Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beköpjem anyaéknak? A h&mből...

Beköpjem anyaéknak? A h&mből lopott a tesóm bizsukat de nem bukott le elmondjam?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 01:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:
Azt mondja az áruk mondjak neki hogy vigye el őket.szerintetek csak teszi magat vagy igy gondolja?
2013. nov. 27. 19:37
 52/74 anonim ***** válasza:

51 Na ezt még egyszer.

Amúgy vigyázzatok a nővéredre, mert valószínű, kreptomániás és ha így folytatja, a sitten fogja végezni. Nekem volt anno egy sulitársam, aki egyszer 30 ezret lopott el a büféből. A következő hír az volt róla, hogy dutyiban van, mert nagyobb szinten kezdte el művelni a dolgot.

Gyerekkoromban én is elloptam néha egy-egy rágót a boltból, vagy nyalókát. De nagyobb értéket soha nem mertem.

2013. nov. 27. 19:55
 53/74 anonim ***** válasza:
67%

Egy valamit biggyesztenék még ide és én utána befejeztem a vitát.

7 évvel ezelőtt találtam itthon egy búcsúlevelet a bátyámtól, aki akkor 19 éves volt. Négy oldalban írta le az élete apró cseprő dolgait és hogy mennyire sajnál mindent, véget vet az életének. A végén már zokogtam és szívfacsarva kattogott az agyam minden sor után, hogy mi tévő legyek... Hívjam a szüleimet? Őt? Mit csinálják?

Felhívtam, kb ötödszörre vette fel. Zokogva könyörögtem neki, hogy jöjjön haza és beszéljük meg, nincs olyan súlyos probléma, ami miatt ezt kellene tennie... Hazajött és nevetett, azt mondta ezt csak egy honlapra írta, nem gondolta komolyan. Éreztem, hogy nem mondd igazat, de elzárkózott a beszélgetés elől, így írtam egy hasonlóan tartalmas levelet neki válaszként, amiben leírtam az érzéseimet vele és a tetteivel kapcsolatban, hogy mindenre van megoldás és nem ez! Azt is leírtam, hogy nem mondom el anyuéknak, mert megszakadna a szívük. Másfél hónapig hordoztam ezt a terhet és utána megtörtént az, amitől féltem, a testvérem öngyilkos lett és én tudtam róla, hogy készül rá, mégsem tettem ellene semmit, mert elhittem, hogy én megváltoztathatom. Én ezt az érzést nem kívánom senkinek! Egy hajszálon múlt az élete, túlélte, megkapta a szükséges segítséget, de nem rajtam múlt és ha meghal, akkor az egész életemet azzal a tudattal élhettem volna le, hogy TUDTAM!!!

Igenis be kell avatni a szülőket!! És nem első, meg második beszélgetés után, hanem AZONNAL! Ez nem a simlisségről, beköpésről, meg a köcsögségről szól, én is azt hittem. Ez a testvéred életéről szól, még ha ő nem is fog belehalni!!!

2013. nov. 27. 23:56
 54/74 anonim ***** válasza:
41%

Utolsó, ez mind szép és jó, csak egyet árulj el légyszi: a "csak jót akaró" szülőktől ki fogja a testvért megvédeni adott esetben? Te?

Ez egy teljesen másik, kicsit sem hasonlító eset...

(egyébként a testvérednek mi volt utólag a véleménye?)

2013. nov. 28. 00:10
 55/74 A kérdező kommentje:
Most este is folyamatosan azt mondja hogy de értsm meg neki a ruhak meg a bizsuk mondjak hogy vigye el őket. És ezért nem baj szerinte
2013. nov. 28. 00:47
 56/74 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ennek a dumának meg ne dőlj be, ügyetlenül szimulálja a kleptomániát...

"A kleptomániás ember ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy számára értéktelen tárgyakat ellopjon. Az ellopott tárgyakat a beteg gyakran eldobja, elajándékozza vagy tömegesen elraktározza. A lopást jellemzően halmozódó feszültség előzi meg, amely a cselekmény során oldódik és megelégedettséggé alakul. A kleptomániások rendszerint értik, hogy amit tesznek, az törvényellenes és társadalmilag nem elfogadott, ezért a lopásokat gyakran mély szégyenérzet, önvád és a következményektől való félelem követ" - írja a Wiki, és ebből leveheted, hogy a testvérednek ehhez - legalábbis, ahogy leírtad - köze sincs.

Szerintem tartsd magad ahhoz, hogy elmondod, mire számíthat, ha lebukik, azzal együtt, hogy ha megtudod, hogy van legközelebb, akkor már kénytelen leszel a szüleiteknek szólni...

2013. nov. 28. 00:59
 57/74 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy egy kleptomániás úgy indul útnak, hogy beszerez egy chip leszedőt.

Kérdező!

Beszélgess a tesóddal a dologról, és vedd fel titokban a beszélgetést a telefonoddal, majd mutasd meg a szüleiteknek. Onnantól kezdve, hogy tudnak róla, majd eldöntik mi legyen. Persze ők is beszélni fognak vele, de mi van, ha a szép szó nem számít és folytatja?

2013. nov. 28. 08:28
 58/74 anonim válasza:
Érdekes, hogy senkiben nem merült fel, hogy viselkedési problémákkal foglalkozó szakemberhez kéne fordulni. A szülő valószínűleg megfélemlítené a gyereket - márpedig a gyerek ne azért ne lopjon, mert fél a következményektől, hanem erkölcsi megfontolásból
2013. nov. 28. 09:54
 59/74 A kérdező kommentje:
Na elmondtam anyáméknak. Állt a bal de végül azt mondtak neki ha lebukik kitagadják.és engem is megszidtak hogy mért árultam el és azt mondtak ök nem tudnak venni semmit ha nem bukik le nem baj de ha lebukik kitagadjak. Mindegy én elköltózöm nagyanyamhoz elegem van
2013. nov. 28. 11:22
 60/74 anonim ***** válasza:
100%
Tehát áldásukat adták a lopásra. Szép szülők. Főleg apád valamilyen hivatali pozícióban dolgozik, ha jól rémlik. Mondjuk ott ez megszokott.
2013. nov. 28. 11:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!