Mit gondoltok a "Childfree"-ről/tudatos gyermektelenségről? (folytatás lent)
Komolyan érdekel és ha akad valaki vagy akadnak valakik, akik kifejtik a véleményüket, akkor bekapcsolódnék én is...
Vannak emberek akik alkalmatlanok szülőnek. Én azt érzem, nem lennék jó anya... Nem szeretnék gyereket.
Anyagilag és érzelmileg sem tudnék felnevelni egyet.
23N
Na igen, ez a magánvéleményed, de vajon mozgalomba tömörülsz-e?
Adsz-e gúnyos elnevezést azoknak, akik vállalnak, esetleg többet is? (lásd az egyik cikk)
Mert én úgy látom, ez mostanára kezdi kinőni magát, nyilván Amerikából, és kezd elterjedni a szelngje is Mo.-n...(dinki, stalker, CF, stb...)
Nem tömörülök mozgalomba, de én sem akarok gyereketm
28/n
Magánügy. Nem kötelező szülni, nem kötelező megindokolni, hogy miért.
A gúnyolódás, csúfolódás pedig primitív, gyerekes dolog, de ilyen emberekből akadt bőven mindig is. Nem csak a gyerekes anyákat illetik szép szavakkal. Imádják az emberek egymást szapulni, nemre, korra, nemi hovatartozástól függetlenül. Tisztelet a kivételnek, csak hogy ne legyen sértődés. :)
1# vagyok
Nincs jogom ítélkezni, ki miért vállal gyereket. Vannak jó szülők, és rosszak is...
Elolvastam a 2. linket.... Szinte az összes ok jellemző rám, amiért egy ember nem akar gyereket.
Engem nem zavar ha másnak van, több is. Csak engem ne nézzen le senki, mert én nem úgy gondolkozom mint ők.
És ne akarja megmagyarázni, hogy igenis pár év múlva megváltozik a véleményem. De miért változna?
5 év múlva is tartani fogok attól, hogy a gyerekem apja elhagy, vagy hogy a gyerekem betegen fog születni...
És ez a "majd mi mindenben támogatunk" duma elég álszent...
az ember hozzáállása, véleménye változik az évek alatt.
ezért a mozgalomnak nem látom értelmét, max ha 70-90 évesekből állna, akik egész életükben nem vállaltak és helyeslik és képviselik hitelesen ezt az elvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!