyozott, boldog embert nem ismerek, aki ne akarna gyereket.
manapság olyan divat lett csúfolni kigúnyolni azt aki nem olyan te....
én ebbe biztos nem szállnék be
nekem van 3 gyerekem
és majd kiderül milyen anya voltam ha felnőnek :-)
de azért mert valaki nem akar gyereket még nem tenném ezt vele - az az ö magánügye - max beszélgetnék vele erről lévén érdekelne h miért nem .....
de h pengelére állítsam e miatt... vagy más engem mert van gyerekem ???
no azt nem !
ez ami hiányzik az emberekből - empátia, elfogadás
"az ember hozzáállása, véleménye változik az évek alatt.
ezért a mozgalomnak nem látom értelmét, max ha 70-90 évesekből állna, akik egész életükben nem vállaltak és helyeslik és képviselik hitelesen ezt az elvet."
De ennek meg semmi értelme. Ennyi erővel aki katolikus, ne hordjon feszületet, mert még változhat a véleménye, majd a halálos ágyán hordhatja, én meg ne vegyek Rolling Stones-os pólót, mert még csak 26 vagyok, változhat minden.
"érdekelne h miért nem"
Bocs, hogy kiemelem, de ez annyira kiakaszt, mert már nem először olvasom. Ilyenkor mindig egy olyan embert látok, aki szándékosan rosszul palástolt lenézéssel, komikusan tágra nyílt szemekkel és eltátott szájjal kérdezi, hogy "Tééényleeeeg?"
Nem tudom megérteni soha, hogy mások miért keresnek a másik életében okokat. Nekem soha nem jutott eszembe, hogy valaki miért vállalt gyereket, miért vágta le a haját, miért csinál akármit.
Én viszont pont ezt érzem.
Agresszívnek érzem ezeket a 2childfree" oldalakat. Nem akarok senkit megbántani, ezért is próbálok nyitott maradni és kérdezősködni, de így látom. A többgyerekes teljesen hülyének, minimum idegbetegnek, vagy éppen vallásosnak (a "katolikus" pl. az ilyen oldalakon egyenlő az őrülttel) vannak beállítva, akiknél "a négy fal között" biztos gonosz apukák és fáradt, hajszolt anyukák vannak...
Szeretném jelezni, nekem nincs gyerekem, pedig nem vagyok tinédzser...Egyszerűen nem találtam meg az igazit, egyrészt, másrészt, nem szégyellem bevallani, félek a gyerekvállalástól, az anyagi oldalától, a felelősségtől...De úgy gondolom, ez olyasmi, amit nekem magamnak kell kidolgozni magamból, de eszem ágába sem jutna "childfree"-nek aposztrofálni magam.
Erről a "sugarfree", a cukormentes jut az eszembe - ilyen kontextusban a "cukor" valami rossz, káros adalék, ami hizlal, stb., és szokás termékeket a jobb eladhatóság érdekében "cukormentesnek" beállítani, mert "az jobb." Tehát a cukor egy káros, rossz valami, ami egészségtelen.
Nem tehetek róla, nekem erről a "childfree"-ről pont ez ugrik be.
Ismétlem, én is vállalom, hogy nincs gyerekem, talán nem is lesz soha, de szerintem itt velem van a gond...és általában előbb-utóbb az összes "childfree" ismerősömről kiderült, hogy szintén: szervi bajok, rossz párkapcsolat (ie. a férfi nem akar gyereket, a nő meg bebeszéli magának, hogy akkor ő se..pedig dehogynem), pszichológiai zavar, rossz körülmények, gyerekkori trauma...
Én épp ezért csatlakoznék ilyenhez: mert minden gyerekes vagy gyereket akaró ember azt bizonygatja, hogy aki nem akar gyereket, az nem normális, pszichológiai zavara van, meg minden hülyeség.
Az meg már csak a te agyad szüleménye, hogy a childfree-t a sugarfree vonalán értelmezed. Nem lehet childless, hisz abban nincs benne, hogy önként vállalt.
"elfogadom, hogy más emberek másként látják a világot, és nem keresek okokat egy olyan dologgal kapcsolatban, amihez nekem lényegében közöm sincs."
Csak tapogatózom, valami ilyesmire való ez az oldal, nem? Ha nem, elnézést.
Épp azt írtam, hogy nekem sincs, lehet, hogy nem is lesz, de eszem ágában sem lenne "mozgalmat alapítani" meg identitást faragni ebből, ahogy teszik néha Nyugaton.
Soha ebből hátrány nem ért, nem bántottak, nem stresszelt senki, hogy na mikor már...És akkor néha belebotlok ilyen "childfree" cikkekbe, ahol a "gyerekmentesek" (igenis undorító szó) mártírnak állítják be magukat, hogy őket kiközösíti a társadalom.
Engem pl. soha senki nem közösített ki, talán mert nem bántok másokat (mert az ominózus cikkek nagyrésze bántó, igen)
Az meg csak az én személyes tapasztalatom, hogy bizony igen, azok az ismerőseim, akik erik a mellüket, hogy nem akarnak gyereket, vagy eleve valószínűleg meddők (csak ezt nem vallják be a nagyközönségnek) és mielőtt a meddőségük meg lett volna orvosilag állapítva, gyerekfarmról ábrándoztak, á la hippi, vagy pedig olyan emberbe szerettek bele, aki az első perctől fogva tisztázta velük, hogy gyerek márpedig nem lesz.
És akkor most hülyítik a népet, hogy minek a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!