Mi a véleményetek arról az lehetőségről, ha valaki nem veszi fel a férje nevét házasságkötéskor?
Én megtartottam a nevem. Nem azért mert nem tetszett a férjemé, hanem mert így döntöttünk. Mindenki tudja, hogy házasok vagyunk és összetartozunk.
Az hogy valaki felveszi e férje nevét vagy sem, szerintem egyáltalán nem befolyásolja a köztük levő kapcsolatot.
Láttam így is, úgy is szétmenni párokat és boldog kapcsolatokat is.
Az előző hozzászóláásokra visszatérve pedig, ha úgyis valaki a leánykori nevén mutatkozik be mindenhol, akkor meg mit számít neki, hogy mi van a személyiben?
Ha párként mutatkozunk be, akkor a férjem bemutatkozik, én meg a keresztnevemet mondom úgyis
pl.
Kiss Gábor vagyok, feleségem Anna.
Nem azt mondja:
Kiss Gábor vagyok, feleségem Kissné Kovács Anna
Ha meg én megyek egyedül valahova, akkor miért kell mindenhol hangoztatni, hogy nem csak Kovács Anna, hanem Kiss Gábor felesége vagyok.
Ettől nem lesz valaki sem hűségesebb, sem csapodárabb, csak egyszerűen így döntött.
Lehet, hogy ez feminista nézett, de én így gondolom :-)
Én sem vettem fel a férjem nevét. Én például már tízéves koromban kiakadtam azon, hogy ha anyám Kovács Józsefné, akkor apám miért nem Szabó Jolánné?? Miért csak a nőről derül ki, hogy VALAKIÉ???
Úgyhogy mire megtaláltam az igazit (20 évesen) már bőven tudtam, hogy a saját nevemen fogok "továbbfutni" :)
Arról nem is beszélve, hogy ok, nem macerás a papírok beszerzése, de van egy kolléganőm, aki felvette a férje vezetéknevét. Tudod, mit szív a mai napig, ha pld. a TB-nél kell elintéznie valamit? Mert képtelenek átírni a férjes nevére!!!! Röhejes.
Kicsit talán off, de mégsem:
Igazából úgy érzem, a teljes X Y-nés nevekkel akadhatnak problémák.
Anno egy többezres létszámú gyárban dolgoztam, ahol a dolgozók közül csupán a közvetlen együtt hajtók ismerték egymást, így mindenki neve szerepelt a köpenyén. Ha egy másik soron dolgozóval volt dolgom, és a köpenyén pl. az szerepelt, hogy X Józsefné, akkor ugyebár, az az új keresztneve...
"Kedves Józsefné, megtenné, hogy ...?"
Kínosnak éreztem. Hogy szólítsam? Józsefné? :S
10:22-es vagyok, kérdező, te ezek szerint nem olvastál pár választ: "ha nem veszi fel a férje nevét, nem is igazi család", "mi lesz így a gyerekekkel", "attól igazi család", és persze: a "szerető hitves".
Fura... azt írod, te elfogadod a más véleményt, mégis folyton belekötsz azokba, akik más véleményen vannak, és közlöd, hogy ez támadás ellened/ellenetek. Pedig szó sincs róla, különböző nézeteink vannak a témáról, és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!