Mi a véleményetek arról az lehetőségről, ha valaki nem veszi fel a férje nevét házasságkötéskor?
Ez egy tipikusan olyan vita, aminek soha nem lesz vége, mert mindenki foggal körömmel ragaszkodik az álláspontjához:)
Lehetne még ragozni 80oladalon keresztül..
10:17-es vagyok.
Kedves kérdező azt írod, hogy elfogadod mások nézeteit, akkor miért tartasz minket ostobának?
MI így látjuk, ti úgy. Egyik sem rossz, csak más.
Én vagyok a 17 éve házas, de férje nevét sehol nem viselő feleség. A gyerekeink a férjem vezetéknevét kapták, ez annyira természetes, hogy ez fel sem merült bennem soha.
Amúgy a házasságkötés előtt megkérdezik a pároktól, hogy a születendő gyerekek milyen vezetéknevet fognak kapni, és ott is lehet válogatni a lehetőségek közül. Kaphatja mindkét szülőét, kötőjellel, vagy egyiknek csak a betűjét, pld. Kovács P. Szilvia... de nem ez volt most a kérdés. :)
szerintem ez, h a feleség megtartja a lánykori nevét NYUGATI KULTÚRSZENNY/ÓCSKA DIVAT !!
Mellesleg később a gyerek kinek a nevét fogja akkor viselni.Kicsit gáz lesz majd szegény gyereknek az iskolában, ha el kell mondania az anyja nevét, akkor is ha az apja nevét viseli a gyerek, mert az anyjáé más, de akkor is ha ugyanaz a vezetékneve mint az anyja leánykori neve..mind a kettő azt sugallja, h törvénytelenül született, fél kézről van.....szegény gyerek :S
"Kedves kérdező azt írod, hogy elfogadod mások nézeteit, akkor miért tartasz minket ostobának?"
Olvassatok, olvasatok már szöveghűen :)) Épp az, hogy nem tartalak "titeket" ostobának, mert akkor lepontozgatnék meg beszólogatnék, hogy "ti tudatlanok" jajj... elnézést nehogy valaki ezt is felvegye magára, mert csak PÉLDA!!:)) De még mindig azt írom, hogy az értelmes, nem ingerült válaszadókat jó olvasgatni, és teljesen mindegy, hogy 1etértenek-e velem vagy nem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!